Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΘ: Το τρίπτυχο της ομιλίας Μητσοτάκη και τα μέτρα σε τρεις χρονικούς κύκλους

Δέκα νέα μέτρα που αφορούν στη συνολική στήριξη των καταναλωτών απέναντι στην ενεργειακή λαίλαπα και στη ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός απόψε από το Βελλίδειο στο πλαίσιο της 86ης Διεθνούς Έκθεσης.

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί στις 20:00 με το κεντρικό σύνθημα να στηρίζεται σύμφωνα με πληροφορίες στο τρίπτυχο: Συνέπεια, συνέχεια, σταθερότητα. Η ομιλία αναμένεται να έχει έντονο πολιτικό χαρακτήρα λόγω της προεκλογικής περιόδου με τον πρωθυπουργό να θέτει το δίλημμα: ανάπτυξη ή οπισθοδρόμηση.

Ο Πρωθυπουργός και στην ομιλία και στη συνέντευξη της Κυριακής θα ξεκαθαρίσει το τοπίο μέχρι τις εκλογές. Θα κάνει ένα μίνι απολογισμό του κυβερνητικού έργου, ενώ αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα σε τρεις χρονικούς κύκλους:

  • Μέτρα στήριξης άμεσης εφαρμογής, μέχρι το τέλος του 2022. Αφορούν κυρίως την ενέργεια και την ακρίβεια.
  • Μεγάλες αλλαγές, που ενεργοποιούνται απ’ τις αρχές του 2023 και θα παραμείνουν σε μόνιμη βάση.
  • Και ένα σχέδιο-τομή έξι σημείων για ένα κρίσιμο πρόβλημα της εποχής: τη στέγαση, ιδίως  των νέων ανθρώπων και ζευγαριών, ώστε για να αποκτήσουν ή να μισθώσουν φθηνότερο σπίτι. Οι δράσεις αυτές ξεκινούν από τον άλλο μήνα. Ενώ εκείνες που προϋποθέτουν νέες κατασκευές θα αναπτύσσονται σταδιακά

Όπως αποκάλυψε κατά την περιήγηση του στα περίπτερα οι εξαγγελίες θα περιλαμβάνουν και μέτρα στήριξης του πρωτογενούς τομές. Ιδιαίτερη έμφαση αναμένεται να δώσει ο πρωθυπουργος στην ανάγκη σταθερότητας, όχι ως κομματική προτίμηση. Αλλά ως εθνική αναγκαιότητα. «Οταν έρχεται καταιγίδα, χρειάζεται σταθερό τιμόνι και ικανός καπετάνιος» αναμένεται να τονίσει.

Το πρωί, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΘ – Helexpo και περιηγήθηκε στα περίπτερα της Έκθεσης, ξεκινώντας από το περίπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων. Το έργο της ανάπλασης του χώρου της ΔΕΘ “παίρνει σάρκα και οστά”, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εξέφρασε τη σιγουριά ότι “θα ολοκληρωθεί εντός προϋπολογισμού και εντός χρονοδιαγράμματος“.

Στο περίπτερο της Πυροσβεστικής ο Πρωθυπουργός εξήρε το έργο των ανθρώπων που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό στη μάχη της κατάσβεσης των πυρκαγιών, ευχαριστώντας το Πυροσβεστικό Σώμα για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρει, καθημερινά, στους πολίτες.

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός, απεύθυνε χαιρετισμό στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, όπου τόνισε: «Η κυβέρνησή μας δικαιώθηκε απόλυτα. Προστατεύσαμε θέσεις εργασίας. Στηρίξαμε τις επιχειρήσεις, γι’ αυτό και έχουμε αυτήν την αξιοσημείωτη μείωση της ανεργίας και γι’ αυτό και οι επιχειρήσεις σήμερα είναι στην πρώτη γραμμή της αναπτυξιακής δυναμικής της ελληνικής οικονομίας».

Κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που είναι η τιμώμενη χώρα της φετινής ΔΕΘ, τον υποδέχθηκε ο υπουργός Οικονομίας των ΗΑΕ, Abdulla Bin Touq Al Marri, ενώ στο περίπτερο της «Enterprise Greece», παρουσία του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, George Tsounis, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη σημαντική ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δ. Χούπη και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Γ. Κωστίδη, παραβρέθηκαν στην έναρξη...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ανεργία θα συνεχίσει να μειώνεται, ενώ ο πληθωρισμός σταδιακά επανέρχεται στο στόχο του 2% , δήλωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Παύλος...

ΕΛΛΑΔΑ

Βαρομετρικό χαμηλό αύριο Παρασκευή (19-04-24) στα δυτικά, συνοδευόμενο από μέτωπα, θα κινηθεί ανατολικά και προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος τη...

ΔΙΕΘΝΗ

Πηγή από το γραφείο του Ιρανού προέδρου Ibrahim Raisi αποκάλυψε στην κουβεϊτινή εφημερίδα Al-Jarida ότι, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την προχθεσινή συνομιλία...