Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Νέες απειλές Οκτάι κατά της Ελλάδας: Αφοπλίστε τα νησιά αλλιώς θα θέσουμε θέμα κυριαρχίας

Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις της κατά της Ελλάδας ανεβάζοντας για άλλη μια φορά τους τόνους ζητώντας και πάλι αποστρατικοποίηση των νησιών.

Ο αντιπρόεδρος της χώρας Φουάτ Οκτάι με δηλώσεις του από τα κατεχόμενα συνεχίζει να προκαλεί, ενώ στο πλευρό του βρίσκεται ο Ερσίν Τατάρ.

«Αυτός που τα λέει αυτά και που εξοπλίζει τα νησιά του Αιγαίου παραβιάζοντας κατάφωρα τις διεθνείς συμφωνίες είναι ο πρωθυπουργός μιας χώρας. Εάν ο αφοπλισμός των νησιών στο Αιγαίο δεν πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό, θα αμφισβητήσουμε την κυριαρχία των νησιών στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των συνθηκών. Ο στομαχόπονός τους είναι επειδή οι Τουρκοκύπριοι σήκωσαν κεφάλι, ζουν ελεύθεροι και ανεξάρτητοι με τη σημαία τους, τη γη τους και έχοντας τη δική τους εθνική βούληση», τόνισε αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι σημειώνοντας πως αν η Ελλάδα ζητήσει τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η πραγματικότητα στην Κύπρο δεν πρόκειται να αλλάξει και η ιστορία στα Κατεχόμενα θα γραφτεί με τους μουτζαχεντίν.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ελπίζω πραγματικά η Τουρκία να εισακούσει αυτή την φορά τις παραινέσεις

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, φτάνοντας για την έναρξη της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, ξεκαθάρισε για ακόμα μία φορά τη θέση της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία.

Ο πρωθυπουργός, σε δηλώσεις του σχολίασε πως θα ενημερώσει το ευρωπαϊκό συμβούλιο για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ότι η Αθήνα καλύπτεται πλήρως από το προσχέδιο συμπερασμάτων και ζητά από την Τουρκία με σαφήνεια να αμφισβητεί την κυριαρχία της χώρας μας.

«Ελπίζω πραγματικά η Τουρκία να εισακούσει αυτή την φορά τις παραινέσεις γιατί μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορεί να μειωθεί η ένταση που έχει δημιουργηθεί τους τελευταίους δυο μήνες στην Ανατολική Μεσόγειο με αποκλειστική υπαίτιο την γείτονα χώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι θα ζητήσει ευρωπαϊκά μέτρα απέναντι στην ακρίβεια και πλαφόν στην τιμή χονδρικής του φυσικού αερίου και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την χορήγηση του καθεστώτος υποψήφιας χώρας για την Ουκρανία και την Μολδαβία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο νέος κατώτατος μισθός τίθεται άμεσα σε ισχύ, και συγκεκριμένα από την ερχόμενη Δευτέρα 1η Απριλίου. Όσοι αμείβονται με αυτόν θα λαμβάνουν 830 ευρώ...

ΕΛΛΑΔΑ

Σταθερή χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του Τούρκου με κουρδικές ρίζες ( γεν.1996 ) μετά το χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη στο Γ.Ν. Γεννηματάς ύστερα...

ΕΛΛΑΔΑ

Ισόβια κάθειρξη είναι η ποινή που επιβλήθηκε στη Ρούλα Πισπιρίγκου για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και την ανθρωποκτονία της κόρης της Τζωρτζίνας. Η απόφαση είναι...

ΕΛΛΑΔΑ

Την ενοχή του Ηλία Μίχου, όπως εισάγεται για τις βαρύτερες κατηγορίες στο κατηγορητήριο για στην υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό, αποφάσισε το...