Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ευλογιά των πιθήκων – Βασιλακόπουλος: Έχουμε ήδη έτοιμα εμβόλια για τη νόσο

Για την ευλογιά των πιθήκων μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος και το πόσο πιθανό είναι να έχουμε μια παγκόσμια έξαρση.

Αρχικά, ο κ. Βασιλακόπουλος επισήμανε στο Mega πως η νόσος είναι γνωστή από το 1970 και μεταδίδεται στον άνθρωπο και από άλλα ζώα, κυρίως τρωκτικά, πέραν του πιθήκου.

«Όσοι έχουν εμβολιαστεί για την ευλογιά, και όχι την ανεμοβλογιά, είναι σε αρκετό ποσοστό προστατευμένοι και από την συγκεκριμένη ευλογιά των πιθήκων» διευκρίνισε.

Επισήμανε πως ανέκαθεν υπήρχαν κρούσματα του ιού στην δυτική Αφρική και όσα εμφανίζονταν εκτός της χώρας συνδέονταν με ταξίδια.

«Η μετάδοση της νόσου γίνεται μέσω επαφής» συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια είπε πως ο ιός που ελέγχθηκε στην Πορτογαλία έδειξε πως δεν είναι μεταλλαγμένος και είναι ένας ιός DNA και όχι RNA, όπως ο κορωνοϊός, πράγμα που σημαίνει πως δεν μεταλλάσσεται εύκολα.

Τόνισε πως έχουμε ήδη έτοιμα εμβόλια και εξήγησε πως ο ιός αυτός που κυκλοφορεί είναι της δυτικής Αφρικής και όχι της κεντρικής και γι’ αυτό έχει μικρή θνητότητα.

Ακόμη, σημείωσε πως η νόσος διαρκεί περίπου 2 με 3 βδομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ανυπομονούμε να μας ενημερώσει από ποιους νέους φόρους θα τα βρει», σχολίασαν κυβερνητικοί κύκλοι απαντώντας σε όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης...

ΕΛΛΑΔΑ

Με το σύνθημα «Υγιές στόμα σημαίνει και υγιές σώμα» τιμά ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιώς, σήμερα Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας...

ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς καμία εισαγωγή εισαγωγή ασθενή με Covid για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια ήταν η χθεσινή εφημερία για το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Ο διοικητής...

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) διοργάνωσε χθες συνάντηση εργασίας με στελέχη του υπουργείου Υγείας, εκπροσώπους της ιατρικής, επιστημονικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, των συλλόγων...