Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Μύκονος: Μυστήριο με την κλοπή διαμαντιών από Ρώσο ράπερ, φίλο του Πούτιν

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ η οποία επιχειρεί να βρει την άκρη του νήματος στο μυστήριο με τα διαμάντια Ρώσου ράπερ και την κλοπή θησαυρού αξίας σχεδόν ενός εκατ. ευρώ από βίλα στη θέση Super Paradise στη Μύκονο.

Όλα συνέβησαν όταν για άγνωστο λόγο έσβησαν τα φώτα στο κατάλυμα των 5 αστέρων που διέμενε ο ράπερ και προσωπικός φίλος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και εξαφανίστηκαν ένα ρολόι Richard Mille, αξίας 300.000 ευρώ, μια αλυσίδα λαιμού από λευκόχρυσο με διαμάντια, ένα περιδέραιο από λευκόχρυσο με διαμάντια, μια αλυσίδα χεριού με διαμάντια, ένα δακτυλίδι με διαμάντι, τσάντες Chanel και Louis Vuitton, πανάκριβα γυαλιά ηλίου και άλλα αξεσουάρ οίκων του εξωτερικού.

Ένας φίλος από την παρέα του ράπερ κατήγγειλε την εξαφάνιση διαμαντιών υποστηρίζοντας πως το ρολόι και τα διαμάντια δεν ήταν ασφαλισμένα και πως ο ίδιος δεν μπορεί να σκεφτεί ποιοι μπορεί να είναι δράστες.

Άνδρες της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Μυκόνου αναζητούν στοιχεία ή κάποιο λάθος που μπορεί να έκανε η συμμορία για να λύσουν το μυστήριο. Βασικό ερώτημα είναι αν οι «χρυσοδάκτυλοι» γνώριζαν ότι στο πολυτελές κατάλυμα που ενοικιάζεται αντί χιλιάδων ευρώ την εβδομάδα, με το ελικοδρόμιο και την πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, μένουν ο Ρώσος ράπερ Timati, κατά κόσμον Tιμούρ Iλντάροβιτς Γιουνούσοφ, και η πολυπληθής παρέα του, που ήρθαν με ιδιωτικό τζετ στο Νησί των Ανέμων ή ήταν τυχαία η επιλογή. Επισήμως, δεν έχει διευκρινιστεί αν τα τιμαλφή που οι «ποντικοί» άρπαξαν από ένα κομοδίνο κρεβατοκάμαρας είναι ιδιοκτησίας του.

Ο 33χρονος Ρώσος πολυεκατομμυριούχος που θεωρείται ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα πρόσωπα όχι μόνο στη Ρωσία αλλά και στο διεθνές jet set, έφτασε στη Μύκονο στις 17 Ιουνίου μαζί με την εντυπωσιακή συνοδό του και την παρέα του. Νοίκιασαν μια βίλα με θέα που κόβει την ανάσα στη θέση Super Paradise, αντί πολλών χιλιάδων ευρώ, και κυκλοφορούσαν τα βράδια στο κοσμοπολίτικο νησί τραβώντας πάνω τους τα φωτογραφικά φλας και τα βλέμματα. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι τα όσα διαδραματίστηκαν τα μεσάνυχτα της περασμένης Τρίτης.

Η παρέα του Timati επέστρεψε 15 λεπτά μετά τις 12 στη βίλα, πήγε ο καθένας στο υπνοδωμάτιό του, όπου και άλλαξαν ρούχα, αφήνοντας στα κομοδίνα τα ρολόγια τους και τα πανάκριβα τιμαλφή. Με όλες τις πόρτες και τα παράθυρα ανοιχτά, κατευθύνθηκαν στην τραπεζαρία και το σαλόνι που βρίσκεται περίπου 30 μέτρα μακριά, στο κέντρο της βίλας. Με το που μαζεύτηκε η παρέα ήρθαν ακόμη δύο άτομα για να τους φέρουν τον ναργιλέ που παρήγγειλαν.

Για άγνωστο λόγο κόπηκε το ρεύμα και Ρώσοι ενοικιαστές βυθίστηκαν για αρκετή ώρα στο σκοτάδι. Εκείνη τη στιγμή έδρασαν οι… χρυσοδάκτυλοι της Μυκόνου.

Οι έμπειροι αξιωματικοί της Ασφάλειας πήραν καταθέσεις από τους Ρώσους τουρίστες, όχι όμως από τον ράπερ ο οποίος διακριτικά απέφυγε να εμπλακεί στην υπόθεση.

Οι έρευνες
Για τους αξιωματικούς της Αστυνομίας Μυκόνου, η υπόθεση αξιολογείται ως άκρως σοβαρή. Ο τρόπος που έδρασε η συμμορία δείχνει ότι ήταν επαγγελματίες με άριστη οργάνωση, συντονισμό και μεθοδικότητα. Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι κατάφεραν να τρυπώσουν στο συγκρότημα και να ξαφρίσουν το ρολόι και τον διαμαντένιο θησαυρό κυριολεκτικά κάτω από τη μύτη των εκατομμυριούχων ιδιοκτητών τους.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών λένε ότι πιθανότατα πήγαν στοχευμένα γνωρίζοντας την ταυτότητα των ενοικιαστών. Δεν μπορούν βέβαια σε πρώτη φάση να αποκλείσουν και την εκδοχή η επιλογή να ήταν τυχαία, καθώς σε ένα κατάλυμα που μισθώνεται 28.000 ευρώ την εβδομάδα, οι ένοικοι πιθανότατα είναι πάμπλουτοι και σίγουρα στις αποσκευές τους κρύβουν κοσμήματα, ρούχα και αξεσουάρ αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Για την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυκόνου δεν έχει καμία σημασία ποιος είναι το θύμα, καθώς το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να εξιχνιάσουν όσο το δυνατό συντομότερα την υπόθεση της μεγάλης αρπαγής στο Super Paradise. Έτσι, μετά τις καταθέσεις που έλαβαν από τους Ρώσους «σαρώνουν» το νησί, ελέγχουν υπόπτους, αναζητούν βίντεο και μαρτυρίες για το τι συνέβη τη μοιραία βραδιά. Μια έρευνα μεθοδική που, όμως, αναμένεται να πάρει χρόνο, αφού οι εκτιμήσεις των Αρχών λένε ότι οι δράστες μετά τη μεγάλη μπάζα που έκαναν σίγουρα θα λουφάξουν μέχρι να καταλαγιάσει ο θόρυβος για να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα.

Ποιος είναι ο ράπερ
Ο Timati είναι ένα πρόσωπο αινιγματικό που αναδύθηκε από το μουσικό reality «Star Factory», την περίοδο που στην Ελλάδα διεξάγονταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 και μέσα σε λιγότερο από δύο δεκαετίες πέρασε στο club των εκατομμυριούχων. Πολυσχιδής προσωπικότητα, με ικανότητα να μοιράζεται ανάμεσα στη βιομηχανία της showbiz και τον κόσμο των επιχειρήσεων, ο Timati όταν δεν γράφει μουσική, ασχολείται με την παραγωγή ρούχων για τον ρωσικό στρατό αλλά και με την αλυσίδα burger που διαθέτει με το λογότυπο Black Star, που αποτελεί και τον τίτλο του μουσικού άλμπουμ το οποίο κυκλοφόρησε το 2006 και απογείωσε την καριέρα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση των εργαζομένων στο ΑΤΤΙΚΟ νοσοκομείο θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη στη 1.30μμ στα πλαίσια απόφασης του σωματείου εργαζομένων που στηρίζει και η ΕΙΝΑΠ, με...

ΕΛΛΑΔΑ

Στην Βουλή εισάγεται σήμερα για συζήτηση το νομοσχέδιο για τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες. Με τις νέες διατάξεις οι υπηρεσίες του Δημοσίου θα αντλούν τα απαραίτητα...

ΕΛΛΑΔΑ

Απανθρακωμένα ανασύρθηκαν δύο άτομα τα ξημερώματα κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε οίκημα και οικία στη Λακωνία και τη Ροδόπη αντίστοιχα. Χθες τα μεσάνυχτα...

ΕΛΛΑΔΑ

Πρόσκαιρη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, από τις προμεσημβρινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και βαθμιαία στην...