Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Γ. Λέων για υπόθεση Πάτρας: Ιατροδικαστικά, έχουμε μετά βεβαιότητας εγκληματική ενέργεια σε ότι αφορά και τα δύο πρώτα παιδιά (video)

Ένα πολύ μικρό μόνο μέρος όσων ξέρουν οι εισαγγελείς είναι σε γνώση των υπολοίπων, σημείωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις», με την 33χρονη μητέρα από την Πάτρα να απολογείται συμπληρωματικά σήμερα Δευτέρα. Υπενθυμίζεται ότι αυτή τη φορά κατηγορείται ότι αποπειράθηκε να σκοτώσει την 9χρονη κόρη της, ενώ εκείνη νοσηλευόταν στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο.

 

«Οι εισαγγελείς έχουν από ότι φαίνεται την πλήρη εικόνα, έχουν καταθέσεις από τους γιατρούς. Για να ασκηθεί μια δίωξη πρέπει να υπάρχουν στοιχεία. Τα στοιχεία αυτά ασφαλώς και δεν είναι από το αποτέλεσμα της νεκροψίας – νεκροτομής, όμως μπορούμε να εξάγουμε συμπεράσματα και μάλιστα ασφαλή, λόγω των συνεχόμενων νοσηλειών του παιδιού με τη διενέργεια όχι απλών εξετάσεων, αλλά μια σειρά πολύ εξειδικευμένων» ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Εάν αποκλείονται ουσιαστικά γεννετικοί λόγοι και άλλοι ενδογενείς, ουσιαστικά πηγαίνουμε για έναν εξωτερικό παράγοντα» ανέφερε ακόμη ο κ. Λέων.

Ερωτηθείς για τις περιπτώσεις και των άλλων δύο παιδιών που έχασαν τη ζωή τους, επισήμανε ότι αναμένεται το έργο των Εισαγγελεών, ενώ συμπλήρωσε:

«Ιατροδικαστικά υπάρχει πλέον απόλυτη σύγκλιση απόψεων (…) Υπάρχει μια και μόνο επιστημονική άποψη και μιλάμε μετά βεβαιότητας πλέον για εγκληματική ενέργεια σε ότι αφορά και τα δύο πρώτα παιδιά, τουλάχιστον όσον αφορά την επιστημονική πτυχή της υπόθεσης. Προφανώς σεβόμαστε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης γιατί έχει να τις συνδυάσει και με άλλα στοιχεία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους...

ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Παρασκευή, 29 Μαρτίου, (Β’ Χαιρετισμοί) σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η μνήμη των Μάρκου επισκόπου Αρεθουσίων, Μαρτύρων Κυρίλλου διακόνου και των συν αυτοίς παρθένων και ιερωμένων. Δεν υπάρχει κάποιο γνωστό όνομα που να γιορτάζει σήμερα. Άγιος...

ΔΙΕΘΝΗ

Το σύνολο των 1.115 αφίξεων κατά τις τελευταίες επτά ημέρες έφτασε η παράτυπη μετανάστευση από τα παράλια της Αγγλίας. Το νούμερο καταδεικνύει την πιο...

ΕΛΛΑΔΑ

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι όταν τέσσερα άτομα, δύο άνδρες και δύο γυναίκες μπήκαν μέσα και ακινητοποίησαν με...