Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Νέες εικόνες σε 8k ανάλυση απο το ναυάγιο του Τιτανικού

Μια αποστολή στο ναυάγιο του Τιτανικού αποκάλυψε νέες εικόνες σε ανάλυση 8k. Η εκπληκτική λεπτομέρεια στις εικόνες 8k θα βοηθήσει την ομάδα των ναυτιλιακών επιστημόνων και αρχαιολόγων να προσδιοριστούν με μεγαλύτερη ακρίβεια οι συνθήκες του ναυαγίου και τη φθορά του στο πέρασμα του χρόνου.

Ο Τιτανικός βυθίστηκε στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό στις 15 Απριλίου 1912, όταν προσέκρουσε σε παγόβουνο κατά το παρθενικό του ταξίδι από το Σαουθάμπτον του Ηνωμένου Βασιλείου στη Νέα Υόρκη, Ηνωμένες Πολιτείες. Ήταν επίσης  το μεγαλύτερο πλοίο τη στιγμή που τέθηκε σε υπηρεσία και το δεύτερο από τα τρία υπερωκεάνια ολυμπιακής κλάσης που εκμεταλλευόταν η White Star Line.

Το πλοίο ήταν εξοπλισμένο με 16 συσκευές πρόσδεσης σωσίβιας λέμβου, για συνολικά 48 βάρκες, γράφει η HeritageDaily.

Έφερε μόνο 20 σωσίβιες λέμβους, τέσσερις από τις οποίες ήταν πτυσσόμενες και αποδείχτηκε δύσκολο να προσθαλασσωθούν ενώ το πλοίο βυθιζόταν. Από τους περίπου 2.224 επιβάτες και το πλήρωμα του πλοίου, περισσότεροι από 1.500 πέθαναν.

Τα πλάνα 8k τραβήχτηκαν από το 2022 Titanic Expedition, ένα έργο της OceanGate Expeditions. Το στιγμιότυπο περιλαμβάνει σκηνές από τη διάσημη πλώρη του Τιτανικού, την άγκυρα του λιμανιού, το αμπάρι  νούμερο ένα, μια τεράστια αλυσίδα αγκύρωσης (κάθε κρίκος ζυγίζει σχεδόν 91 κιλά), τη θέση φορτίου νούμερο ένα και τα τεράστια χάλκινα καλώδια.

Καταγράφονται επίσης δραματικά στοιχεία αποσύνθεσης, όπου μέρος του κιγκλιδώματος του Τιτανικού έχει καταρρεύσει και πέσει από το πλοίο, καθώς και στοιχεία του κατασκευαστή άγκυρας, Noah Hingley & Sons Ltd, στην άγκυρα του λιμανιού.

This is a view looking down on the deck of the R.M.S. Titanic (AP Photo/Woods Hole Oceangraphic Inst.)

Οι εικόνες δείχνουν επίσης έναν από τους λέβητες με ένα άκρο που έπεσε στον βυθό του ωκεανού όταν ο Τιτανικός έσπασε στα δύο. Συγκεκριμένα, ένας από αυτούς τους λέβητες με ένα άκρο εντοπίστηκε για πρώτη φορά όταν εντοπίστηκε το ναυάγιο του Τιτανικού το 1985.

«Η εκπληκτική λεπτομέρεια στις εικόνες 8k θα βοηθήσει την ομάδα των ναυτιλιακών επιστημόνων και αρχαιολόγων μας να χαρακτηρίσει με μεγαλύτερη ακρίβεια τη διάσπαση του Τιτανικού καθώς τραβάμε νέες εικόνες το 2023 και μετά». Η λήψη αυτών των εικόνων 8K θα μας επιτρέψει να κάνουμε μεγέθυνση και να έχουμε ποιότητα 4K, η οποία είναι απαραίτητη για έργα μεγάλης οθόνης και καθηλωτικά βίντεο. Ακόμη πιο αξιοσημείωτα είναι τα εκπληκτικά χρώματα σε αυτό το βίντεο», δήλωσε ο Stockton Rush, πρόεδρος της OceanGate Expeditions.

Συγκρίνοντας πλάνα και εικόνες από το 2021, παρατηρούνται  μικρές αλλαγές σε ορισμένες περιοχές των συντριμμιών. Η επιστημονική μας ομάδα θα αναλύσει τις 8k, 4k και άλλες εικόνες που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια της αποστολής του Τιτανικού το 2022 για να δει αν υπάρχουν αλλαγές.

Οι εικόνες αναμένεται να βοηθήσουν στον προσδιορισμό του ρυθμού αποσύνθεσης του Τιτανικού, καθώς οι μελλοντικές αποστολές καταγράφουν νέες εικόνες που μπορούν να συγκριθούν χρόνο με το χρόνο. Με τη βοήθεια επιστημόνων, η καταγραφή βίντεο θα υποστηρίξει επίσης την αναγνώριση ειδών που φαίνονται πάνω και γύρω από τον Τιτανικό και οι αρχαιολόγοι θα μπορούν να τεκμηριώσουν τα στοιχεία του ναυαγίου και του πεδίου συντριμμιών με περισσότερες λεπτομέρειες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Πηγές του ισραηλινού στρατού δήλωσαν στην Jerusalem Post χτες Τετάρτη ότι δεν θα υπάρξει λύση στον πόλεμο στη Γάζα και στο νότιο Λίβανο εάν...

ΔΙΕΘΝΗ

Στις δηλώσεις του Βέλγου πρωθυπουργού Αλεξάντερ Ντε Κροο που χθες, Τετάρτη 27/3 δήλωσε ότι η χώρα του αντιμετωπίζει κινδύνους όσον αφορά στην ασφάλεια, ανησυχία...

ΕΛΛΑΔΑ

Η ΗΔΙΚΑ ΑΕ ενημερώνει ότι την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, από ώρα 8:00 π.μ. έως 20:00 μ.μ., όλες οι υπηρεσίες που παρέχει θα είναι...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Άντονι Μπλίνκεν, θα μεταβεί στη Γαλλία την επόμενη εβδομάδα όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για να...