Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Μετρό Θεσσαλονίκης: Tη Δευτέρα ξεκινούν τα δοκιμαστικά δρομολόγια

Την ερχόμενη Δευτέρα, 19 Ιουλίου, ξεκινούν τα δοκιμαστικά δρομολόγια των συρμών του Μετρό Θεσσαλονίκης, στο τμήμα από το Αμαξοστάσιο ως το σταθμό «Συντριβάνι».

Εχθές ολοκληρώθηκε  η ενεργοποίηση της ηλεκτροδότησης της Γραμμής 1 του Μετρό και μέχρι την Παρασκευή  θα ολοκληρωθεί και η ηλεκτροδότηση της Γραμμής 2, αφού προηγουμένως γίνει ο έλεγχος  περιτυπώματος συρμού.

Δημοπρατούνται οι συρμοί για Καλαμαριά

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του GRTimes.gr, μέσα στο επόμενο διάστημα η Aττικό Μετρό Α.Ε., πρόκειται να δημοπρατήσει την προμήθεια 15 συρμών για την Επέκταση Καλαμαριάς, εργολαβία ανεξάρτητη από αυτής της Βασικής Γραμμής.

Σημειωτέον ότι ήδη έχουν παραληφθεί οι 14 από τους 18 συρμούς που θα κινούνται στη βασική γραμμή, ενώ ο 15ος συρμός θα παραληφθεί στις επόμενες λίγες ημέρες. Ως το τέλος Οκτωβρίου θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη και οι 18 driverless συρμοί του Μετρό.

Όπως είχε γράψει το GRTimes.gr, στόχος της Αττικό Μετρό Α.Ε. και του αναδόχου, ήταν, η έναρξη των δοκιμαστικών δρομολογίων μέσα στο καλοκαίρι, κάτι που επιτυγχάνεται. Η δουλειά που έγινε  σε ό,τι αφορά την επιδομή και τα συστήματα ηλεκτροδότησης είναι σημαντική και απολύτως κρίσιμη για ένα σιδηροδρομικό έργο.

Να σημειωθεί ότι η σιδηροδρομική επιδομή έχει στρωθεί μέχρι και το σταθμό «Αγία Σοφία», ενώ στην παρούσα φάση οι εργασίες συνεχίζονται με κατεύθυνση το σταθμό «Βενιζέλου». Θεωρείται βέβαιο ότι η επιδομή θα έχει κατασκευαστεί ως τον τερματικό του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού, μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Αυτό που όμως θα παρατηρήσουν οι Θεσσαλονικείς και θα επηρεάσει θετικά την καθημερινότητά τους, στο επόμενο διάστημα, είναι ο μεγάλος περιορισμός των εργοταξιακών καταλήψεων από την περιοχή του σταθμού “Πανεπιστήμιο” και προς το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας βρίσκεται το θηριώδες αεροσκάφος C-130J, το οποίο λαμβάνει μέρος στην άσκηση «Stolen Cerberus», η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και στην οποία...

ΕΛΛΑΔΑ

Το κύμα κακοκαιρίας συνεχίζει να πλήττει τη χώρα, με τη Μαγνησία να μην αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα, παρά τα πλημμυρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν, ενώ γενικότερα...

ΕΛΛΑΔΑ

Αποφασισμένος να ενισχύσει τις προσπάθειες για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας Κρήτης – ΠΟΠ, των φορέων που θέλουν να προχωρήσουν στη δημιουργία της, δήλωσε ο υπουργός...

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Κώστας, παιδικός φίλος του Μανώλη που μεγάλωσαν μαζί στην ίδια γειτονιά, συγκινεί μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής. Περιγράφει τον φίλο του ως έναν...