Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελία-σοκ: Ιδιοκτήτης έδιωξε ένοικο από το διαμέρισμα του γιατί είναι οροθετικός

Η κοινωνική οργάνωση υποστήριξης νέων «ΆΡΣΙΣ» και ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» ανέδειξαν μια καταγγελία-σοκ σχετικά με την εκδίωξη οροθετικού ατόμου από το διαμέρισμα στο οποίο διέμενε επειδή δεν είχε ενημερώσει τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος για την κατάσταση της υγείας του.

Η καταγγελία επικεντρώνει στον ισχυρισμό του ιδιοκτήτη πως ο οροθετικός ένοικος θα έπρεπε να είχε ενημερώσει σχετικά. Το ζήτημα εκδικάζεται στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, στο πλαίσιο του οποίου ο ιδιοκτήτης προέβη στον ρατσιστικό αυτό λόγισμο.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην καταγγελία της ΆΡΣΙΣ:

«Κατά την συνεδρίαση του Τμήματος Ασφαλιστικών Μέτρων του Ειρηνοδικείου Αθηνών, την 29η.08.2022, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της Οργάνωσής μας, έγιναν μάρτυρες περιστατικού ακραίου ρατσιστικού λόγου.

Συγκεκριμένα,  στο πλαίσιο άλλης υπόθεσης, μισθωτικής φύσης, διάδικος – καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου – και κυρίως η πληρεξούσια δικηγόρος του, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, προέβησαν σε συνεχή ρατσιστικά σχόλια κατά του αντιδίκου τους, τα οποία είχαν ως αφορμή και αίτιο την οροθετικότητά του. Συγκεκριμένα, ειπώθηκε από τον εν λόγω καθηγητή ότι ο αντίδικος του όφειλε να τον είχε ενημερώσει περί της οροθετικότητάς του πριν του ενοικιάσει το εν λόγω διαμέρισμα, καθώς στην περίπτωση αυτή δεν θα συμφωνούσε στην μίσθωση αυτή, λόγω του κινδύνου μόλυνσης των λοιπών ιδιοκτητών ! Χαρακτηριστικά, προκειμένου να στοιχειοθετήσει το κίνδυνο στον οποίο βρίσκεται, ανέφερε ότι θα μπορούσε να είχε εισέλθει ο ίδιος στο διαμέρισμα και να ζητήσει ένα ποτήρι νερό, πράξη που θεωρούσε ότι θα μπορούσε να του είχε μεταδώσει τον ιό ! Η δε πληρεξούσια δικηγόρος συμπλήρωσε ότι ο καθηγητής έχει μικρά παιδιά, τα οποία κινδυνεύουν, καθώς αναπνέουν τον ίδιο αέρα με το οροθετικό μισθωτή! Επιπλέον, παραδέχτηκε ενώπιον του Δικαστηρίου ότι την πληροφορία για την οροθετικότητά του μισθωτή διέρρευσε από τον εντολέα της στους λοιπούς ένοικους της πολυκατοικίας, οι οποίοι συγκέντρωσαν υπογραφές ζητώντας την άμεση αποχώρησή του από το διαμέρισμα που νομίμως μισθώνει. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η έδρα του Ειρηνοδικείου Αθηνών, σε κανένα στάδιο της διαδικασίας δεν παρενέβη, και επέτρεψε να ακούγονται στην αίθουσα τέτοια σχόλια που μόνον ρατσισμό, σκοταδισμό και άγνοια μπορούν να δηλώσουν.

Οι δικηγόροι της Οργάνωσής μας και οι υπάλληλοί της που ήταν παρόντες στην διαδικασία δεν μπορούσαν παρά να παρέμβουν, υπερασπιζόμενοι τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ παράλληλα δήλωσαν την στήριξή τους στην πληρεξούσια δικηγόρο του θύματος του ρατσιστικού λόγου, εφόσον ο εντολέας της αποφασίσει να πράξει ανάλογα.

Κατόπιν λοιπόν του ως άνω περιστατικού, η Οργάνωσή μας :

– Καταγγέλλει κάθε είδους ρατσιστικού λόγου και πράξης – από όποιον και αν προέρχονται – και δηλώνει την αμέριστη στήριξή της  στα θύματα.

–  Θεωρούμε ότι ο χώρος των Δικαστηρίων είναι χώρος προάσπισης και προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπου δεν χωρεί κανενός είδους λόγος ή πράξη με ρατσιστικό περιεχόμενο και ότι οι δικαστικοί λειτουργοί οφείλουν να παρεμβαίνουν και να αποτρέπουν τέτοια περιστατικά.

– Δηλώνουμε ότι βρισκόμαστε δίπλα στο θύμα – και κάθε θύμα – ρατσιστικής επίθεσης και θα γνωστοποιήσουμε το γεγονός στους αρμόδιους φορείς.

– Σεβόμενοι τα προσωπικά δεδομένα, τα ονόματα των εμπλεκόμενων προσώπων παραμένουν ανώνυμα.

– Καλούμε κάθε πολίτη που γίνεται μάρτυρας τέτοιων συμπεριφορών να αντιδρά και να τις καταγγέλλει, καθώς θεωρούμε ότι Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΘΝΙΚΑ

Το μήνυμα ότι «δεν είμαστε σε επιλογή έντασης» με την Τουρκία έστειλε από την Βουλή ο Γιώργος Γεραπετρίτης, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα δεν πρόκειται...

ΕΛΛΑΔΑ

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον αντιγριπικό εμβολιασμό έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας, το οποίο, σε ανακοίνωσή του, επισημαίνει πως «έχει τη θεσμική αποστολή να...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τις ψήφους των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας εγκρίθηκε επί της αρχής το σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση του συστήματος διακυβέρνησης των ΟΤΑ, την...

ΕΛΛΑΔΑ

Η μεγαλύτερη αστυνομική επιχείρηση που έχει λάβει χώρα ποτέ κατά της πειρατείας πραγματοποιήθηκε σε πολλαπλά σημεία πανελλαδικά, με δεκάδες συλλήψεις και με πληθώρα ευρημάτων....