Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Μεντβέντεφ: Θα υπερασπιστούμε ακόμη και με πυρηνικά τα προσαρτημένα εδάφη μας

Η Ρωσική Ομοσπονδία θα υπερασπιστεί τα προσαρτημένα εδάφη της και έχει το δικαίωμα να αμυνθεί χρησιμοποιώντας πυρηνικά, δήλωσε προ ολίγου ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Ο Μεντβέντεφ, πλέον αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, αναφέρθηκε στα δημοψηφίσματα που οργανώνονται από τις αποσχιστικές δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία και ότι «δεν υπάρχει επιστροφή»:

«Οι δημοκρατίες του Ντονμπάς (Ντονέτσκ και Λουχάνσκ) και άλλα εδάφη θα γίνουν δεκτά στη Ρωσία».

Ο Μεντβέντεφ είπε ότι η προστασία όλων των εδαφών θα ενισχυθεί σημαντικά από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, προσθέτοντας:

«Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι όχι μόνο οι δυνατότητες επιστράτευσης, αλλά και οποιαδήποτε ρωσικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων στρατηγικών πυρηνικών όπλων και όπλων που βασίζονται σε νέες αρχές, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τέτοια προστασία».

Τα δημοψηφίσματα που πρόκειται να διεξαχθούν εντός του σαββατοκύριακου στις περιοχές Ντόνετσκ, Λουχάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια της Ουκρανίας, καθώς και σε τμήμα της επαρχίας Μικολάιβ, αναμένεται να παράγουν αποτελέσματα που θα υποστηρίζουν συντριπτικά την ένταξη αυτών των εδαφών στη Ρωσία.

Οι ψηφοφορίες αυτές έχουν χαρακτηριστεί ως απαράδεκτες και μη νόμιμες από το Κίεβο και τους δυτικούς συμμάχους του. Η Μόσχα δεν ελέγχει πλήρως καμία από τις τέσσερις περιοχές που αναμένεται να προσπαθήσει να προσαρτήσει, με μόνο το 60% περίπου των περιοχών του Ντόνετσκ και το 66% των περιοχών της Ζαπορίζια να κατέχονται από τον ρωσικό στρατό.

Σύμφωνα με το πυρηνικό δόγμα της Μόσχας, η Ρωσία θα έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί αυτά τα εδάφη ακόμα και με την χρήση πυρηνικών, εφόσον καταφέρει να τα προσαρτήσει μετά το δημοψήφισμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Τα κρούσματα δάγκειου πυρετού έχουν δημιουργήσει μια «επείγουσα κατάσταση» στο Μεξικό, αν και τα κρούσματα στα επίκεντρα της νόσου Αργεντινή και Βραζιλία μοιάζουν να...

ΔΙΕΘΝΗ

Επιβεβαίωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι, αλλά όχι ακόμη ο Λευκός Οίκος, ότι αυτό που συμβαίνει στο Ιράν αυτή την ώρα είναι πράγματι η αναμενόμενη ισραηλινή απάντηση....

ΔΙΕΘΝΗ

Το ισραηλινό Channel 12 ανέφερε ότι Ισραηλινοί αξιωματούχοι φοβούνται ότι το Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης θα εκδώσει εντάλματα σύλληψης κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν...

ΔΙΕΘΝΗ

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ισραήλ ζήτησε σήμερα από τους εργαζόμενούς της και τις οικογένειές τους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στο εσωτερικό της...