Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Aύξηση των τροχαίων δυστυχημάτων και ατυχημάτων – Τι λένε ειδικοί για τα αίτια (video)

Για τα αίτια της αύξησης των τροχαίων δυστυχημάτων και ατυχημάτων στην Ελλάδα μίλησαν στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις Έξι» ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Δημοσθένης Πάκος και ο πραγματογνώμονας, Παναγιώτης Μαδιάς.

«Για μένα, το τροχαίο δυστύχημα στην Ελλάδα εδώ και πολλές δεκαετίες αποτελεί γενοκτονία, αν το βάλουμε κάτω στατιστικά» δήλωσε ο Δημοσθένης Πάκος, επισημαίνοντας ότι οι νεκροί, μαζί με τους σοβαρά τραυματίες, «είναι κωμοπόλεις».

«Θέλω να βρούμε έναν Έλληνα ο οποίος έκανε τροχονομική παράβαση και δεν έψαξε μέσο για να την σβήσει» είπε, τονίζοντας πως «έχει ευνουχηθεί η αστυνόμευση, άρα λοιπόν χρειάζεται ένα άλλο πλέγμα μέτρων».

Υπογράμμισε ότι «η Πολιτεία επέλεξε οι τροχονομικοί έλεγχοι να είναι τελείως εισπρακτικό μέσο και όχι μέσο αποτροπής των ατυχημάτων».

«Πρέπει ίσως να ξεπατικώσουμε μοντέλα άλλων χωρών που μας ταιριάζουν. Άλλες χώρες του κόσμου δεν το πήγαν στο εισπρακτικό, είχαν άλλου είδους τιμωρίες για τον παραβάτη.
Αν περάσεις το κόκκινο και δεν σκοτώσεις κάποιον, που είσαι εν δυνάμει δολοφόνος, σε άλλες χώρες του κόσμου έχεις άλλου είδους ποινές» τόνισε ο κ. Πάκος.

Σημείωσε, επίσης, ότι «από τα σχολεία δεν μαθαίνουμε οδική συμπεριφορά, ούτε από το σπίτι μας, από πουθενά».

Από την πλευρά του, ο πραγματογνώμονας Παναγιώτης Μαδιάς ανέφερε πως ενώ «μειώνεται κατά 60% η κυκλοφοριακή ζήτηση των οχημάτων στους δρόμους, αυξάνονται τα τροχαία ατυχήματα». Αυξάνονται τα τροχαία δυστυχήματα «αλλά και τα τροχαία με σοβαρούς τραυματισμούς που τελικά καταλήγουν και σε μόνιμες αναπηρίες».

Τόνισε πως «δεν υπάρχει κουλτούρα, δεν υπάρχει παιδεία, δεν υπάρχει γνώση σε θέματα οδικής ασφάλειας στους οδηγούς».

«Ποιος φταίει; Η πολιτεία φταίει» δήλωσε ο κ. Μαδιάς, σημειώνοντας πως «αφού υπάρχει ανομία, οι άνθρωποι δεν το σκέφτονται καθόλου».

«Δυστυχώς βλέπουμε ότι η καθημερινότητα της μετακίνησής μας από επίπεδο ρουτίνας μετατρέπεται σε πίστες αγώνων δρόμου και επίδειξης οδηγικών ικανοτήτων από κομπλεξικούς, αγράμματους και επικίνδυνους οδηγούς» σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο στην Αθήνα λόγω εκδηλώσεων για την παράδοση – παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας στο πλαίσιο των XXXIII Ολυμπιακών Αγώνων «ΠΑΡΙΣΙ...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνέντευξη τύπου για το θέμα της Διπλής Ανάπλασης παραχώρησαν σήμερα στο Δημαρχιακό Μέγαρο, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Παναγιώτης...

ΕΛΛΑΔΑ

Σε 976.373 άτομα ανήλθε το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων στο μητρώο της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) τον Μάρτιο του 2024, καταγράφοντας μείωση κατά -59.207...

ΕΛΛΑΔΑ

Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, ολοκληρώθηκε η Πολυεθνική Αεροπορική Άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2024», η οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024. Η κύρια Μονάδα φιλοξενίας...