Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεργασία Hyundai και Common Goal για την προώθηση της κοινωνικής αλλαγής μέσω του ποδοσφαίρου

Μοιραζόμενες την πεποίθηση ότι το ποδόσφαιρο είναι μια από τις λίγες πολιτιστικές δυνάμεις που μπορούν να βοηθήσουν στη στροφή της κοινωνίας προς μια πιο βιώσιμη και δίκαιη κοινωνία για όλους, η Hyundai Motor Company και το κίνημα Common Goal ανακοίνωσαν την έναρξη της συνεργασίας τους με στόχο να βοηθήσουν στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος.

Η συνεργασία αυτή ελπίζει να αξιοποιήσει τη δύναμη του ποδοσφαίρου για να παροτρύνει τους ανθρώπους να ενωθούν για να υποστηρίξουν τον πλανήτη και να τον διατηρήσουν για τις επόμενες γενιές, τονίζοντας τη σημασία της αλληλεγγύης για έναν βιώσιμο πλανήτη.

Ως μέρος αυτής της πρωτοβουλίας, η Hyundai έχει δεσμευτεί ότι το 1% της χορηγίας του FIFA World Cup 2022 θα διατεθεί στο κίνημα Common Goal. Επιπλέον, η εταιρεία θα παρέχει φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα στο Common Goal υποστηρίζοντας τη βιώσιμη κινητικότητα, η οποία διαδραματίζει βασικό ρόλο στη στρατηγική της Hyundai Motor για επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα έως το 2045.

Το κίνημα Common Goal ξεκίνησε το 2017, όταν ο παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Χουάν Μάτα, δεσμεύτηκε να διαθέσει το 1% του μισθού του για να υποστηρίξει πρωτοβουλίες που οδηγούν στην πρόοδο και την υποστήριξη του πλανήτη μας. Πέντε χρόνια αργότερα, το κίνημα έχει αυξηθεί με περισσότερους από 230 παίκτες και μάνατζερ, συμπεριλαμβανομένων των Γιούργκεν Κλοπ, Σερζ Γκνάμπρι, Τζιόρτζιο Τσιελίνι, Περνίλ Χάρντερ, Βιβ Μιεντεμά και Πάουλο Ντιμπάλα, μεταξύ άλλων, καθώς και μαρκών όπως η Adidas και η DAZN.

Το σχέδιο του Common Goal για τη δράση για το κλίμα (*) βασίζεται στην πεποίθηση ότι το μέλλον του πλανήτη μας είναι ευθύνη όλων και ότι το ποδόσφαιρο έχει την δυνατότητα να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει το κοινό. Ως εκ τούτου, το Common Goal θα αναπτύξει ένα σχέδιο συνεργασίας με οργανισμούς, παίκτες, μάρκες και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς του ποδοσφαίρου, για να αξιοποιήσει την πολιτιστική επιρροή του αθλήματος και να μπορέσουν όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να δράσουν.

Η πρώτη ενέργεια στα πλαίσια της συνεργασίας είναι η επίσκεψη του μέλους της “Team Century” της Hyundai, Νάντια Ναντίμ, στο ίδρυμα Fútbol Más στην Torreblanca της Ισπανίας – μια από τις πιο ευάλωτες κοινότητες στην Ισπανία – για να μοιραστεί την εμπνευσμένη ιστορία της.

Μετά τη φυγή από το Αφγανιστάν στη Δανία ως πρόσφυγας, η Ναντίμ έχει βρεθεί στην κορυφή μέσω της αποφασιστικότητας, της οικογενειακής υποστήριξης και του αχαλίνωτου πάθους εντός και εκτός γηπέδου. Σήμερα, με τη βοήθεια της Hyundai Motor και του Common Goal, χρησιμοποιεί την πλατφόρμα της για να επηρεάσει και να εκπαιδεύσει την επόμενη γενιά να είναι υπεύθυνη και να αναλάβει δράση – καθώς η εκπαίδευση είναι το κλειδί για την προστασία του πλανήτη μας.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το EX30 ανακηρύχθηκε World Urban Car (Παγκόσμιο Αυτοκίνητο Πόλης) για το 2024, ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε άλλες ανταγωνιστικές υποψηφιότητες. Τα βραβεία παρουσιάστηκαν στη Διεθνή Έκθεση...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Swift αποτελούσε πάντα ένα από τα πιο δημοφιλή fun-to-drive και στυλάτα hatchbacks, έχοντας κερδίσει πολυάριθμα βραβεία από την πρώτη παγκόσμια εμφάνιση του μοντέλου...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Kia EV9 πέτυχε μια αξιοσημείωτη διπλή νίκη στα Παγκόσμια Βραβεία Αυτοκινήτου 2024. Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των World Car Awards στο...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Χρησιμοποιώντας το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV Ford Explorer, η γνωστή εξερευνήτρια Λέξι Άλφορντ κατέκτησε με κάθε επισημότητα το ρεκόρ του πρώτου ανθρώπου που έκανε...