Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Κ. Καραγκούνης: Ο εισαγγελέας δίνει την έγκριση και για την νόμιμη επισύνδεση και για την καταστροφή

«Και την έγκριση για την νόμιμη επισύνδεση και για την καταστροφή (σ.σ. του υλικού) την έχει ο εισαγγελέας. Ποιος βγάζει την αυθαίρετη κρίση ότι θα πάρει ο πρωθυπουργός, ο υπουργός και θα πει καταστρέψτε το; Λένε ότι παίρνει ο πρωθυπουργός τον εισαγγελέα και του λέει τι θα κάνει κάθε φορά;» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης, μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής καλεσμένος στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

Προβλέπεται από τον νόμο, προσέθεσε, ότι από την στιγμή που δεν υπάρχει αξιολόγηση αυτού του υλικού, καταστρέφεται. «Όταν αξιολογηθεί ότι δεν παράγει κάποιο αποτέλεσμα καταστρέφεται. Απ’ όσο θυμάμαι ο νόμος δεν ορίζει χρόνο, η υπηρεσία πρέπει να δει αν όντως αξιολογείται ή δεν αξιολογείται» είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, επισήμανε ότι ο εισαγγελικός λειτουργός δεν εγκρίνει μόνο απλά και τυπικά μια νόμιμη επισύνδεση αλλά μπαίνει και στην ουσία του φακέλου.


Σχετικά με το θέμα του απορρήτου, ο κ. Καραγκούνης συμφώνησε με το σχόλιο του δημοσιογράφου, ότι έχει εξελιχθεί σε πολιτικό ζήτημα γιατί, όπως είπε «το επικαλούμαστε μόνο όταν μας συμφέρει και όταν νομίζουμε ότι μπορεί να εξυπηρετήσει μικροκομματικά συμφέροντα».

Το απόρρητο το προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής στις διατάξεις για τις Εξεταστικές Επιτροπές, ξεκαθάρισε ο βουλευτής της ΝΔ, σημειώνοντας ότι για απλά αρχεία του κράτους, υπάρχει ο κανονισμός που μπορεί να απαγορεύσει να χορηγηθούν πόσο μάλλον όταν πρόκειται για διαβαθμισμένα έγγραφα και διαβαθμισμένες πληροφορίες που υπάρχει ρητά ο νόμος ότι αν διαρρεύσουν ευαίσθητα δεδομένα του κράτους υπάρχει κακούργημα έως 10 έτη.

Σε ό,τι αφορά την κατάθεση Ρουμπάτη, ο κ. Καραγκούνης σημείωσε ότι προφανώς και η συγκεκριμένη κατάθεση αλλά και άλλων μαρτύρων που έχουν κληθεί ή θα κληθούν στο μέλλον φωτίζουν πολλές πτυχές γενικά και διαχρονικά της ΕΥΠ. «Δεν θα μπω σε αυτά που έχει πει ο κ. Ρουμπάτης, δυστυχώς έχουν διαρρεύσει, αλλά μπορεί να βγάλει κανείς πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για το τι συμβαίνει, τι συνέβαινε με την ΕΥΠ και τελικά πώς όλοι αυτοί που ίσως να κάνουν τους τιμητές για το πώς λειτουργεί η ΕΥΠ, έρχονται πράγματα που ίσως να κάνουν και δεύτερες σκέψεις. Ακούω όλο το τελευταίο διάστημα και την αντιπολίτευση να χρησιμοποιεί κάποιους όρους, όπως μαφία, παρακράτος, καθεστώς χωρίς να αισθάνονται μια φειδώ σε αυτά που λένε και μια συστολή. Πετούν αυτές τις εκφράσεις όταν υπάρχουν ζητήματα και δεν αναφέρομαι μόνο σε αυτά που είπε ο κ. Ρουμπάτης και προφανώς δεν θα τα επαναλάβω, τα οποία θα πρέπει κάποιοι οι οποίοι είχαν χειριστεί την ΕΥΠ, με αυτόν τον τρόπο να δείχνουν μια συστολή στο πώς εκστομίζουν τέτοιες τις εκφράσεις» ανέφερε.

Η κουβέντα πάει στο παράνομο λογισμικό, επισήμανε ο κ. Καραγκούνης. «Εγώ έκανα και ένα ερώτημα στην βουλή και συνολικά, παράνομο λογισμικό από πότε υπάρχει στην ελληνική επικράτεια; Είναι ένα θέμα που πρέπει να δούμε. Και γιατί παίρνουν ως θέσφατο-γιατί δεν έχουν να πουν κάτι άλλο στην αντιπολίτευση- ότι η ΕΥΠ χρησιμοποίησε παράνομο λογισμικό, πράγμα το οποίο έχει αποδειχθεί ότι δεν ισχύει. Λέει τα όσα λέει ο κ. Λαφαζάνης, ο κ. Βαρουφάκης για την τρόικα, η κ. Κωνσταντοπούλου λέει κάτι πολύ σοβαρό, αλλά το αφήνω στην άκρη, γιατί να μην υποθέσω και εγώ ότι το παράνομο λογισμικό το είχε η προηγούμενη κυβέρνηση και τα έκανε όλα αυτά; Αφού παίρνουν αυτή την αυθαίρετη κρίση σήμερα και λένε ότι σίγουρα η ΕΥΠ έστειλε το παράνομο λογισμικό στον κ. Ανδρουλάκη, γιατί κι εγώ να μην πω το ίδιο ή η ΝΔ για τις προηγούμενες περιπτώσεις; Αλλά έχει αποδειχθεί ότι τέτοιο λογισμικό δεν έχει προμηθευτεί η ΕΥΠ. Μπορεί να είναι ιδιώτης» κατέληξε ο κ. Καραγκούνης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνεντεύξεις στα τηλεοπτικά δίκτυα του Bloomberg και του CNBC παραχώρησε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελληνικός Κόσμος. Το παρών στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας ο οποίος έγινε δεκτός με το σύνθημα...

ΕΛΛΑΔΑ

Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, ολοκληρώθηκε η Πολυεθνική Αεροπορική Άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2024», η οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024. Η κύρια Μονάδα φιλοξενίας...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Επιθεώρηση Εργασίας ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) 19040/81 (ΦΕΚ 742/Β/81) των υπουργών Οικονομίας και Εργασίας, που εκδόθηκε...