Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Βαρύτατες διώξεις στους 8 για το κύκλωμα τοκογλυφίας

Προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Τετάρτη, 22 Ιουνίου πήραν οι 8 συλληφθέντες για το κύκλωμα τοκογλυφίας που οδηγήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, κάτω από αυξημένα αστυνομικά μέτρα.

Σε βάρος τους ασκήθηκαν κακουργηματικές διώξεις, μεταξύ άλλων, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση, τοκογλυφία και νομιμοποίηση εσόδων από ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Οι πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν ότι οι δικαστικές Αρχές, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης και των καταθέσεων των παθόντων, επιχειρούν να υψώσουν τείχος προστασίας της διαδικασίας από τυχόν διαρροές που μπορεί να την βλάψουν.

Στα “δίχτυα” του κυκλώματος, όπως έχουμε ήδη γράψει, φέρεται να έχει πέσει μεγάλος αριθμός ατόμων, μεταξύ των οποίων και πολλοί γνωστοί Ηρακλειώτες, επιχειρηματίες, αθλητικοί παράγοντες και πολλοί ακόμα. Κατά τις πληροφορίες, οι περιπτώσεις που εξετάζονται αφορούν κυρίως στην περίοδο 2020 -2021 (τα χρόνια της πανδημίας και των lockdown δηλαδή).

Υπενθυμίζεται ότι η ογκώδης δικογραφία που σχηματίστηκε, αφορά σε 10 άτομα, από τους οποίους οι 8 ( 4 Έλληνες και 4 αλλοδαποί) συνελήφθησαν στην διάρκεια της συντονισμένης επιχείρησης από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, η εγκληματική ομάδα, η οποία λειτουργούσε με τη μορφή υποομάδων, προέβαινε σε εξωτραπεζικούς -ιδιωτικούς δανεισμούς διαφόρων χρηματικών ποσών με τοκογλυφικούς όρους ενώ σε περίπτωση που δεν καταβάλλονταν οι τόκοι ή το δανειζόμενο κεφάλαιο, προχωρούσαν στην είσπραξη τους με εκβιαστικά μέσα όπως απειλές κατά της σωματικής ακεραιότητας ή της ζωής των δανειοληπτών-θυμάτων τους, γεγονός που απέτρεπε τους δανειολήπτες στην καταγγελία των σε βάρους τους πράξεων.

Από την έως τώρα έρευνα, με την συνδρομή της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Αττικής, έχουν εξακριβωθεί τριάντα περιπτώσεις δανεισμού ατόμων ενώ διαπιστώθηκαν εισροές -εκροές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς των κατηγορουμένων και η παράνομη νομιμοποίηση τους μέσω εξαργύρωσης κουπονιών ΟΠΑΠ, χρηματοδότησης νομιμοφανών επιχειρήσεων, όπως ανέγερσης πολυτελών κατοικιών, αγοράς άνω των 30 οχημάτων ενοικίασης, ίδρυσης εταιρειών εισαγωγής εμπορίας αυτοκινήτων με ανύπαρκτες έδρες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας βρίσκεται το θηριώδες αεροσκάφος C-130J, το οποίο λαμβάνει μέρος στην άσκηση «Stolen Cerberus», η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και στην οποία...

ΕΛΛΑΔΑ

Το κύμα κακοκαιρίας συνεχίζει να πλήττει τη χώρα, με τη Μαγνησία να μην αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα, παρά τα πλημμυρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν, ενώ γενικότερα...

ΕΛΛΑΔΑ

Αποφασισμένος να ενισχύσει τις προσπάθειες για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας Κρήτης – ΠΟΠ, των φορέων που θέλουν να προχωρήσουν στη δημιουργία της, δήλωσε ο υπουργός...

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Κώστας, παιδικός φίλος του Μανώλη που μεγάλωσαν μαζί στην ίδια γειτονιά, συγκινεί μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής. Περιγράφει τον φίλο του ως έναν...