Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Γενέθλια για το Μουσείο της Ακρόπολης: 13 χρόνια λειτουργίας – 4.000 εκθέματα παγκόσμιας ακτινοβολίας

Με μειωμένο εισιτήριο και μουσικές εκδηλώσεις υποδέχτηκε τους επισκέπτες του το Μουσείο Ακρόπολης, που γιορτάζει τα γενέθλιά του. Στα 13 χρόνια της λειτουργίας του, 16 εκατομμύρια επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο θαύμασαν τα χιλιάδες ανεκτίμητα εκθέματα του Παρθενώνα.

20 Ιουνίου 2009. Το νέο υπερσύγχρονο Μουσείο της Ακρόπολης, άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του, στεγάζοντας 4.000 εκθέματα τα οποία προέρχονται αποκλειστικά από τον Ιερό Βράχο. Το μονοθεματικό μουσείο με τα αρχαϊκά γλυπτά περίοπτα τοποθετημένα στο χώρο και με την περίφημη αίθουσα του Παρθενώνα, όπου εκτίθεται σε πλήρη ανάπτυξη η Ζωφόρος του Ναού, οι Μετόπες και τα Αετώματα, συμπληρώνει φέτος 13 χρόνια λειτουργίας, με περισσότερους από 16.000.000 επισκέπτες, από όλο τον κόσμο.

Οι περισσότεροι επισκέπτες του μουσείου, προέρχονται από την Ελλάδα 21%, τις ΗΠΑ 16%, τη Γαλλία 13%, τη Γερμανία 5% και το Ηνωμένο Βασίλειο 5% ενώ τον τελευταίο χρόνο το μουσείο επισκέφθηκαν περισσότεροι από 1.000.000 τουρίστες.

Στην αίθουσα του Παρθενώνα, δίπλα στα αυθεντικά έργα τέχνης του Φειδία, είναι τοποθετημένα τα γύψινα αντίγραφα, για να υπενθυμίζουν την ανάγκη επανένωσης των Παρθενώνειων Γλυπτών.

«Είναι μια χρονιά ευχάριστη γιατί για πρώτη φορά επανενώθηκε παρθενώνειο γλυπτό με τη ζωφόρο, δεικνύοντας το δρόμο για τη Βρετανική Κυβέρνηση» τόνισε ο Γενικός Διευθυντής Μουσείου Ακρόπολης, Νικόλαος Σταμπολίδης.

Για τα γενέθλια του το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει δύο εξαιρετικής τέχνης Παναθηναϊκούς Αμφορείς, κατασκευασμένους στην Αττική πριν από 2.500 χιλιάδες χρόνια, που επέστρεψαν για λίγους μήνες στη γενέθλια γη, από το Τορόντο του Καναδά. Τα γεμάτα λάδι αγγεία που απονέμονταν ως έπαθλα σε νικητές των αγώνων της γιορτής των Μεγάλων Παναθηναίων, δωρίστηκαν στο Βασιλικό Μουσείο του Οντάριο μέσω βρετανικών ιδιωτικών συλλογών και θα παρουσιάζονται στο Μουσείο μέχρι τον Ιανουάριο του 2023.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Σάββατο 20 Απριλίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Οσίου Θεοδώρου του Τριχινά. Του Αγίου Ζακχαίου του Αποστόλου. Του Οσίου Αθανασίου του...

ΕΛΛΑΔΑ

Με έντονο ενδιαφέρον από ιδιοκτήτες ακινήτων και γοργούς ρυθμούς προχωρά το πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω», που χρηματοδοτεί το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας με...

ΔΙΕΘΝΗ

Η αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι πυροβόλησε έναν άνδρα σε σχέση με ένα περιστατικό, κατά τη διάρκεια του οποίου τρεις ηλικιωμένες γυναίκες δέχθηκαν επίθεση στην...

ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν σήμερα το λιμάνι Πιβντένι, στην περιφέρεια της Οδησσού, προκαλώντας ζημιές σε εγκαταστάσεις που ανήκουν στην Ουκρανία και τη Σιγκαπούρη, ανέφερε ο...