Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Ζηλανδία: Μυστηριώδεις σπείρες φωτός εμφανίστηκαν στον νυχτερινό ουρανό [εικόνες]

Ένα αλλόκοτο φαινόμενο που παρατηρήθηκε στον νυχτερινό ουρανό της Νέας Ζηλανδίας προκάλεσε εντύπωση, αλλά και προβληματισμό στα πλήθη.

Το βράδυ της Κυριακής, στον ουρανό εμφανίστηκαν παράξενοι, σπειροειδείς σχηματισμοί από φως. Ένας από τους μάρτυρες, ονόματι Άλασντερ Μπερνς, περιέγραψε το θέαμα στην Daily Mail. Ο άνδρας ανέφερε ότι γύρω στις 07:25 το απόγευμα, ένας φίλος του τού έγραψε σε μήνυμα να βγει έξω και να κοιτάξει κάτι στον ουρανό.

«Μόλις βγήκαμε έξω, ήταν πολύ προφανές σε τι αναφερόταν», είπε ο Μπερνς. Επρόκειτο, όπως την περιέγραψε, για μία τεράστια, μπλε σπείρα φωτός. «Έμοιαζε με έναν τεράστιο σπειροειδή γαλαξία, που αιωρείται στον ουρανό και σιγά-σιγά παρασύρεται» είπε. «Αρκετά απόκοσμο θέαμα!»

Ο Μπερνς τράβηξε φωτογραφίες της σπείρας με το κινητό του, όπως έκαναν και πολλοί άλλοι συμπολίτες του. Σύντομα, τα social media είχαν «πλημμυρίσει» με εικόνες του παράξενου φαινομένου.

Πολλοί πάσχισαν να εξηγήσουν τι συνέβαινε, με όλα τα πιθανά σενάρια να ακούγονται δεξιά και αριστερά, από θεωρίες για UFO, έως ότι η φωτεινή σπείρα αποτελούσε μέρος σόου που πραγματοποιήθηκε για εμπορικούς σκοπούς.

Εν τέλει, την απάντηση έδωσε στον Guardian ο καθηγητής φυσικής από το Πανεπιστήμιο του Όκλαντ, Ρίτσαρντ Έσθερ. Όπως είπε ο ειδικός, τέτοιου είδους νέφη εμφανίζονται, συνήθως, όταν ένας πύραυλος μεταφέρει έναν δορυφόρο σε τροχιά.

«Όταν το προωθητικό εκτοξεύεται από το πίσω μέρος του πυραύλου, προκαλείται κάτι που είναι ουσιαστικά νερό και διοξείδιο του άνθρακα και σχηματίζει για λίγο ένα σύννεφο που φωτίζεται από τον ήλιο», είπε.

Μάλιστα, ο εν λόγω πύραυλος ανήκε πιθανότητα στην SpaceX του Έλον Μασκ, ο οποίος την Κυριακή έστειλε σε χαμηλή τροχιά τον δορυφόρο Globalstar. «Η γεωμετρία της τροχιάς του και επίσης η θέση σε σχέση με τον ήλιο – αυτός ο συνδυασμός πραγμάτων ήταν ο σωστός για να δημιουργήσει αυτά τα εντελώς παράξενα σύννεφα που ήταν ορατά από το Νότιο Νησί», σχολίασε ο καθηγητής Έσθερ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Η Ιταλία ως έθνος παγωτού επιδεικνύει τα διαπιστευτήριά της, με μια ειδική νέα γεύση για τους υπουργούς Εξωτερικών που συγκεντρώνονται για τη συνάντηση της...

ΔΙΕΘΝΗ

Ένας άνδρας που φέρεται ότι βρισκόταν σε επαφή με τις ρωσικές υπηρεσίες κατασκοπείας και τις βοηθούσε να ετοιμάσουν μια απόπειρα εναντίον του Ουκρανού προέδρου...

ΔΙΕΘΝΗ

Εντείνονται οι φόβοι για γενικευμένη σύρραξη στη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές από αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης -επικαλούμενα αξιωματούχους της κυβέρνησης των ΗΠΑ, ότι το...

ΔΙΕΘΝΗ

Μία ένορκος στην ποινική δίκη του Ντόναλντ Τραμπ απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά της αφού δήλωσε ότι αισθάνεται φόβο καθώς δημοσιοποιήθηκαν ορισμένα στοιχεία της ταυτότητάς...