Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Κορυφώνεται η πολιτική αντιπαράθεση στην υπόθεση των παρακολουθήσεων (video)

Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Ο Χρήστος Σπίρτζης κατήγγειλε παρακολούθηση του κινητού του, με τον Αλέξη Τσίπρα να ζητεί έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Η κυβέρνηση από την πλευρά της ασκεί κριτική για το μομέντουμ της κίνησης Σπίρτζη.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, πήγε στον Άρειο Πάγο, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά και καταγγέλλει απόπειρα παγίδευσης του τηλεφώνου του με το λογισμικό Predator, τον Νοέμβριο του 2021, δείχνοντας στους δημοσιογράφους μηνύματα στο κινητό του. Όπως δήλωσε: «Τα τρία μηνύματα στάλθηκαν από το ίδιο άρρωστο, νοσηρό, αντιδημοκρατικό και παράνομο κέντρο. Και αυτό το κέντρο είναι η ΚΥΠ Μητσοτάκη, είτε απευθείας, είτε μέσω εντολής τους από τρίτους. Κύριε Μητσοτάκη, ακούγατε τις συνομιλίες που είχα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα»;

Αιχμές για το χρόνο κατάθεσης της μήνυσης άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εγκαλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι λειτουργεί με γνώμονα την επικοινωνία και το φτηνό θέαμα. Αίτημα για έκτακτη σύγκλιση της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας απέστειλε ο Αλέξης Τσίπρας στον Πρόεδρο της Βουλής, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τη λειτουργία των θεσμών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τόνισε πως: «Ο κ. Σπίρτζης καλώς έπραξε που κατέφυγε στη Δικαιοσύνη και όποιος έχει αντίστοιχες υποψίες το ίδιο χρειάζεται να πράξει. Η κυβέρνηση έχει ήδη κινήσει όλες τις θεσμικές διαδικασίες για τη διερεύνηση των ζητημάτων αυτών σε βάθος χρόνου και έχει ξεκαθαρίσει ότι η ελληνική πολιτεία δεν προμηθεύτηκε και καμιά κρατική αρχή δεν χρησιμοποίησε και δεν χρησιμοποιεί τέτοια λογισμικά».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, σχολίασε ότι: «Οι εξελίξεις στην πατρίδα μας σε σχέση με ό,τι έως σήμερα θεωρούσαμε μεταπολιτευτικό δημοκρατικό κεκτημένο είναι, δυστυχώς, ραγδαίες και δυσμενείς, με πρώτο υπεύθυνο τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Το «παγόβουνο» των υποθέσεων παρακολούθησης πολιτικών αντιπάλων του πρωθυπουργού μόλις έχει αρχίσει να αποκαλύπτεται σε όλη του την έκταση».

«Καταδεικνύεται ότι η χρήση του Predator στην Ελλάδα είναι εκτεταμένη», σημειώνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. «Η υπόθεση θα πάει μέχρι τέλους γιατί είναι θέμα Δημοκρατίας», αναφέρει ο πρόεδρός του, Νίκος Ανδρουλάκης και για την παρακολούθησή του σημειώνει ότι οργανώθηκε από παρακρατική ομάδα που λειτουργεί γνωρίζοντας τις δράσεις της ΕΥΠ και πρόσθεσε: «Το 1981 το ΠΑΣΟΚ ήρθε με φόρα στη χώρα…νίκησε το φόβο…θα δεχθώ εγώ να μπω στο παιχνίδι της οικογένειας Μητσοτάκη; Δεν έχουν καταλάβει πού μπλέξανε».

«Η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί να μείνει το θέμα στο σκοτάδι», δήλωσε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του Π.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Όλα στο φως, χωρίς αστερίσκους και χωρίς συσκότιση. Με μοναδικό γνώμονα την υπεράσπιση του Εθνικού συμφέροντος και της Δημοκρατίας», επισημαίνει η Ελληνική Λύση.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης αναφέρει πως: «Καθημερινά αναδεικνύονται και νέες διαστάσεις του παρακράτους που προσπάθησε να στήσει η #Μητσοτάκης_ΑΕ».

Η πολιτική αντιπαράθεση κορυφώνεται, ενόψει της ΔΕΘ, ο Αλέξης Τσίπρας ανήρτησε βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα με σύνθημα δε θα γίνουν ποτέ, επικρίνοντας τον πρωθυπουργό για υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Πρώτοι μάρτυρες στην εξεταστική θα προσέλθουν την ερχόμενη Τρίτη οι πρώην διοικητές της ΕΥΠ, Θεόδωρος Δραβίλλας και Γιάννης Ρουμπάτης.

Πολιτική αντιπαράθεση

Η κυβέρνηση το έχει επισημάνει σε όλους τους τόνους από την πρώτη στιγμή. Όλα στο φως όσον αφορά στην υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Με αφορμή τις σημερινή εξέλιξη, πέρα από το γεγονός ότι στην κυβέρνηση στέκονται στο momentum της κίνησης του κ. Σπίρτζη, επισημαίνουν πως το πρόβλημα των κακόβουλων λογισμικών παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων έχει παρουσιαστεί εδώ και τουλάχιστον 5 χρόνια, είναι παγκόσμιο και αυτό που προέχει είναι η εύρεση αποτελεσματικών αντιμέτρων σε αυτήν την απειλή.

Οι αιχμές, πάντως, εναντίον του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι συνεχείς. Μετά τις χθεσινές βολές του κ. Οικονόμου αυτό που σημειώνεται είναι ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την ουσία, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του λειτουργούν με γνώμονα την επικοινωνία και το φτηνό θέαμα.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση κάνουν λόγο για σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων. Μιλούν για παρακρατικούς μηχανισμούς, τους οποίους αποδίδουν στον κ. Μητσοτάκη, και οι οποίοι σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τη μόλυνση του κινητού του Χρήστου Σπίρτζη παρακολουθούσαν και τον Αλέξη Τσίπρα που συνομιλούσε μαζί του για μία σειρά από κρίσιμα θέματα, αφού ο κ. Σπίρτζης ως τομεάρχης ασχολείται με θέματα που αφορούν σε Ελληνική Αστυνομία, ΕΥΠ και Πολιτική Προστασία.

Έπειτα από έλεγχο, όπως αναφέρουν, στο κινητό τηλέφωνο του κ. Σπίρτζη βρέθηκε ότι αυτό είχε γίνει στόχος από το Predator τον Νοέμβριο του 2021. Υπήρξαν δύο επιθέσεις η δεύτερη, όπως αναφέρουν με τον ίδιο σύνδεσμο με τον οποίο είχε μολυνθεί τον Ιούλιο του 2021 το κινητό του δημοσιογράφου Κουκάκη και επιχειρήθηκε να μολυνθεί τον Σεπτέμβριο του 2021 το κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σπίρτζης πάτησε το λινκ σε αυτό το δεύτερο sms που έλαβε στις 19 Νοεμβρίου 2021 από άγνωστο αποστολέα, με αποτέλεσμα να μολυνθεί το κινητό του. «Χρήστο σου έστειλα και στο άλλο», έγραφε το μήνυμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Ζητεί να δώσουν άμεσα εξηγήσεις οι αρμόδιοι της ΕΥΠ, να γίνει έλεγχος από την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών και να κληθούν σε ακρόαση από την Επιτροπή της Βουλής, ο διοικητής της ΕΥΠ, η εισαγγελέας στην ΕΥΠ και ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ένα ακόμη «δώρο» επεφύλασσε για την Ελλάδα ο αμερικανικός οίκος Standard & Poor’s, κατά τη νέα αξιολόγηση του. Αν και διατήρησε αμετάβλητη τη βαθμολογία...

ΕΛΛΑΔΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο στην Αθήνα λόγω εκδηλώσεων για την παράδοση – παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας στο πλαίσιο των XXXIII Ολυμπιακών Αγώνων «ΠΑΡΙΣΙ...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνέντευξη τύπου για το θέμα της Διπλής Ανάπλασης παραχώρησαν σήμερα στο Δημαρχιακό Μέγαρο, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Παναγιώτης...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«H κυβερνοασφάλεια και οι διαρροές Προσωπικών Δεδομένων», είναι το αντικείμενο ερώτησης που κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ προς τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη...