Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Πλεύρης: Κλειστό για λόγους ασφαλείας το Παίδων Πεντέλης – Ποιοι πρέπει να κάνουν τώρα 4η δόση

Για τις πυρκαγιές και το Παίδων Πεντέλης, τη απώλεια του 49χρονου στην Πάτρα και την 4η δόση του εμβολίου, μίλησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

«Πρώτα απ΄ όλα να ευχαριστήσω όλους, ειδικά από τη δική μου πλευρά το ΕΚΑΒ και τα νοσοκομεία που εφημέρευαν. Είχαμε 34 συμπολίτες μας που προσέτρεξαν και άλλοι 17 που μεταφέρθηκαν. Το Παίδων Πεντέλης μετέφερε όλα τα παιδάκια, που βρίσκονται στο Παίδων Αγία Σοφία, τα περισσότερα από αυτά είναι με εισαγγελική εντολή, δηλαδή παιδιά που δεν νοσηλεύονταν αλλά φιλοξενούνταν» είπε και συνέχισε: «Η επιστροφή θα γίνει τη στιγμή που θα κριθεί γιατί καταλαβαίνετε υπάρχει και ο καπνός, υπάρχουν οι αναζωπυρώσεις οπότε μόλις χρειαστεί θα επιστρέψουν».

Από τις περιπτώσεις των συνανθρώπων μας έχουμε μια περίπτωση που νοσηλεύεται στο «Γεννηματάς» στη μονάδα εγκαυμάτων που είναι η πιο σοβαρή. Ευελπιστούμε ότι βάσει της πρόγνωσης όλα θα πάνε καλά, είπε στον ANT1 και την εκπομπή «Καλοκαίρι μαζί».

Όλοι οι άλλοι συμπολίτες μας είχαν κυρίως ή μικρά ελαφριά εγκαύματα ή αναπνευστικά προβλήματα».

Για την απώλεια του 49χρονου στην Πάτρα

Για 49χρονο είπε ότι το θέμα που διερευνάται είναι ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος έπρεπε να εξεταστεί από γιατρό και δεν εξετάστηκε. «Είτε εφημερεύει είτε δεν εφημερεύει το νοσοκομείο άπαξ και μπει περιστατικό μέσα αξιολογείται και αντιμετωπίζεται».

Για την πανδημία

Για την πανδημία είοε ότι αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι είμαστε στην κορύφωση. «Την τελευταία εβδομάδα φαίνεται σταδιακή μείωση των κρουσμάτων. Το κύμα αυτό έχει πολλές νοσηλείες αλλά δεν μεταφέρονται σε ΜΕΘ».

«Πηγαίνουμε κανονικά διακοπές. Τα μέτρα ισχύουν. Δεν υπάρχει υποχρεωτικότητα ως προς τα μέτρα, αλλά οι συστάσεις να φοράμε μάσκα όπου υπάρχει συγχρωτισμός ή κλειστός χώρος και να προσέχουμε ώστε να μην μεταδίδεται ο κορωνοϊός, υπάρχουν».

Για 4η δόση του εμβολίου είπε ότι οι άνω των 60 και όσοι ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες να εμβολιαστούν τώρα! Επίσης ανέφερε ότι τέσσερις φορές περισσότερο από τη βαριά νοσηση και τον θάνατο προστατεύει το εμβόλιο με την 4η δόση.

Για το νομοσχέδιο για την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή

«Η βασική αλλαγή η οποία έχει γίνει στην ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή ένα νομοσχέδιο που ακόμα και τα κόμματα που δεν το ψήφισαν επί της αρχής ψήφισαν παρών, δηλαδή όλοι είπαν ότι είναι στη θετική κατεύθυνση, είναι ότι για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα στις γυναίκες να κάνουν κρυοσυντήρηση του γενετικού τους υλικού χωρίς τη συναίνεση του συντρόφου τους».

Και παράλληλα, είπε, «ανεβάζουμε και το όριο ηλικίας, από τα 50 στα 54. Οφείλω να σας πω ότι στη διάρκεια της πανδημίας είχαμε δώσει μία δυνατότητα να ανέβει το όριο από τα 50 στα 52. Έγιναν 250 αιτήσεις γυναικών σε ένα εξάμηνο και 450 στο χρόνο και 450 γυναίκες εκμεταλλεύτηκαν αυτή την ευκαιρία που δόθηκε».

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Η ΕΛΑΣ, με απόφαση του Διευθυντή Αστυνομίας Αθηνών, προχώρησε στην απαγόρευση πραγματοποίησης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, που είχε εξαγγελθεί για τις 5 το απόγευμα, στο Κέντρο...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στους Έλληνες ομογενείς στη Νέα Υόρκη, κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της επανάστασης του 1821,...

ΕΛΛΑΔΑ

Ενα απίστευτο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 16/04 στην Π.Ε.Ο Κορίνθου – Άργους, στην Κόρινθο, όταν γερανός φορτηγού χτύπησε σε γέφυρα, με αποτέλεσμα...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρχισε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η επεξεργασία του νομοσχεδίου του υπουργείου Πολιτισμού με τίτλο: «Δημιουργική Ελλάδα: ενίσχυση του κινηματογραφικού, οπτικοακουστικού και δημιουργικού τομέα,...