Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Σοκ: Άνδρας δολοφόνησε τον Αλμπίνο αδελφό του και πούλησε τα μέλη του σώματός του ως γούρια!

Ένας άνδρας κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του Αλμπίνου αδελφού του για να πουλήσει τα μέλη του σώματός του ως γούρια. Ο 22χρονος Macdonald Masumbuka δολοφονήθηκε από τον αδελφό του και άλλους τέσσερις άνδρες στο Μαλάουι το 2018.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Μαλάουι καταδίκασε σήμερα, Τετάρτη 29 Ιουνίου, τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο σε ισόβια κάθειρξη με καταναγκαστική εργασία. Καταδικάστηκαν, επίσης, ο καθολικός ιερέας Thomas Muhosha, ένας βοτανολόγος, ένας αστυνομικός και άλλοι δύο άνδρες.

Περισσότεροι από 170 Αλμπίνοι έχουν δολοφονεί ή ακρωτηριαστεί στη χώρα της ανατολικής Αφρικής από το 2014, καθώς οι μάγοι-γιατροί διαδίδουν ότι διαθέτουν μυστικιστικές δυνάμεις. Ως αποτέλεσμα, τα μέρη του σώματός τους και τα οστά τους είναι περιζήτητα για τελετουργίες, όπως γράφει η «Mirror».

Ο αλφισμός, αλμπινισμός ή λευκοπάθεια είναι πάθηση που εμφανίζεται εκ γενετής και σαν κύρια συνέπεια έχει το λευκό χρώμα στο δέρμα, στις τρίχες των μαλλιών και ολόκληρου του σώματος. Οι πάσχοντες από αλφισμό, έχουν λεπτό δέρμα που παρουσιάζουν μεγάλη ευπάθεια σε λοιμώξεις καθώς και σοβαρά προβλήματα όρασης.

Ο Masumbuka αναφέρθηκε ως αγνοούμενος τον Φεβρουάριο του 2018. Οι ερευνητές βρήκαν τον κορμό και το κεφάλι του θύματος ένα μήνα αργότερα, αλλά τα χέρια και τα πόδια του είχαν αφαιρεθεί. Τον είχε παρασύρει σε μια συγκεκριμένη περιοχή ο αδελφός του, ο οποίος του είχε πει ότι του είχαν βρει μια γυναίκα για να παντρευτεί.

Ο διευθυντής της εισαγγελίας του Μαλάουι δήλωσε: «Ο ΜακΝτόναλντ προδόθηκε από εκείνους που εμπιστευόταν, δηλαδή τον αδελφό του, τον ιερέα και τον αστυνομικό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Λάτρεις των Χριστουγέννων μια οικογένεια στην Γερμανία είπε να κάνει το κάτι παραπάνω τα φετινά Χριστούγεννα και στόλισε όχι ένα ή δέκα αλλά πεντακόσια...

ΔΙΕΘΝΗ

Ένα φορτηγό αεροπλάνο με προορισμό το Βέλγιο αναγκάστηκε να επιστρέψει στη Νέα Υόρκη, αφού ένα άλογο βγήκε από το κλουβί του στον αέρα, όπως...

ΔΙΕΘΝΗ

Ένας Τσέχος influencer, ο Kamil Bartoszek,  γνωστός με το ψευδώνυμο Kazma, είχε αρχικά σκοπό να δώσει το τεράστιο χρηματικό ποσό σε έναν μόνο τυχερό,...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ κάλεσε μια ομάδα φίλων στο Lakeside του Αμβούργου, σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στη Γερμανία με δύο αστέρια Michelin,...