Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Θεμιστοκλέους: Δε χρειάζεται να παρακολουθούμε επισταμένα τον αριθμό των κρουσμάτων – Δεν απειλείται το ΕΣΥ (video)

Για την εξέλιξη  της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, εν αναμονή του επικαιροποιημένου εμβολίου, μίλησε στην ΕΡΤ ο Μάριος Θεμιστοκλέους, γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αναφέροντας ότι αν και τα κρούσματα από Σεπτέμβριο αναμένεται να αυξηθούν δεν προβληματίζουν τους ειδικούς.

«Αυτή την στιγμή έχουμε μια επιπέδωση των κρουσμάτων τις τελευταίες δέκα ημέρες. Δεν έχουμε σημαντική πίεση στα νοσοκομεία».

Μιλώντας για τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας ο υπεύθυνος τους Εμβολιαστικού Προγράμματος στη χωρα τόνισε ότι η σύσταση για τη μάσκα παραμένει: «Έτσι θα κινηθούμε από εδώ και πέρα. Η χώρα μας είναι από τις πιο συντηρητικές στα θέματα δημόσιας υγείας».

Να μην αναβάλλουν τον εμβολιασμό οι ευάλωτοι

Θέλοντας να περάσει το μήνυμα του εμβολιασμού ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι «οι ευάλωτοι και τα άτομα άνω των 60 ετών θα πρέπει να κάνουν την τέταρτη δόση και να μην το αναβάλλουν για το Σεπτέμβριο». Επίσης, σε περιπτώσεις συνωστισμού τα ευάλωτα άτομα -και όχι μόνο- θα πρέπει να φοράνε μάσκα.

Αναφορικά με τους σκληρούς δείκτες της πανδημίας ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι δεν προβληματίζουν τους αρμοδίους γιατί δεν απειλούν το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

«Ο κορονοϊός θα μείνει σε αυτά τα επίπεδα. Μπορεί να έχουμε και αύξηση από Σεπτέμβριο, αλλά δε θεωρούμε ότι θα έχουμε πίεση στο ΕΣΥ».

Απαντώντας σε ερώτηση για τον αριθμό των εβδομαδιαίων κρουσμάτων που αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας υποστήριξε ότι «δε χρειάζεται να παρακολουθούμε τον αριθμό των κρουσμάτων τόσο επισταμένα όσο γινόταν τα προηγούμενα χρόνια». Και αυτό όπως υποστήριξε είναι γιατί έχει μειωθεί η επικινδυνότητα του ιού, ένα μεγάλος μέρος του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο και ένα μεγάλο ποσοστό έχει αποκτήσει ανοσία. Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, η επιδημιολογική κατάσταση αυτή την στιγμή δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Αλλάζοντας θέμα συζήτησης ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αναφέρθηκε και στον «Προσωπικό Γιατρό», καλώντας τον κόσμο να εγγραφεί στη νέα αυτή πρωτοβουλία, λέγοντας ότι «είναι μια εύκολη και απλή διαδικασία». Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο Προσωπικός Γιατρός είναι μια επιπλέον παροχή του υπουργείου Υγείας και δεν διαταράσσει τη σχέση ασθενή και ιατρού.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το κόμμα των Σπαρτιατών «υποκαθιστά» τη Χρυσή Αυγή κι ο πραγματικός αρχηγός του είναι ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωση Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος παραμένει...

ΕΛΛΑΔΑ

«Οι ευρωεκλογές είναι μια κρίσιμη εθνική κάλπη και ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί», είναι το μήνυμα που εκπέμπει η κυβέρνηση. Η ΝΔ εστιάζει...

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξανόμενη δυσαρέσκεια των πολιτών και της ιατρικής κοινότητας αποτυπώνεται σε μεγάλη έρευνα που διενήργησε για λογαριασμό του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου η εταιρεία δημοσκοπήσεων GPO....

ΔΙΕΘΝΗ

Ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ τόνισε ακόμη μία φορά την ανάγκη αποκλιμάκωσης στην ομιλία του για τις επιθέσεις του Ιράν σε βάρος...