Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Η πρώτη πανελλαδικά πεζοπορική διαδρομή για ανθρώπους με αναπηρία δημιουργείται στην Σκιάθο

Η Σκιάθος παρουσιάζει πολλές ιδιαιτερότητες ως νησί που έχει ανακηρυχθεί «Τοπίο Εθνικής Αξίας» και αν συνεχίσει να καινοτομεί και στον κοινωνικό τομέα, θα αποτελέσει και παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες περιοχές και δήμους της χώρας μας.

 

Αυτή είναι η σημερινή εικόνα της διαδρομής στην λιμνοθάλασσα της Στροφυλιάς, η οποία θα συμπληρωθεί με ξύλινο ντεκ, για πιο εύκολη κύλιση των αναπηρικών αμαξιδίων

Ο Δήμος Σκιάθου ο  πρώτος Δήμος της χώρας που στο πλαίσιο της βελτίωσης της προσβασιμότητας, εκτός από θέσεις στάθμευσης για άτομα με αναπηρία, εκτός από ράμπες πρόσβασης, εκτός από την τοποθέτηση συστήματος αυτόνομης πρόσβασης ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα, τώρα δημιουργεί  και την πρώτη περιπατητική διαδρομή ΑμεΑ που θα  έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν άτομα με αναπηρίες και κινητικά προβλήματα, γονείς με μωρά παιδιά, ηλικιωμένοι με περιορισμένη κινητικότητα, αλλά και όλοι όσοι αγαπούν την μοναδική ομορφιά της φύσης.

Τα καλά νέα είναι ότι τον τελευταίο χρόνο ο Δήμος  Σκιάθου σε συνεργασία με το “Paths of Greece” ανέλαβε να αναδιοργανώσει ολόκληρο το δίκτυο μονοπατιών του νησιού, ώστε να ανταποκρίνονται στα πρότυπα του σύγχρονου πεζοπόρου, να βελτιωθεί η προσβασιμότητά τους, να ενισχυθεί η αναγνωρισιμότητά τους και να υπάρξει μονοπάτι για άνθρωποι με αναπηρίες και η οποία παρουσιάστηκε την 1η ημέρα του 8ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Μονοπατιών που διεξάγεται από τις 26 έως και 30 Σεπτεμβρίου στη Σκιάθο.

Η συγκεκριμένη διαδρομή προσφέρει μια ευχάριστη και πολύ ήπια εμπειρία πεζοπορίας στον
υγρότοπο της Στροφυλιάς. Συνδυάζει τη μοναδική ομορφιά του Αισθητικού
Δάσους των Κουκουναριών με την εντυπωσιακή παραλία και τον εντυπωσιακό
υδροβιότοπος

λήψη από ψηλά, ενός τμήματος της διαδρομής

όπου μπορεί κανείς να απολαύσει την παρατήρηση πουλιών.
Ο γύρος της Στροφυλίας είναι ουσιαστικά μια διαδρομή μέσα στη λίμνη των Κουκουναριών (γνωστή και ως Στροφυλία). Ο υγρότοπος είναι μέρος μιας περιοχής που περιλαμβάνεται στο Ευρωπαϊκό Οικολογικό Δίκτυο τόσο στο πλαίσιο του NATURA 2000 «Σκιάθος: Κουκουναριές και ευρύτερη θαλάσσια περιοχή» όσο και στο Καταφύγιο Άγριας Ζωής, όπου το κυνήγι απαγορεύεται.

Παιδιά αθλητισμός και Ομάδα Special Olympics Σκιάθου
Η Σκιάθος διαθέτει εξαιρετικές παραλίες, πλούσια βλάστηση, ιστορικά μνημεία, παραδοσιακή αρχιτεκτονική, αλλά και σπουδαίους ανθρώπους και ταλαντούχα παιδιά, που μπορούν ισότητα να συμμετέχουν στην εκπαίδευση, στον αθλητισμό στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή.
Η αναφορά μας στην Ομάδα των Special Olympics Σκιάθου, που προπονεί και υποστηρίζει με όλη του την αγάπη και την ενέργεια ο προπονητής του δήμου Σκιάθου Κλεάνθης Κλιφόπουλος, ο οποίος μάλιστα τώρα ετοιμάζει την ομάδα του για τους αγώνες που πρόκειται να γίνουν στο Λουτράκι και η οποία ομάδα θα μεταβεί με ευθύνη και έξοδα του δήμου.
Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ΕΕΕΚ Βορείων Σποράδων- Έδρα Σκιάθος

Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των αρμοδίων υπουργών οικονομικών και παιδείας, μετά από αιτήματα και συμβολή του δήμου ιδρύθηκε στη Σκιάθο το Ειδικό Εργαστήρι Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Βορείων Σποράδων με έδρα τη Σκιάθο.

Ο Δήμος Σκιάθου με το υπ’αριθμ. 1466/10.2.2021 έγγραφο υπέβαλε αίτημα προς την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας με θέμα την ανάγκη ίδρυσης Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) στη Σκιάθο. Το ΕΕΕΚ είναι ένα Επαγγελματικό Σχολείο που απευθύνεται σε ΑΜΕΑ μετά την αποφοίτηση από το Ειδικό Σχολείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η φοίτηση διαρκεί από 5 έως 8 χρόνια, και παρέχει κοινωνικές δεξιότητες, δεξιότητες ανεξάρτητης διαβίωσης και προεπαγγελματικές- επαγγελματικές δεξιότητες.

Αναπληρώτρια Διευθύντρια Ελένη Συμεωνίδου

Η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Ελένη Συμεωνίδου, μία εκπαιδευτικός με όρεξη και διάθεση προσφοράς, μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ λέγοντας ότι το συγκεκριμένο σχολείο είναι μια ευκαιρία για ισότιμη εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση για μαθητές με αναπηρία και έρχεται να προστεθεί στο σπουδαίο έργο που επιτελεί ο δήμος Σκιάθου για τους δημότες του, όλων των ηλικιών και κατηγοριών.

Συμπληρωματικά η κ. Συμεωνίδου τόνισε ότι δεδομένου ότι μέχρι σήμερα δεν υπήρχει καμία αντίστοιχη εκπαιδευτική δομή ειδικής αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο νησί, οι μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου έμεναν χωρίς κατάρτιση. Αν και βρισκόμαστε στην αρχή αυτής της προσπάθειας ήδη έχουμε δημιουργήσει τα πρώτα μας εργαστήρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Το σύνολο των 1.115 αφίξεων κατά τις τελευταίες επτά ημέρες έφτασε η παράτυπη μετανάστευση από τα παράλια της Αγγλίας. Το νούμερο καταδεικνύει την πιο...

ΕΛΛΑΔΑ

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι όταν τέσσερα άτομα, δύο άνδρες και δύο γυναίκες μπήκαν μέσα και ακινητοποίησαν με...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε στην ομιλία του στην Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας...

ΔΙΕΘΝΗ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών ο πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ Τζο Λίμπερμαν, ανακοίνωσε η οικογένειά του. Ο θάνατός του οφείλεται σε...