Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τις δύο σορούς στα Κουφονήσια – Τα σενάρια που εξετάζονται (video)

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες σχετικά με το θρίλερ που εκτυλίσσεται στα Κουφονήσια, μετά τον εντοπισμό δύο σορών, σε προχωρημένη σήψη, από έναν Ιταλό πλοίαρχο, το σκάφος του οποίου βρισκόταν στην περιοχή.

Ο πλοίαρχος περισυνέλεξε τις σορούς από την παραλία Φυκιό, στο Κάτω Κουφονήσι, και τις παρέδωσε στο Λιμεναρχείο Νάξου.

Απαντήσεις στην ταυτότητα των δύο σορών αναμένεται να δώσει η νεκροψία-νεκροτομή που θα διενεργηθεί από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.
Σύμφωνα με τα ευρήματα, η μία σορός ανήκει σε ενήλικα άνθρωπο ενώ η δεύτερη μικρότερη σε μέγεθος, παραμένει αδιευκρίνιστου είδους.

Υπάρχει μια εκδοχή οι σοροί να είναι από κάποιο ναυάγιο που έγινε πριν από ένα χρόνο ανοιχτά της Φολεγάνδρου, (22/12/21), όπου δεν είχε γίνει γνωστό ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων στο σκάφος.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

«Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα από ιδιώτη, η Λιμενική Αρχή Νάξου για την ύπαρξη δύο σορών σε προχωρημένη σήψη, να επιπλέουν στη θάλασσα, στη θαλάσσια περιοχή παραλίας “Φυκιό” Κάτω Κουφονησίου.

Στο σημείο έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, όπου με τη συνδρομή τοπικών λαντζών μετέφεραν τις σορούς στην ακτή και στη συνέχεια παρελήφθησαν και μεταφέρθηκαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής στο Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Νάξου. Από τα ευρήματα διαπιστώθηκε ότι η μία σορός ανήκει σε ενήλικα άνθρωπο ενώ η δεύτερη μικρότερη σε μέγεθος, παραμένει αδιευκρίνιστου είδους.

Από το Λιμεναρχείο Νάξου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στο Νεκροτομείο Πειραιά».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υποχρεωμένες να ενημερώνουν άμεσα την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) εάν διαπιστώνουν παραβάσεις σε πρατήριο το οποίο προμηθεύουν με καύσιμα, είναι πλέον οι εταιρείες...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί κατά 10% από την 1η Απριλίου, ενώ πιθανά θα επεκταθεί η ηλικία προσβασιμότητας σε αυτόν, σύμφωνα με τις προτάσεις...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή σχολιαζει με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, παραθέτοντας σχετικό απόσπασμα. «”Δεν ντρέπεστε”...

ΕΛΛΑΔΑ

Αποδομήθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Νέας Ιωνίας σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Ηρακλείου, συμμορία τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε βάρος ανηλίκων...