Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Άγιοι Ισίδωροι στον Λυκαβηττό: «Ψευδοθαύματα» καταγγέλει ο μητροπολίτης Αργολίδας

Έντονη αντιπαράθεση επικρατεί μεταξύ του Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριου και του εφημέριου των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού, Δημήτρη Λουπασάκη για τα περιστατικά πιστών που φέρεται να θεραπεύτηκαν από παθήσεις ή προβλήματα υγείας κατά την επίσκεψή τους στο μοναστήρι των Αγίων Ισιδώρων.

Ο Μητροπολίτης Νεκτάριος, μιλώντας στην εκπομπή «Εδώ Πελοπόννησος», κατηγόρησε τον εφημέριο του μοναστηριού θεωρώντας ότι όλα τα περιστατικά που αναφέρονται ως «θαύματα» είναι ουσιαστικά κατασκευασμένα.

«Υπάρχει μια μεγάλη πληγή που λέγεται Άγιοι Ισίδωροι του Λυκαβηττού και εκεί μαζεύεται πολύς κόσμος, ότι δήθεν γίνονται θαύματα» ανέφερε αρχικά ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, προσθέτοντας στη συνέχεια:

«Έχουν γίνει τρεις ανακρίσεις για την περίπτωση αυτή, είναι όλες καταπέλτης, αλλά μπήκαν στο συρτάρι γιατί επεμβαίνουν και πολιτικά πρόσωπα. Δεν μπορώ να κρύψω την αλήθεια. Υπάρχει ποινική διάσταση. Γιατί η Πολιτεία επεμβαίνει σε θέματα καθαρά εκκλησιαστικά; Πρόκειται για απάτη ολκής. Από τη στιγμή που υπάρχει διαφήμιση, υπάρχει αγυρτεία, δεν υπάρχει αγιότητα», ανέφερε ο Μητροπολίτης Αργολίδoς.

Ο Μητροπολίτης Αργολίδας κατά τη διάρκεια της ίδιας εκπομπής σημείωσε ότι «πάντοτε στο χώρο της εκκλησίας αλλά και έξω, επειδή οι άνθρωποι έχουν αγωνία για το μέλλον τους και για το τι θα συμβεί, όπως με τα θέματα υγείας, ή θα τρέξουν στο μέντιουμ και στο μάγο ή υπάρχουν κάποιοι, δυστυχώς, που εκμεταλλεύονται τις καταστάσεις αυτές μέσα στο χώρο της εκκλησίας και παριστάνουν τους αγίους και τους προφήτες αναστατώνοντας τον κόσμο».

Τι απαντά ο εφημέριος των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό
Ο εφημέριος των Αγίων Ισιδώρων του Λυκαβηττού έπειτα από τις καταγγελίες του Μητροπολίτη Αργολίδας πήρε θέση.

Ο πατήρ Δημήτριος Λουπασάκης σχετικά με τα θαύματα ανέφερε πως γίνονται καθημερινά σε όλες τις εκκλησίες και επισήμανε:

«Αν ήταν ένα θαύμα θα λέγαμε… ε… Αν ήταν δύο, θα λέγαμε… ε, μα τι συμβαίνει; Αν ήταν τρία, θα λέγαμε, ε, τι συμβαίνει. Μα τόσες χιλιάδες θαύματα, επομένως κάτι συμβαίνει».

«Μην πιστεύετε εμένα, εγώ δεν είμαι τίποτα, είμαι ένας απλός παπάς. Πιστεύετε στη χάρη στου Θεού, στη χάρη του Σταυρού. Σε όλες τις εκκλησίες γίνονται θαύματα, μικρά ή μεγάλα, γίνονται καθημερινά. Γι’ αυτό δεχτείτε την αγάπη μου, τη συγχώρεσή μου, ο Θεός να σας έχει καλά. Δεν υποκρίνομαι, είμαι αυτό που είμαι, έχω τον Τίμιο Σταυρό και τα παιδάκια μου» πρόσθεσε ο εφημέριος του ναού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια θα έχουν οι νεοπροσληφθέντες εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που προσλήφθηκαν ως προσωρινοί αναπληρωτές για το διδακτικό έτος 2023-2024, προκειμένου αυτοί να μεταβούν στην...

ΕΛΛΑΔΑ

Οι «Απάτητες παραλίες» οι οποίες θεσπίστηκαν για πρώτη φορά με το νόμο 5092/2024 («Όροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές»), καθορίζονται με Κοινή...

ΕΛΛΑΔΑ

Ειδική επιχειρησιακή δράση της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, με...

ΕΛΛΑΔΑ

Μια διεθνής ομάδα επιστημόνων- μέλη της ωκεανογραφικής αποστολής 398 του Διεθνούς Προγράμματος Εξερεύνησης των Ωκεανών (IODP) θα συναντηθεί από τις 20 ως τις 25...