Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Βρετανίδα πρωταθλήτρια στίβου αποκάλυψε ότι τρέχει έχοντας διαγνωσθεί με σκλήρυνση κατά πλάκας

Η Βρετανίδα αθλήτρια των 400 μέτρων με εμπόδια, Λίνα Νίλσεν, αποκάλυψε ότι πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας και ελπίζει να ενθαρρύνει κι άλλους μιλώντας για αυτή την πάθηση.

Η 26χρονη αποφάσισε να μιλήσει για τη διάγνωσή της μετά από μια υποτροπή που δεν της επέτρεψε να αγωνιστεί με την ένταση που θα ήθελε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του περασμένου μήνα.

Η Nielsen είπε στην Telegraph ότι είχε για πρώτη φορά συμπτώματα στην ηλικία των 13 και διαγνώστηκε με υποτροπιάζουσα διαλείπουσα σκλήρυνση κατά πλάκας σε ηλικία 17 ετών.

«Ποτέ δεν ήθελα να γίνω γνωστή ως η αθλήτρια που έπαθε ΣΚΠ», είπε η Νίλσεν.
“Αλλά είναι κάτι που ελπίζω να ενθαρρύνει τους ανθρώπους. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή. Θέλω να πω την ιστορία μου.”

Η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι μια δια βίου πάθηση που επηρεάζει τον εγκέφαλο και τα νεύρα. Δεν μπορεί να θεραπευτεί, αν και υπάρχουν διαθέσιμες θεραπείες.

Η Nielsen, η οποία θα αγωνίζεται σήμερα στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας, θυμάται ότι ξέσπασε σε κλάματα όταν διαγνώστηκε από γιατρό και υπέφερε από κρίσεις πανικού.

«Ένιωσα ότι με είχαν καταδικάσει σε ισόβια κάθειρξη», πρόσθεσε. “Έκλαψα για την υπόλοιπη μέρα. Δεν έχω κλάψει ποτέ τόσο δυνατά στη ζωή μου.”

Η δίδυμη αδερφή της Nielsen, Laviai, είναι επίσης σπρίντερ της Αγγλίας και, αφού είχε μια ανεπιθύμητη αντίδραση στο εμβόλιο Covid-19, δοκιμάστηκε παρόλο που δεν είχε συμπτώματα σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Η Νίλσεν λέει ότι είναι “90% σίγουροι” ότι η αδερφή της το έχει.

Την ημέρα πριν από το ντεμπούτο της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Όρεγκον τον Ιούλιο, η Nielsen άρχισε να παρατηρεί ξανά συμπτώματα – μέχρι τη στιγμή του αγώνα, το αριστερό της χέρι και το πόδι ένιωθε μουδιασμένα, ενώ άρχισε επίσης να αισθάνεται αδυναμία στη δεξιά της πλευρά.

«Ήμουν στην καλύτερη κατάσταση της ζωής μου», είπε η Nielsen. “Το timing δεν θα μπορούσε να ήταν χειρότερο. Ήταν ο πιο σημαντικός αγώνας της ζωής μου. Δεν μπορούσα να μην τρέξω, οπότε προσπάθησα να το βάλω στο πίσω μέρος του μυαλού μου.”

Η Nielsen ολοκλήρωσε τον αγώνα, επιστρέφοντας στην τελευταία θέση, αλλά λέει ότι ήταν «περήφανη» που αγωνίστηκε, αν και έχασε το χάλκινο μετάλλιο της Μεγάλης Βρετανίας στα 4x400m που ακολούθησε.

“Κανένας αγώνας δεν θα είναι ποτέ τόσο τρομακτικός όσο εκείνος του Παγκόσμιου Πρωταθλητή. Φοβόμουν τόσο πολύ στη γραμμή εκκίνησης σκεπτόμενος ότι μπορεί να πέσω”, είπε.
“Τώρα όταν σκέφτομαι να παρατάξω, δεν είναι τρομακτικό. Με έχει δημιουργήσει να γίνω πολεμιστής.”

Πηγή: BBC News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2022 είναι χρονιά ουσιαστικής επανεκκίνησης για την κρουαζιέρα και όλες οι προβλέψεις δείχνουν «έκρηξη» της κίνησης. Ένα από τα πιο σημαντικά διεθνή γεγονότα...

ΕΛΛΑΔΑ

Την απώλεια της ηθοποιού Ντόρας Κωστίδου κάνει γνωστή με ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας. Όπως αναφέρει «έφυγε σήμερα από κοντά μας...

ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με την καθημερινή ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος, από τις 6 έως τις 7 Αυγούστου εκδηλώθηκαν 41 δασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η άθλια συντονισμένη προσπάθεια διαστρέβλωσης όσων είπα με πάνω από 30 ώρες καθυστέρηση είναι ενδεικτική του ποιος θέλει να σύρει τον πολιτικό διάλογο για...