Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Στα ύψη ο υδράργυρος – Ανάσα δροσιάς στις παραλίες (video)

Κορυφώνεται σήμερα Κυριακή (24/07) και αύριο Δευτέρα (25/07) το κύμα καύσωνα στην Ελλάδα όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο μετεωρολόγος, Γιάννη Γιαννόπουλος. Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες και η αποπνικτική ατμόσφαιρα στον αστικό ιστό, οδήγησε τους κατοίκους του λεκανοπεδίου στο να βγουν στις παραλίες και να αναζητήσουν στη θάλασσα λίγη δροσιά.

Σε κλοιό καύσωνα η χώρα μας, μετά την επέλασή του στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης και όσοι Αθηναίοι «ξέμειναν» στην πόλη δεν έχασαν την ευκαιρία να μεταβούν στις παραλίες για να βρουν λίγες ανάσες δροσιάς.

Οι παραλίες της Αττικής γέμισαν με κόσμο από νωρίς το πρωί προσδοκώντας να βιώσουν όσο γίνεται πιο «ανώδυνα» τη σημερινή μέρα (24/07) που προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα ζεστή, καθώς σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο οι θερμοκρασίες αναμένεται να ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Οι παραλίες είναι γεμάτες από παρέες, οικογένειες και παιδιά με πολλούς να απολαμβάνουν, εκτός από τη δροσιά της θάλασσας, και τα παιχνίδια που προσφέρονται στις ιδιωτικές παραλίες.

Ειδικότερα, στην παραλία του Αλίμου επικρατούσε από νωρίς το πρωί το αδιαχώρητο, με τους λουόμενους να αναζητούν δροσιά στη θάλασσα και στις ομπρέλες, απολαμβάνοντας στιγμές ξεγνοιασιάς στην καρδιά του καλοκαιριού.

Οι επόμενες μέρες αναμένεται να είναι δύσκολες, καθώς όπως ανέφερε και ο κ. Γιαννόπουλος «αύριο Δευτέρα το θερμόμετρο θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς κελσίου σε κάποιες Ηπειρωτικές περιοχές και σε περιοχές της Αθήνας».

Ωστόσο, εκτός από τις παραλίες, παρατηρήθηκε και αυξημένη κίνηση τουριστών στο κέντρο της Αθήνας, οι οποίοι συνηθίζουν να πηγαίνουν στο κέντρο της πόλης για να επισκεφτούν το μουσείο της Ακρόπολης και τον Ιερό Βράχο.

Επίσης, με τις αυξημένες αυτές θερμοκρασίες παρατηρούνται συχνά και φαινόμενα θερμοπληξίας και γι’ αυτό πρέπει να τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις οδηγίες της πολιτικής προστασίας πρέπει να αποφεύγεται η ηλιοθεραπεία, το περπάτημα και το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο. Ενώ, ακόμη συνίσταται η παραμονή σε σκιερούς και δροσερούς χώρους, μακριά από συνωστισμό. Επίσης, καλό είναι όσοι αποφασίζουν να πάνε στη παραλία τις μεσημεριανές ώρες να φοράνε καπέλο, γυαλιά και ανοιχτόχρωμα ρούχα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα. Ακόμη, να γίνεται κατανάλωση άφθονου νερού ή χυμών και να αποφεύγονται τα οινοπνευματώδη ποτά.

Να σημειωθεί πως ο Δήμος Αθηναίων έχει μεριμνήσει ανοίγοντας επτά κλιματιζόμενες αίθουσες για τους πολίτες, με σκοπό να προστατευθούν από τον καύσωνα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξανόμενη δυσαρέσκεια των πολιτών και της ιατρικής κοινότητας αποτυπώνεται σε μεγάλη έρευνα που διενήργησε για λογαριασμό του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου η εταιρεία δημοσκοπήσεων GPO....

ΔΙΕΘΝΗ

Ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ τόνισε ακόμη μία φορά την ανάγκη αποκλιμάκωσης στην ομιλία του για τις επιθέσεις του Ιράν σε βάρος...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου, Αλμπίν Κούρτι, το απόγευμα της Τρίτης (23/4). Σύμφωνα με το...

ΕΛΛΑΔΑ

Η αφρικανική σκόνη υποχωρεί σταδιακά από τα δυτικά προς τα ανατολικά, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου. Όπως τονίζει σε ανάρτησή του ο ίδιος, το...