Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Δ. Μαρκόπουλος: Παιχνίδι εντυπώσεων από ΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική (audio)

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ή το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ ή ο ΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΑ όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα, όπως τα βλέπουμε στην εξεταστική, γιατί είναι σε πλήρη εναρμόνιση τα δύο κόμματα και επικοινωνία, από την αρχή τρεις συνεδριάσεις έχουμε κάνει και στις τρεις έχουν έρθει με διάθεση καυγά για τα πάντα» τόνισε ο εισηγητής της ΝΔ στην Εξεταστική Επιτροπή, βουλευτής Δημήτρης Μαρκόπουλος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο.

«Ζήτησαν διακομματικό προεδρείο το οποίο δεν έχει γίνει ποτέ. Καμία κυβέρνηση δεν έχει χωρίσει το προνόμιο που έχει της πλειοψηφίας για να γίνει διακομματικό προεδρείο. Καμία κυβέρνηση ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε του ΠΑΣΟΚ δεν έχει εκχωρήσει αυτό το δικαίωμα στο παρελθόν» συνέχισε ο κ. Μαρκόπουλος.

Σημειώνοντας ότι η ΝΔ έδωσε το δικαίωμα να γίνεται εξεταστική με νομοθετική συνταγματική ρύθμιση, ο κ. Μαρκόπουλος επισήμανε «από κει πέρα αυτό δεν σημαίνει ότι δίνουμε και όλα τα δικαιώματα, υπάρχει και μια αρχή της πλειοψηφίας». Πρόσθεσε χαρακτηριστικά «αυτή θέλουμε δεν θέλουμε ο ελληνικός λαός με αυτοδυναμία, με 40% την έδωσε στην ΝΔ».

«Λόγω των τακτικισμών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, ΠΑΣΟΚ–ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΑ βλέπουμε ότι επιχειρείται να δημιουργηθεί ένα παιχνίδι εντυπώσεων. Ο νόμος για το απόρρητο είναι νόμος. Αν αποφασίσουμε να τον αλλάξουμε, να το συζητήσουμε, να το αποφασίσουμε και να πούμε ότι οτιδήποτε αφορά την ΕΥΠ θα γίνεται χαρτοπόλεμος, θα βγαίνουν ανακοινώσεις, θα λέει η ΕΥΠ ότι για τα πάντα θα γίνονται δημόσιες τοποθετήσεις και ανακοινώσεις, πράγμα το οποίο εμείς θεωρούμε έως και ακραίως επικίνδυνο» συμπλήρωσε ο βουλευτής της ΝΔ.


Απαντώντας στο σχόλιο του δημοσιογράφου ότι υπάρχει ένα  γενικευμένο αίσθημα να ενημερωθεί για την υπόθεση ο κ. Μαρκόπουλος δήλωσε «ποιος είπε ότι δεν θα μάθει ο κόσμος;». «Επειδή το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις; Ποιος είπε ότι στην Επιτροπή τις προηγούμενες ή τις επόμενες ημέρες δεν ακούστηκαν ή θα ακουστούν εξαιρετικά ενδιαφέροντα πράγματα; Και δεσμευόμενος από την απόρρητη διαδικασία ως μέλος της Εξεταστικής, σας διαβεβαιώνω ότι εχθές ακούστηκαν εξαιρετικά ενδιαφέροντα πράγματα και δεν υπήρξε και η επίκληση του απορρήτου όπως κάποιοι λένε από τον τέως διοικητή της ΕΥΠ, τον Θεόδωρο Δραβίλλα. Για καθίστε μήπως το επικαλεστούν άλλοι το απόρρητο οι οποίοι είχαν συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και γελάμε. Αυτές οι Εξεταστικές και οι Προανακριτικές παρότι είθισται να ακούγεται από τα μίντια ότι δεν έχουν αποτέλεσμα, όλες έχουν αποτέλεσμα. Και για την Νοβάρτις είχαμε εικόνα και για τον Καλογρίτσα, γι΄αυτό και παραπέμφθηκαν δύο υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ στα δικαστήρια και στην υπόθεση για την διαφημιστική καμπάνια για την πανδημία. Πάντα υπάρχουν αποτελέσματα» ανέφερε ο κ. Μαρκόπουλος. Μάλιστα συμπλήρωσε, «αν ο νόμος λέει ότι μια διαδικασία είναι απόρρητη κατανοείτε ότι όποιος ερωτάται μπορεί να βρεθεί νομικά μπλεγμένος για κακούργημα; Δεν μπορούμε να καλούμε ανθρώπους να παρανομήσουν και να πάνε φυλακή», σημειώνοντας ότι παρερμηνεύτηκε και η Ντόρα Μπακογιάννη ενώ «ακούστηκαν τρελά πράγματα, ότι είναι ακροδεξιά και απειλεί τους μάρτυρες».

«Έχουμε μπλέξει σε μια τεχνική νομικιστική διάσταση των πραγμάτων που θέλουν να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς του ΣΥΡΙΖΑ, όμως ο νόμος είναι νόμος. Αυτοί που επικαλούνται την ανάγκη για φως και γιατί το απόρρητο, είναι αυτοί οι οποίοι έκαναν διοχέτευση στοιχείων  με ανερυθρίαστο τρόπο στην προηγούμενη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Αν δεν αντιδρούσαμε τότε σε αυτό το αίσχος από την πλευρά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, αυτοί που λένε «μα είναι δυνατόν να μην εμπιστεύεστε τους βουλευτές» θα είχαν κάνει χαρτοπόλεμο όλη την διαδικασία» είπε ακόμα ο κ. Μαρκόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Η αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι πυροβόλησε έναν άνδρα σε σχέση με ένα περιστατικό, κατά τη διάρκεια του οποίου τρεις ηλικιωμένες γυναίκες δέχθηκαν επίθεση στην...

ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν σήμερα το λιμάνι Πιβντένι, στην περιφέρεια της Οδησσού, προκαλώντας ζημιές σε εγκαταστάσεις που ανήκουν στην Ουκρανία και τη Σιγκαπούρη, ανέφερε ο...

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Νίκος Παλαιοκώστας ο οποίος βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό από τον Οκτώβριο του 2021, πλέον θα μπορεί να βγαίνει από το σπίτι του....

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται οι αισχρές επιθέσεις και τον bullying εναντίον ανηλίκων μέσα στα σχολεία. Σε βίντεο που ανέβασαν ανήλικοι, φαίνεται ένα παιδί πεσμένος στο έδαφος και...