Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

«Μεγάλη Τουρκία και Μωάμεθ» στη ρητορική του Ερντογάν – Η Αθήνα υπενθυμίζει τη συμφωνία με την Αίγυπτο

Μόλις λίγες ώρες μετά την υπερψήφιση από το αμερικανικό Κογκρέσο της τροπολογίας που θέτει αυστηρούς όρους σε πιθανή επανεκκίνηση του προγράμματος των F-16 για την Άγκυρα, ο Ταγίπ Ερντογάν, μίλησε για το χτίσιμο της Μεγάλης Τουρκίας. Σε μια κρίσιμη διεθνή συγκυρία, επισκέπτεται την Αθήνα ο γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος συνάντησε τον πρωθυπουργό.

«Καλή ευκαιρία να μιλήσουμε ανεπίσημα για τις μεγάλες διεθνείς προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε», χαρακτήρισε τη συνάντηση ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

N. Δένδιας: Μοντέλο η συμφωνία με την Αίγυπτο για αποκλειστική ζώνη

Αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στις τουρκικές παρανομίες σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, ο Νίκος Δένδιας ανέδειξε τη συμφωνία Ελλάδας- Αιγύπτου για τον καθορισμό της Αποκλειστικής Ζώνης ως υπόδειγμα ειρηνικής επίλυσης των διακρατικών διαφορών.«Πριν από δύο χρόνια- και θα εκτιμώ πάντα τη μέρα- υπογράψαμε τη διμερή συμφωνία για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών μας, μετά από σχεδόν τριάντα χρόνια διαπραγματεύσεων. Μια συμφωνία που βασίζεται στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, την UNCLOS, όπως όλοι γνωρίζουμε», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ταγίπ Ερντογάν:  Οπωσδήποτε θα χτίσουμε τη μεγάλη Τουρκία

Λίγες μέρες πριν από τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, κι ενώ ο Ταγίπ Ερντογάν επικαλείται ακόμη και τον Μωάμεθ τον Πορθητή για να μιλήσει για την Κωνσταντινούπολη και τη μεγάλη Τουρκία, ο Eλληνοαμερικανός βουλευτής Κρις Πάππας, υπενθυμίζει το βέτο στην Τουρκία για τα F -16: «Ένας πραγματικά αξιόπιστος σύμμαχος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ δεν απειλεί άλλα μέλη, όπως η Ελλάδα, με πόλεμο. Δεν μπορούμε να την επιβραβεύσουμε την κυβέρνηση Ερντογάν για την επιθετικότητά της. Ήρθε η ώρα να πούμε φτάνει πια.»

Στις ΗΠΑ ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Με την ανάγκη για την εξασφάλιση της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο να είναι αδήριτη, αλλά και με τη συζήτηση για τους εξοπλισμούς να λαμβάνει διαστάσεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Τουρκία, η επίσκεψη του υπουργού Άμυνας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος θα συναντηθεί με τον αμερικανό ομόλογό του , με την ατζέντα να περιλαμβάνει τα θέματα συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών και το εξοπλιστικό πρόγραμμα των F-35. Ο Έλληνας υπουργός θα παραθέσει στοιχεία και για την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Πολίτες και στρατιωτικοί σκοτώθηκαν όταν το Ισραήλ και «τρομοκρατικές οργανώσεις» εξαπέλυσαν πλήγματα κοντά στη συριακή πόλη Χαλέπι, ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα το...

ΔΙΕΘΝΗ

Δικαστές στο Διεθνές Δικαστήριο διέταξαν σήμερα (28/3) ομόφωνα το Ισραήλ να αναλάβει κάθε απαραίτητη και αποτελεσματική δράση προκειμένου να διασφαλίσει πως προμήθειες βασικών τροφίμων...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενημερωτικά e-mail σε 136.673 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στη διασύνδεση ταμειακής μηχανής με POS, απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων....

ΔΙΕΘΝΗ

Μακριά απ’ τα φώτα της δημοσιότητας, τις τελευταίες ημέρες εκτυλίχθηκε μία απίστευτη ιστορία στην Αργεντινή που «κλόνισε» την οικογένεια του Άνχελ Ντι Μαρία, αλλά...