Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Γαλλία: Διαμαρτυρία για τους περιορισμούς στο νερό με τσιμέντο σε γήπεδα γκολφ

Kαθώς 100 γαλλικά χωριά έχουν έλλειψη πόσιμου νερού και τα δύο τρίτα της Γαλλίας βρίσκονται σε κατάσταση περιβαλλοντικής κρίσης λόγω της ξηρασίας, ακτιβιστές για το κλίμα στη νότια Γαλλία «τσιμεντώνουν» τρύπες σε γήπεδα του γκολφ. Είναι ο τρόπος που διαμαρτύρονται γιατί το χορτάρι των γηπέδων μπορεί να ποτίζεται κατ’ εξαίρεση των πανεθνικών περιορισμών που δεν επιτρέπουν στους κατοίκους των πλγέντων δήμων ούτε να ποτίσουν τους κήπους, ούτε να πλύνουν τα αυτοκίνητά τους.

Ο «Πράσινος» δήμαρχος της νοτιοανατολικής πόλης Γκρενόμπλ, Éric Piolle, επέκρινε την εξαίρεση λέγοντας ότι το γαλλικό κράτος «συνεχίζει να ευνοεί τους πλούσιους και ισχυρούς».

Μοναδικός περιορισμός για τα γήπεδα του γκολφ είναι ότι το πότισμα πρέπει να γίνεται τη νύχτα με όχι περισσότερο από το 30% του συνήθους όγκου νερού.

«Ένα γήπεδο γκολφ χωρίς πράσινο είναι σαν ένα παγοδρόμιο χωρίς πάγο», δήλωσε ο Ζεράρ Ρουζιέ της Γαλλικής Ομοσπονδίας Γκολφ στον ειδησεογραφικό ιστότοπο France Info. Πρόσθεσε ότι 15.000 άνθρωποι εργάζονται σε γήπεδα γκολφ σε όλη τη χώρα.

Οι ακτιβιστές που κυρίως εκπροσωπούνται από την ομάδα Extinction Rebellion απαντούν ότι η εξαίρεση στα γήπεδα γκολφ δείχνει ότι «η οικονομική τρέλα υπερισχύει του οικολογικού λόγου».

Κι ενώ ο εφιάλτης των πυρκαγιών δεν έχει τελειώσει οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι τμήματα του ποταμού Λίγηρα έχουν ουσιαστικά στερέψει.

Τα δύο τρίτα της Γαλλίας έχουν κηρυχθεί σε ζώνη συναγερμού από την ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus καθώς οι βροχοπτώσεις έχουν μειωθεί κατά περίπου 85%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Η αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι πυροβόλησε έναν άνδρα σε σχέση με ένα περιστατικό, κατά τη διάρκεια του οποίου τρεις ηλικιωμένες γυναίκες δέχθηκαν επίθεση στην...

ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν σήμερα το λιμάνι Πιβντένι, στην περιφέρεια της Οδησσού, προκαλώντας ζημιές σε εγκαταστάσεις που ανήκουν στην Ουκρανία και τη Σιγκαπούρη, ανέφερε ο...

ΔΙΕΘΝΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΣΚΑΪ στο Ισραήλ, Σταύρος Ιωαννίδης, το πρώτο στάδιο περιελάμβανε μαχητικά αεροσκάφη που εξουδετέρωσαν αρχικά την αεράμυνα...

ΔΙΕΘΝΗ

Η λιβανική εφημερίδα «Nidaa Al Watan» επικαλούμενη διπλωματική πηγή  έγραψε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη επαφές με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, για να τον...