Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ζάκυνθος: Προφυλακιστέος ο πρώτος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Ν. Κορφιάτη – Απολογείται ο δεύτερος

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, προφυλακίζεται ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων, ο οποίος απολογήθηκε πρώτος, για την δολοφονία του Ζακυνθινού επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη, τον Μάιο του 2021.

Ο 40χρονος, που είναι ήδη προφυλακιστέος και για τη δολοφονία της 37χρονης συζύγου του επιχειρηματία τον Ιούνιο του 2020, δεν έπεισε με την απολογία του την ανακρίτρια και τον εισαγγελέα Ζακύνθου και θα επιστρέψει στις φυλακές και με την κατηγορία για την εκτέλεση του 54χρονου επιχειρηματία.

Σήμερα απολογείται ο δεύτερος κατηγορούμενος και φερόμενος ως συνεργός του 40χρονου, ο οποίος επίσης είναι προφυλακισμένος για την δολοφονία της Χ. Κλουτσινιώτη.

Ήταν 7 Μαΐου του 2021, όταν οι δύο δράστες ακολούθησαν στους δρόμους της Ζακύνθου το αυτοκίνητο του Ντίμη Κορφιάτη. Όταν σταμάτησε σε γραφείο φίλων του που ασχολείται με ευρωπαϊκά προγράμματα, ο ένας εκ των δύο εκτελεστών κατέβηκε από το κλεμμένο όχημα το οποίο χρησιμοποιούσαν, πυροβόλησε αρχικά εναντίον του οδηγού του Ν. Κορφιάτη, μπήκε πυροβολώντας με καλάσνικοφ στο γραφείο και τραυμάτισε θανάσιμα τον 54χρονο επιχειρηματία. Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε και 53χρονος συνιδιοκτήτης της εταιρείας, ο οποίος εκείνη τη στιγμή βρισκόταν εντός των γραφείων.

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης διενεργήθηκε εξειδικευμένη έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αξιοποιήθηκαν πληροφοριακά στοιχεία, καθώς και εργαστηριακά δεδομένα που προέκυψαν από την ανάλυση ευρημάτων.

Συγκεκριμένα, από τις αρχικές έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο χώρο του εγκλήματος, κάλυκες, βολίδες και θραύσματα βολίδων πολεμικού τυφεκίου και σε αγροτεμάχιο καμένο αυτοκίνητο, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή και έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και δύο «Kalashnikov», τα οποία βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος. Από τις επακόλουθες έρευνες, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κλεμμένο αυτοκίνητο, κλεμμένη δίκυκλη μοτοσικλέτα, δύο πολεμικά τυφέκια τύπου «Kalashnikov», τρεις γεμιστήρες, ογδόντα ένα φυσίγγια, ζευγάρι πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και είδη ένδυσης μοτοσικλέτας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέβασε στον λογαριασμό του στο Facebook βίντεο του iSYRIZA σχετικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη υπό τον τίτλο «Τέμπη:...

ΔΙΕΘΝΗ

Τον θάνατο τουλάχιστον τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 28 προκάλεσαν ρωσικά πλήγματα, κυρίως στο Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, ωθώντας το...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με ανάρτησή της στην ψηφιακή πλατφόρμα Χ η Βούλα Κεχαγιά, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και ενόσω η συζήτηση για την πρόταση...

ΔΙΕΘΝΗ

Σε φυλάκιση έξι ετών καταδίκασε σήμερα ένα Ρωσικό δικαστήριο έναν 35χρονο μπλόγκερ, ο οποίος σε αναρτήσεις του στο διαδίκτυο κατήγγειλε την ευρείας κλίμακας στρατιωτική...