Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Προαναγγέλλει την αποχώρησή του ο Ναδάλ; – “Δεν ξέρω πότε θα επιστρέψω, δεν είμαι πια ούτε πολύ γρήγορος, ούτε πολύ νέος”

Ο «θρύλος» του τένις Ράφαελ Ναδάλ ανακοίνωσε δημόσια ότι δεν ξέρει πότε θα παίξει ξανά μετά την ήττα-αποκλεισμό στον τέταρτο γύρο του US Open.

Ο 36χρονος Ισπανός, του οποίου η γυναίκα είναι έγκυος, ηττήθηκε με 3-1 σετ από τον Αμερικανό Φράνσις Τιαφόε τη Δευτέρα: “Πρέπει να αποσυρθώ για λίγο. Πρέπει να φτιάξω τα πράγματα, τη ζωή, μετά δεν ξέρω πότε θα επιστρέψω“, είπε ο 22 φορές πρωταθλητής Grand Slam.

Θα προσπαθήσω να είμαι έτοιμος ψυχικά. Όταν νιώσω ότι θα είμαι έτοιμος να αγωνιστώ ξανά, θα είμαι εκεί“.

Ο Ναδάλ έχει προγραμματιστεί να παίξει στο Laver Cup, μαζί με τους Ρότζερ Φέντερερ, Νόβακ Τζόκοβιτς και Άντι Μάρεϊ, στο Λονδίνο από τις 23 έως τις 25 Σεπτεμβρίου.

Η ήττα από τον Τιαφόε που είναι στην 22η θέση ήταν η πρώτη του Ναδάλ σε Γκραν Σλαμ φέτος. Το US Open, το οποίο προσπάθησε να κερδίσει για πέμπτη φορά, ήταν μόλις το δεύτερο τουρνουά που έπαιξε από τότε που αποχώρησε από τα ημιτελικά του Wimbledon με τραυματισμό στην κοιλιά.

Μετά από την ήττα στο ξεκίνημα από τον Μπόρνα Κόριτς στο Σινσινάτι, ο Ναδάλ πήγε στη Νέα Υόρκη και δεν ένιωσε ποτέ άνετα στις δύο πρώτες του νίκες. Στη συνέχεια βελτιώθηκε έναντι του Γάλλου Richard Gasquet, αλλά νικήθηκε από τον Tiafoe μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό στη Νέα Υόρκη.

«Η εξήγηση είναι εύκολη: Έπαιξα ένα κακό ματς και εκείνος ένα καλό ματς», είπε ο Ναδάλ, ο οποίος κέρδισε φέτος τους τίτλους του Australian Open και του French Open.

“Δεν μπορούσα να διατηρήσω υψηλό επίπεδο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν ήμουν αρκετά γρήγορος στις κινήσεις μου. Ήταν σε θέση να πάρει την μπάλα πάρα πολλές φορές πολύ νωρίς, οπότε δεν μπορούσα να τον σπρώξω πίσω.

Το τένις είναι ένα άθλημα θέσης. Πρέπει να είσαι πολύ, πολύ γρήγορος και πολύ νέος. Δεν είμαι πια σε αυτή τη στιγμή.”

Η ήττα του Ναδάλ – μαζί με αυτή του Μάριν Τσίλιτς – σημαίνει ότι θα υπάρξει για πρώτη φορά νικητής του Grand Slam στο απλό ανδρών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Το σύνολο των 1.115 αφίξεων κατά τις τελευταίες επτά ημέρες έφτασε η παράτυπη μετανάστευση από τα παράλια της Αγγλίας. Το νούμερο καταδεικνύει την πιο...

ΕΛΛΑΔΑ

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι όταν τέσσερα άτομα, δύο άνδρες και δύο γυναίκες μπήκαν μέσα και ακινητοποίησαν με...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε στην ομιλία του στην Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας...

ΔΙΕΘΝΗ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών ο πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ Τζο Λίμπερμαν, ανακοίνωσε η οικογένειά του. Ο θάνατός του οφείλεται σε...