Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Στα χέρια της εισαγγελίας το πόρισμα για τα νεκρά παιδιά

Κατατέθηκε στην εισαγγελία από τον επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών, Νίκο Καρακούκη, το πόρισμα για την Μαλένα και την Ιριδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμα οι ιατροδικαστές αποδίδουν τους θανάτους σε ασφυξία γεγονός που ενισχύει το σενάριο της ανθρωποκτονίας.

Το πόρισμα των εκ των κορυφαίων ιατροδικαστών καταλήγει όπως φαίνεται στην ανθρωποκτονία, αφού τόσο η Ίριδα όσο και Μαλένα δεν άφησαν τελικά την τελευταία τους πνοή εξαιτίας κάποια παθολογικής αιτίας. Και στις δύο περίπτωση σύμφωνα με τις πληροφορίες τα δύο κορίτσια ηλικίας 3,5 και 6 μηνών πέθαναν εξαιτίας «της φράξης των ανωτέρων αεραγωγών (στόματος και μύτης)» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το γεγονός αυτό φανερώνει ότι το πανάκι χρησιμοποιήθηκε για να φραγεί η στοματική κοιλότητα του παιδιού, με αποτέλεσμα να πεθάνει από ασφυκτικό θάνατο. Μέσα στο σπίτι εκείνη τη μοιραία νύχτα για το αγγελούδι, την Άνοιξη του 2021, ήταν η Ρούλα Πισπιρίγκου, η αδερφή της Δήμητρα και η τότε 8χρονη Τζωρτζίνα.

Για την Μαλένα τώρα οι τοξικολογικές αλλά και η εξετάσεις χρώσεις που έγιναν δεν έδειξαν τίποτα το επιλήψιμο, καθώς βρέθηκαν καθαρές. Η ηπατική ανεπάρκεια που βρέθηκε ως αίτια θανάτου στο 3,5 χρονών κοριτσάκι σε συνδυασμό με κάποια άλλα ευρήματα οφείλεται σε ασφυξία η οποία προήλθε από ανθρώπινο παράγοντα.

«Το ότι είναι κοινός ο μηχανισμός θανάτου των δύο παιδιών είναι κάτι που περιμέναμε, καθώς αυτό συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις. Ο δράστης κάνει το ίδιο πράγμα ακριβώς» είπε το πρωί ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, που τόνισε ότι πρέπει να αναμένουμε εξελίξεις μέσα στις επόμενες μέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Η επίθεση στον 21χρονο το μεσημέρι της Πέμπτης σημειώθηκε στην Πλατεία Βικτωρίας και όχι σε σταθμό του Μετρό, αναφέρει ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ, με αφορμή δημοσιεύματα. Η ανακοίνωση της...

ΔΙΕΘΝΗ

Παρά τις προσπάθειες και των δύο πλευρών να υποβαθμίσουν το γεγονός, το ισραηλινό χτύπημα σήμερα στο Ιράν δείχνει πέρα από κάθε αμφιβολία ότι ο...

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας θα παραστεί στη παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προκειμένου να «στηρίξει το κόμμα του και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές στην κρίσιμη μάχη...

ΕΛΛΑΔΑ

«Είμαστε όλοι σε ετοιμότητα για την επικείμενη κακοκαιρία» δήλωσε στο ΕΡΤNews ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ενώ τόνισε προτεραιότητα είναι...