Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Απαγόρευσαν την είσοδο σε σκηνοθέτη στις Κάννες εξαιτίας των…παπουτσιών που φορούσε

Στον Καναδό σκηνοθέτη από την ομάδα αυτόχθονων Ντένε, των Πρώτων Εθνών του Καναδά, Κέλβιν Ρέντβερς δεν επιτράπηκε η είσοδος στο κόκκινο χαλί του 75ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, επειδή φορούσε παραδοσιακά μοκασίνια, όπως δήλωσε ο ίδιος σε καναδικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ο σκηνοθέτης είναι μέλος της κοινότητας των ιθαγενών Ντένε και μεγάλωσε στις βορειοδυτικές περιοχές του Καναδά.
«Μεγάλωσα γύρω από την κουλτούρα μου για τη γη και τα μοκασίνια είναι μεγάλη υπόθεση» είπε στο CBC.

«Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν ορισμένοι κανόνες σχετικά με τον ενδυματολογικό κώδικα στο κόκκινο χαλί, οπότε σκέφτηκα ότι αν φορούσα ένα σμόκιν, ένα παπιγιόν και ένα κομμάτι που έδειχνε ότι είμαι αυτόχθων, θα γινόμουν αποδεκτός».

Ο Ρέντβερς πρόσθεσε ότι τα μοκασίνια «θεωρούνται πολύ παραδοσιακά και επίσημα υποδήματα» σε πολλούς πολιτισμούς στον Καναδά.
Ο σκηνοθέτης είχε ταξιδέψει στη Γαλλία με αντιπροσωπεία αυτόχθονων σκηνοθετών και είχε προσκληθεί στην πρεμιέρα του «Les Amandiers» από την Γαλλο-Ιταλίδα ηθοποιό Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι στις 22 Μαΐου.

Οι υπεύθυνοι ασφαλείας του Φεστιβάλ, ωστόσο, του απαγόρευσαν να περάσει από το κόκκινο χαλί, είπε ο Ρέντβερς σε πολλά καναδικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Του επετράπη να επιστρέψει μόνο αφού είχε αλλάξει τα παπούτσια του.

«Είναι κάπως δύσκολο να αντιμετωπίζεις τέτοια πράγματα. Ακόμη και τώρα όταν το σκέφτομαι, κάπως με αναστατώνει. Απογοητεύτηκα. Ήμουν θυμωμένος» εξήγησε όταν επέστρεψε στο Βανκούβερ στη Βρετανική Κολούμπια.

Τα καφέ μοκασίνια κατασκεύασε η αδερφή του Ρέντβερς και είπε ότι ήταν «ενθουσιασμένος» που τα φορούσε σε μια σημαντική στιγμή της ζωής του.

«Κάθε φορά που τα φοράω, έχω το καλύτερο συναίσθημα, είμαι συνδεδεμένος με την οικογένεια και τις ρίζες των Ντένε», εξήγησε.
Λίγες ώρες μετά το περιστατικό, ο σκηνοθέτης είπε ότι συναντήθηκε με κορυφαία στελέχη του Φεστιβάλ, τα οποία του ζήτησαν συγγνώμη και τον κάλεσαν να φορέσει τα παπούτσια στο κόκκινο χαλί κατά την προβολή της ταινίας «Crimes of the Future» του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ.

Ο σκηνοθέτης σε ανάρτηση του στο Facebook εξέφρασε την ελπίδα το περιστατικό να βοηθήσει να διαδοθεί σε όλο τον κόσμο το μήνυμα «ότι η ένδυση των αυτόχθονων πολιτισμών είναι απολύτως αποδεκτή σε επίσημα σκηνικά όπως το κόκκινο χαλί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κάθισε σήμερα (20/3) γνωστός τηλεοπτικός σκηνοθέτης μετά από καταγγελία νεαρής ηθοποιού για βιασμό της, πριν από 14 χρόνια. Ο...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το σενάριο να μπορέσουν και πάλι οι ιδιοκτήτες μεγάλων αυθαιρέτων κατηγορίας 5 να τακτοποιήσουν τα ακίνητά τους έναντι προστίμων επεξεργάζεται η ηγεσία του υπουργείου...

ΕΛΛΑΔΑ

Η μεγαλύτερη αλυσίδα ομορφιάς τα Medusa, γιόρτασαν το opening του νέου καταστήματος τους στη Γλυφάδα στο οποίο παρευρέθηκαν οι λαμπερές παρουσιάστριες Ιωάννα Μαλέσκου και ...

ΕΛΛΑΔΑ

Γιάννης Καλλιάνος: Δύσκολες οι στιγμές για την οικογένειά του μετά τη διάρρηξη στο σπίτι τους την Πέμπτη, 19/10, με τον νεαρό διαρρήκτη να έχει...