Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΗΕ – Πόλεμος στην Ουκρανία: Περίπου 16 εκατ. Ουκρανοί χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια

Περίπου 16 εκατ. Ουκρανοί έχουν ανάγκη από ανθρωπιστική βοήθεια και πάνω από 6 εκατομμύρια είναι ακόμα εκτοπισμένοι στο εσωτερικό της χώρας, δήλωσε σήμερα στο Κίεβο η συντονίστρια του ΟΗΕ για ανθρωπιστικά ζητήματα στην εμπόλεμη χώρα.

«Σχεδόν 16 εκατ. άνθρωποι στην Ουκρανία έχουν σήμερα ανάγκη από ανθρωπιστική βοήθεια: από νερό, τροφή, υπηρεσίες υγείας», δήλωσε η Οσνάτ Λουμπράνι σε συνέντευξη Τύπου, ενώ ο πόλεμος που ξεκίνησε η Ρωσία μπήκε στον πέμπτο του μήνα.

«Πάνω από 6 εκατομμύρια άνθρωποι είναι ακόμα εκτοπισμένοι στο εσωτερικό της χώρας. Περίπου 5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν καταφέρει τώρα να επιστρέψουν στα σπίτια τους, αλλά πολλοί γνωρίζουν ότι μπορεί να αναγκαστούν να φύγουν και πάλι», πρόσθεσε η ίδια.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, αυτός ο αριθμός των επιστροφών αφορά τόσο τους ανθρώπους που είναι εκτοπισμένοι στο εσωτερικό της χώρας όσο και αυτούς που επέστρεψαν από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με τη Λουμπράνι, πάνω από 5,3 εκατ. Ουκρανοί έχουν φύγει ως πρόσφυγες στο εξωτερικό.

«Αυτό που γνωρίζουμε, είναι ότι ο αριθμός που έχουμε για σχεδόν 5.000 νεκρούς αμάχους και πάνω από 5.000 τραυματίες είναι μόνο ένα μέρος της τρομακτικής πραγματικότητας», δήλωσε η ίδια.

«Δεν μπορώ να μιλήσω για συγκεκριμένους αριθμούς κατεστραμμένων νοσοκομείων, σχολείων και κατοικιών, αλλά γνωρίζουμε ότι είναι χιλιάδες. Απλώς δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ακόμα τους ακριβείς αριθμούς», δήλωσε η ίδια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Μία ένορκος στην ποινική δίκη του Ντόναλντ Τραμπ απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά της αφού δήλωσε ότι αισθάνεται φόβο καθώς δημοσιοποιήθηκαν ορισμένα στοιχεία της ταυτότητάς...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμερικανός Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στο Κόσοβο, Jeff Hovenier, δήλωσε ότι οι πρόσφατες περιπτώσεις δολοφονιών και αυτές της ενδοοικογενειακής βίας δείχνουν την ανάγκη...

ΔΙΕΘΝΗ

Η πρώτη απευθείας επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ στις 13 Απριλίου έχει επαναφέρει το σημείο εστίασης στις ικανότητες της αεροπορικής άμυνας καθώς οι Ισραηλινοί...

ΔΙΕΘΝΗ

Το έναυσμα για την τελευταία κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή δόθηκε από την επίθεση του Ισραήλ στην ιρανική πρεσβεία στη Δαμασκό, την 1η Απριλίου- μια...