Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Δεκατετράχρονη θύμα bullying στα Σεπόλια – Αποκλειστικές δηλώσεις στην ΕΡΤ (video)

Το bullying έχει φωλιάσει για τα καλά στις σχολικές κοινότητες, με τα θύματα να αντιμετωπίζουν την έναρξη της νέας χρονιάς σε λίγες ημέρες ως εφιάλτη. 14χρονη που φοιτά στα Σεπόλια, στο ίδιο γυμνάσιο που συνομήλικός της έβαλε πέρυσι τέλος στη ζωή του, μίλησε στην ΕΡΤ για τον εκφοβισμό που βίωσε η ίδια από συμμαθητές της και την ανάγκη της να αλλάξει σχολικό περιβάλλον.

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν είναι για όλα τα παιδιά το ίδιο χαρμόσυνη. Τα θύματα σχολικού εκφοβισμού έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με τους θύτες, με την ελπίδα ότι ο εφιάλτης δεν θα επιστρέψει.

14χρονη μαθήτρια που είχε πέσει θύμα επίθεσης από συμμαθητές της στα Σεπόλια μίλησε στην ΕΡΤ για το οδυνηρό αποτύπωμα που αφήνει πίσω του το bullying.

Όπως δήλωσε: «Με χτυπούσαν, με βρίζανε, με κοροϊδεύανε και γενικά έκαναν ότι καλύτερο μπορούσανε για να με μειώσουν αλλά δεν το κατάφεραν».

-Αυτό το περιστατικό έγινε αφορμή για να μη βγαίνεις από το σπίτι;

«Ακριβώς, και να σταματήσω και το άθλημά μου και να μην πηγαίνω σχολείο και να μην κάνω τίποτα. Και να έβγαινα μπορεί να συνεχιζότανε με μερικά παιδιά από αυτή την παρέα».

Ο Δημήτρης Φουφόπουλος, δικηγόρος, αναφέρει πως: «Σε λίγες ημέρες ξεκινά η νέα σχολική χρονιά, καλείται να πάει στο ίδιο σχολείο, με τους ίδιους συμμαθητές, δεν έχει λάβει την κατάλληλη ψυχολογική υποστήριξη, ούτε έχει επισκεφτεί το παιδί κάποιος κοινωνικός λειτουργός».

«Το μόνο που φοβάμαι είναι το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς, φοβάμαι για το παιδί μου. Το παιδί δεν βγαίνει, του έχει μείνει ακόμα η εικόνα», τονίζει η μητέρα της 14χρονης.

Η 14χρονη φοιτά στο ίδιο σχολείο με αυτό του 14χρονου Μάκη, του παιδιού που αυτοκτόνησε τον περασμένο Μάιο στα Σεπόλια. Όπως λέει, ο 14χρονος ήταν θύμα bullying.

«Θα ήθελα να αλλάξω σχολείο, πάρα πολύ, έχουμε κάνει μία συζήτηση με τον διευθυντή μας για να πάω σε ένα άλλο σχολείο, αλλά σε αυτό βρίσκονται τα μισά παιδιά από αυτά που μου έκαναν bullying οπότε θα κάτσω στο ίδιο σχολείο», δηλώνει 14χρονη θύμα bullying.

«Να συσταθεί ένας ειδικός φορέας που θα επιλαμβάνεται σε περιστατικά σχολικής βίας, διότι έχουμε να κάνουμε με μικρά παιδιά των οποίων η ψυχολογία είναι διαφορετική και χρειάζεται ειδικός χειρισμός», αναφέρει ο δικηγόρος Δημήτρης Φουφόπουλος.

Η οικογένεια της 14χρονης έχει προσφύγει στην Δικαιοσύνη και η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την πλήρωση 187 θέσεων με επιλογή διδακτικού προσωπικού με ωριαία αποζημίωση, για την κάλυψη των αναγκών των τμημάτων ακαδημαϊκής εκπαίδευσης (151 θέσεις), τεχνικής εκπαίδευσης...

ΔΙΕΘΝΗ

Η διάλυση της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες, της UNRWA, θα επιτάχυνε τον λιμό στη Λωρίδα της Γάζας και θα καταδίκαζε μια...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στιγμή συγκίνησης και ανακούφισης, ήταν για την οικογένεια Μπελέρη, η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας στο Ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, του φυλακισμένου εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας,...

ΕΛΛΑΔΑ

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθη 69χρονος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις Από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας...