Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Αποκάλυψη – βόμβα από διάσημο Ιταλό σκηνοθέτη: «Είχα γεννηθεί γυναίκα»

Ο βραβευμένος Ιταλός σκηνοθέτης Εμανουέλε Κριαλέζε αποκάλυψε την Κυριακή ότι είχε γεννηθεί γυναίκα καθώς παρουσίαζε την άκρως αυτοβιογραφική του ταινία “L’Immensita”, με πρωταγωνίστρια την Πενέλοπε Κρουζ, στο Φεστιβάλ Βενετίας.

Το «L’Immensita» επικεντρώνεται σε μια ιταλική οικογένεια που μεγαλώνει στη Ρώμη της δεκαετίας του 1970, όπου στην οποία η μεγαλύτερη κόρη αυτοπροσδιορίζεται ως αγόρι, ρίχνοντας λάδι στις ήδη τεταμένες σχέσεις ανάμεσα στην ίδια και την μητέρα της (Πενέλοπε Κρουζ) και τον κακοποιητικό, άπιστο πατέρα της.

«Η ταινία είναι εμπνευσμένη από την παιδική μου ηλικία και τη δική μου ιστορία», είπε ο Κριαλέζε, του οποίου η τελευταία ταινία, «Terraferma», κέρδισε το Ειδικό Βραβείο της κριτικής επιτροπής στη Βενετία το 2011.

«Γεννήθηκα βιολογικά γυναίκα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχω μέσα μου ακόμη  ένα τεράστιο κομμάτι γυναικείου χαρακτήρα. Αυτό είναι ίσως το καλύτερο κομμάτι μου», είπε, μιλώντας δημόσια για πρώτη φορά για το θέμα.

«Κάποια στιγμή έπρεπε να κάνω μια επιλογή… για το αν θα ζήσω ή θα πεθάνω. Δεν επιλέγεις να κάνεις ένα τέτοιου είδους ταξίδι. Έτσι γεννιέσαι», πρόσθεσε.

Ο σκηνοθέτης δεν έδωσε λεπτομέρειες για τη μετάβασή του, αλλά είπε ότι όπως και στη ταινία του, έτσι και στην πραγματική ζωή βασίστηκε στη μητέρα του για υποστήριξη και αναγνώρισε το άγχος που της προκαλούσε.

Στην ιταλόφωνη ταινία, ο αρχικά πληθωρικός χαρακτήρας της Κρουζ λυγίζει κάτω από το βάρος του ανυποχώρητου συζύγου της και της προβληματικής τριάδας των παιδιών της, που όλα φέρουν τα σημάδια της ζωής σε ένα δυστυχισμένο σπιτικό.

Η Κρουζ, η οποία κέρδισε το βραβείο καλύτερης ηθοποιού στη Βενετία πέρυσι για τις «Παράλληλες Μητέρες», είπε ότι ο χαρακτήρας της βρίσκεται παγιδευμένος σε μια κατάσταση από την οποία δεν υπάρχει διαφυγή.

«Υπάρχουν πολλές γυναίκες σε όλο τον κόσμο παγιδευμένες στα σπίτια τους, προσπαθώντας να προσποιηθούν μπροστά στα παιδιά τους ότι τίποτα δεν είναι τόσο κακό όσο φαίνεται. Το κάνουν για επιβίωση. Ξέρω μερικές από αυτές τις τρομερές, φρικτές ιστορίες», είπε στους δημοσιογράφους.

Το “L’Immensita” είναι η τελευταία από μια μακρά σειρά ταινιών όπου η Κρουζ παίζει μια μητέρα, έναν ρόλο που είπε ότι ένιωθε να την ελκύει από μικρή.

«Είχα ένα πολύ δυνατό μητρικό ένστικτο από τότε που ήμουν ένα κοριτσάκι πέντε ετών που έλεγε σε όλους στο πάρκο ότι το σχέδιό μου ήταν να γίνω μητέρα το συντομότερο δυνατό», είπε η ηθοποιός.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Δεκάδες δασικές πυρκαγιές ξέσπασαν στον δυτικό Καναδά τις τελευταίες ημέρες, σηματοδοτώντας την έναρξη της εξαιρετικά επικίνδυνης περιόδου στην περιοχή, που πλήττεται από φοβερή ξηρασία,...

ΔΙΕΘΝΗ

Με ψηλά τακούνια, πολύχρωμες περούκες και φορέματα, οι drag racers ανέβασαν στροφές για έναν μοναδικό αγώνα στο Κι Γουέστ της Φλόριντα το Σάββατο (20...

ΔΙΕΘΝΗ

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ονδούρας προχώρησαν στην κατάσχεση ποσότητας 2,7 τόνων κοκαΐνης την οποία εντόπισαν πάνω σε δυο μικρά πλεούμενα και σε παραλία στις...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Γερμανός σέρφερ Sebastian Steudtner πιθανότατα έσπασε το δικό του ρεκόρ για το μεγαλύτερο κύμα στην ιστορία νωρίτερα φέτος. Το «τερατώδες» κύμα στο φημισμένο...