Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Αποστομοτική η απάντηση της Αθήνας στην κλιμακούμενη τουρκική ρητορική

Ένα ακόμα επιχείρημα και μία ακόμα απόδειξη για τους ανυπόστατους ισχυρισμούς και την κλιμακούμενη τουρκική απειλή εναντίον της Ελλάδας, έδωσε στην ελληνική διπλωματία το ανθελληνικό παραλήρημα του Ταγίπ Ερντογάν στην ετήσια γενική συνέλευση του ΟΗΕ. Ενδεικτική του εκνευρισμού του Τούρκου προέδρου είναι η απαξιωτική απάντηση που έδωσε στο ερώτημα για ενδεχόμενη συνάντηση του με τον Τζο Μπάιντεν.

Σημείο προς σημείο θα αποδομήσει η Αθήνα την τουρκική εκστρατεία διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, στην οποία προΐσταται, επί αμερικανικού εδάφους, ο Ταγίπ Ερντογάν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται ν’ αναδείξει από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης την Τουρκία ως κράτος-ταραξία στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ στις επαφές του τόσο με τον ισραηλινό πρωθυπουργό, όσο και με τα ανώτερα στελέχη αμερικανο-εβραϊκών οργανώσεων, ενημέρωσε για την κλιμακούμενη τουρκική ρητορική, την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού, την ευθεία αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας και την επιχείρηση παραπληροφόρησης της διεθνούς κοινότητας σε βάρος της Ελλάδας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε και με τον βασιλιά της Ιορδανίας και τον ενημέρωσε για την τουρκική προκλητικότητα.

Τον τόνο της ελληνικής αντίδρασης στις ακρότητες Ερντογάν έδωσε ο Νίκος Δένδιας. «Η χώρα η οποία ευθέως απειλεί με πόλεμο. Η χώρα η οποία έχει εκδώσει casus belli. H χώρα, η οποία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου, έρχεται να μιλήσει για σχέσεις καλής γειτονίας. Καλά θα κάνει η Τουρκία να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο»

Η Αθήνα δεν σκόπευε να συμμετέχει στη μετατροπή της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών σε θέατρο ελληνο-τουρκικής διπλωματικής σύγκρουσης, αλλά προηγήθηκε η εκτός κάθε πλαισίου επίθεση του Τούρκου Προέδρου στην Ελλάδα.

«Αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι ότι η Τουρκία παραβιάζει τις Διεθνείς Συνθήκες τις οποίες η ίδια έχει υπογράψει» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου».

Σαφώς ενοχλημένος και με δόση μεγαλομανίας ενώπιον δημοσιογράφων ο Τούρκος πρόεδρος, για το γεγονός ότι δεν κατάφερε να συναντηθεί με τον Τζο Μπάιντεν. Στην ερώτηση «Θα θέλατε να έχετε συναντηθεί με τον Μπάιντεν;» απάντησε «Γιατί; Αν αυτός είναι ο Μπάιντεν, εγώ είμαι ο Ερντογάν».

«Η Ελλάδα είναι ανοικτή στον υπό όρους διάλογο, αλλά βρίσκεται πάντα σε ετοιμότητα», ήταν το μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. «Είμαστε πάντα έτοιμοι να υπερασπιστούμε την εθνική μας ακεραιότητα και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» επισήμανε.

Διακοπή των διαπραγματεύσεων για την τελωνειακή ένωση ΕΕ- Τουρκίας, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ. «Πρέπει η κυβέρνηση να προσπαθήσει- κι έχει αποτύχει μέχρι στιγμής σε αυτό- να έχει κόστος αυτός ο τσαμπουκάς της Τουρκίας» υπογράμμισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος τομεάρχης Εξωτερικών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Χρειάζεται ένα αρραγές εσωτερικό μέτωπο, το οποίο θα αγωνιστεί ώστε η Ευρώπη να αποκτήσει μια ολιστική προσέγγιση στην αντιμετώπιση αυτής της προκλητικότητας» υπογραμμίζει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

«Οι στρατηγικές σχέσεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ με την Τουρκία, τροφοδοτούν την επιθετική ρητορική και τις αντίστοιχες ενέργειες της τουρκικής κυβέρνησης σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας» σημειώνει το ΚΚΕ.

.«Πρέπει να υποστηρίξουμε ένα πράγμα: Ότι τα σύνορα της χώρας μας είναι απαραβίαστα» αναφέρει ο Αντώνης Μυλωνάκης, βουλευτής της Ελληνικής Λύσης.

«Με τις δολοφονικές επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών από τις ελληνικές αρχές στα σύνορα μας η ελληνική Κυβέρνηση δίνει “τροφή” στον Ερντογάν να διασύρει την χώρα μας διεθνώς» σημειώνει το ΜέΡΑ 25.

Ογδονταμία παραβιάσεις του FIR Αθηνών σημειώθηκαν από τουρκικά μαχητικά και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

 Αλγεινές εντυπώσεις προκάλεσε το παραλήρημα του Ερντογάν στον ΟΗΕ

«Η όξυνση που επέλεξε ο Ερντογάν από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, φαίνεται ότι είχε ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επεδίωκε το επιτελείο του. Σχολιάστηκε εκτενώς το ύφος, ο τόνος, το δάκτυλο που σήκωνε σαν να απευθυνόταν στο κόμμα του, οι λέξεις που χρησιμοποιούσε και η επιλογή του να κατηγορήσει με αυτούς τους χαρακτηρισμούς μια γειτονική χώρα σαν την Ελλάδα, η οποία δεν προκαλεί προβλήματα» μεταφέρει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στις ΗΠΑ, Λένα Αργύρη.

«Προξένησε πολύ κακή εντύπωση μια χώρα του ΝΑΤΟ, να κατηγορεί μία άλλη για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και μάλιστα από το πιο προβεβλημένο βήμα του κόσμου» μεταφέρει η Λένα Αργύρη και επισημαίνει πως ‘Όλοι στα Ηνωμένα Έθνη αντιλαμβάνονται καθαρά τον ρόλο της Τουρκίας και καταλαβαίνουν ποιός ευθύνεται για την όξυνση στην περιοχή»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ένα ακόμη «δώρο» επεφύλασσε για την Ελλάδα ο αμερικανικός οίκος Standard & Poor’s, κατά τη νέα αξιολόγηση του. Αν και διατήρησε αμετάβλητη τη βαθμολογία...

ΕΛΛΑΔΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο στην Αθήνα λόγω εκδηλώσεων για την παράδοση – παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας στο πλαίσιο των XXXIII Ολυμπιακών Αγώνων «ΠΑΡΙΣΙ...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνέντευξη τύπου για το θέμα της Διπλής Ανάπλασης παραχώρησαν σήμερα στο Δημαρχιακό Μέγαρο, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Παναγιώτης...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«H κυβερνοασφάλεια και οι διαρροές Προσωπικών Δεδομένων», είναι το αντικείμενο ερώτησης που κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ προς τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη...