Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Α. Ανάσογλου, δικήγορος 26χρονης στο Βόλο: Δεν εφαρμόστηκε σωστά ο νόμος της ενδοοικογενειακής βίας (video)

«Ο καταδικασθείς, πρώην σύντροφος, είναι αμετανόητος. Πώς να μη νιώθει απειλή» δήλωσε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις Έξι» η Aνθούλα Ανάσογλου, δικηγόρος  της 26χρονης που έπεσε θύμα κακοποίησης από τον πατέρα του παιδιού της.

Μια ημέρα μετά την παρέμβαση της υφυπουργού δημογραφικής πολιτικής, Μαρίας Συρέγγελα και τη μεταφορά του θύματος ενδοοικογενειακής βίας σε ασφαλές περιβάλλον σχολίασε ότι ο σύντροφος της παραμένει προκλητικός στις δηλώσεις του.

«Μη ακολουθώντας τις οδηγίες του δικηγόρου που τον συμβούλευσε θέλησε να θολώσει να νερά και να δείξει ότι όλα είναι στο μυαλό της γυναίκας. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτός ο άνθρωπος καταδικάστηκε αλλά δεν εφαρμόστηκε σωστά ο νόμος» δήλωσε η δικηγόρος της 26χρονης που είναι μητέρα ενός ανήλικου παιδιού.

«Ο νόμος της ενδοοικογενειακής βίας δίνει τη δυνατότητα στο δικαστήριο να αναβάλλει την υπόθεση και να θέσει περιοριστικά μέτρα» είπε και σχολίασε ότι κατά την εκδίκαση της υπόθεσης από τον δικαστή δεν είχε εκδοθεί η ιατροδικαστή έκθεση του θύματος» είπε η κ. Ανάσογλου.

Η νομικός επέκρινε τον πώς οδηγήθηκε o κατηγορούμενος άρον άρον στον Εισαγγελέα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το να γίνει διαδικασία αυτοφώρου και να πάρει αναστολή είναι μια πλημμεληματική απόφαση και δεν προστατεύει την κοπέλα».

Να σημειωθεί ότι το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, καταδίκασε τον 34χρονο δράστη της κακοποίησης σε ποινή φυλάκισης ενός (1) έτους και δυο (2) μηνών με τριετή αναστολή και δικαίωμα έφεσης. Ο 36χρονος ο οποίος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος μετά την απόφαση του δικαστηρίου, δεσμεύτηκε στους δικαστές ότι δεν θα ενοχλήσει ξανά την 26χρονη και ότι θα κάνει τα νόμιμα, ώστε να μπορεί να βλέπει το 5χρονο παιδί του.

Θα ζητήσουμε ασφαλιστικά μέτρα

Όπως αποκάλυψε η δικηγόρος που ανέλαβε την υπεράσπιση του θύματος έμφυλης βίας θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να ζητήσουν ασφαλιστικά μέτρα με προσωρινή διαταγή.

«Αδυνατώ να καταλάβω γιατί το δικαστήριο δεν έδειξε αυτά τα αντανακλαστικά» είπε η κ. Ανάσογλου χαρακτηρίζοντας αναληθή την πληροφορία ότι υπάρχει φρούρηση στο σπίτι όπου διέμενε το ζευγάρι.

«Θα κάνω μια έκκληση προς τον Εισαγγελέα για ασφαλιστικά μέτρα. Δεν είναι λύση η απομάκρυνση αλλά να μπορεί να ξαναγυρίσει η κοπέλα εκεί που είναι το σπίτι της, τα πράγματά της», πρόσθεσε η κ. Ανάσογλου.

 Δεν είναι λύση να φύγει η κοπέλα από το σπίτι

«Είναι ένα εργαζόμενο κορίτσι που πρέπει να στηρίξει ένα ανήλικο τέκνο. Πηγαίνει στη δουλειά της. Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την κοπέλα. Ο πρώην σύντροφός της μετά από αυτή την κατάσταση δίνει συνεντεύξεις και εκτοξεύει απειλές ότι θέλει να γυρίσει πίσω. Αδυνατώ να καταλάβω γιατί αδυνατεί να καταλάβει το μέγεθος της πράξης, την ώρα που όλη η κοινή γνώμη είναι εναντίον του», ανέφερε η δικηγόρος της 26χρονης.

Για την υπόθεση τοποθετήθηκε και ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου, δικηγόρος – εγκληματολόγος.

«Υπάρχει μια σωρεία τέτοιων περιπτώσεων και η προώθησή της προς τη Δικαιοσύνη γίνεται αργά. Στην ουσία αυτό είναι το πρόβλημα. Χρειάζεται μια εξειδικευμένη βοήθεια από την αστυνομία», είπε ο κ. Παπαϊωάννου. «Η Δικαισύνη μας έχει προβλήματα ανακλαστικών. Δεν καταλαβαίνει σωστά τι έχει μπροστά στα μάτια της», πρόσθεσε ο εγκληματολόγος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξανόμενη δυσαρέσκεια των πολιτών και της ιατρικής κοινότητας αποτυπώνεται σε μεγάλη έρευνα που διενήργησε για λογαριασμό του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου η εταιρεία δημοσκοπήσεων GPO....

ΔΙΕΘΝΗ

Ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ τόνισε ακόμη μία φορά την ανάγκη αποκλιμάκωσης στην ομιλία του για τις επιθέσεις του Ιράν σε βάρος...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου, Αλμπίν Κούρτι, το απόγευμα της Τρίτης (23/4). Σύμφωνα με το...

ΕΛΛΑΔΑ

Η αφρικανική σκόνη υποχωρεί σταδιακά από τα δυτικά προς τα ανατολικά, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου. Όπως τονίζει σε ανάρτησή του ο ίδιος, το...