Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ρωσία: Σε καταφύγιο έξω από τη Μόσχα ο Πούτιν σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις του

Κρυμμένος σ΄ένα καταφύγιο έξω από τη Μόσχα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις του για το αν θα κάνει χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων, υποστηρίζουν άτομα του Κρεμλίνου που αποκάλυψαν τα προβλήματα υγείας του Ρώσου προέδρου.

Ο Πούτιν, που ετοιμάζεται να σβήσει 70 κεράκια την Παρασκευή, έχει καταρτίσει και μία λίστα με τον «απαραίτητο ελάχιστο αριθμό» Ρώσων αξιωματούχων και τα μέλη της οικογένειάς του που θα καταφύγουν σε ασφαλή σημεία εάν κάνει χρήση πυρηνικών όπλων. Τα ονόματα του πρώην προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ και της νόθας κόρης του , Λουίζα Ρόζοβα, δεν συγκαταλέγονται στη λίστα με τα προστατευόμενα πρόσωπα του Πούτιν, σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα.

«Κλείνοντας τα 70 σε λίγες ημέρες και εν μέσω συνεχιζόμενων φημών για την κακή κατάσταση της υγείας του, ο Πούτιν «ετοιμάζεται να λάβει σημαντικές αποφάσεις σχετικά με την χρήση τακτικής πυρηνικής επίθεσης από ένα καταφύγιο» πολύ μακριά από τη Μόσχα», γράφει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» επικαλούμενη τις πηγές της. Συγκεκριμένα, ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου φέρεται να έχει προειδοποιήσει την ερωμένη του, Χρυσή Ολυμπιονίκη της ρυθμικής γυμναστικής και μητέρα των δύο παιδιών του, Αλίνα Καμπάεβα για το ενδεχόμενο ταχείας εκκένωσης.

Ο ίδιος πιστεύει ότι το καταφύγιο έξω από τη Μόσχα είναι «ασφαλές» από δυτικές επιθέσεις. Την ίδια ώρα, κορυφαίοι αξιωματούχοι των αρχών ασφαλείας και της κυβέρνησής του θα μεταφερθούν στη μυστική τοποθεσία, σύμφωνα με το κανάλι «General SVR». Το αντιρωσικό κανάλι στο Telegram ισχυρίζεται ότι γνωρίζει εκ των έσω ότι ο Πούτιν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, αλλά δεν έχει καταθέσει αποδεικτικά στοιχεία για τους ισχυρισμούς του.

Όπως γράφει η Daily Mail, ο Ρώσος πρόεδρος φέρεται να διαθέτει πολλά καταφύγια στη Σιβηρία. Δύο απ΄αυτά είναι στη χερσόνησο Γιαμάλ και τα βουνά Αλτάι. «Οι συγγενείς και οι φίλοι του θα προηγηθούν για την ασφάλειά τους στα καταφύγια», ανέφερε μια πηγή από το κανάλι . Η Αλίνα Καμπάεβα με τα παιδιά του ζευγαριού και οι δύο μεγαλύτερες κόρες του Πούτιν με τα παιδιά και τους συντρόφους τους έχουν ήδη λάβει προειδοποίηση για το ενδεχόμενο επείγουσας εκκένωσης, σχολιάζει το σχετικό δημοσίευμα.

Η μεγαλύτερη κόρη του Πούτιν , γενετίστρια στο επάγγελμα, είναι η Μαρία Βορόντσοβα, και η 35χρονη Κατερίνα Τιχόνοβα, χορεύτρια ροκ εν ρολ που έγινε μαθηματικός. Ωστόσο, μία νόθα κόρη του, η 19χρονη Λουίζα Ρόζοβα, γνωστή και ως Ελιζαβέτα Κριβονογκίκ, δεν έχει λάβει για το καταφύγιο όπως κι ένας νόθος γιος από προηγούμενη σχέση, όπως επισημαίνει το κανάλι στο Telegram.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Ρόζοβα είναι κόρη της 47χρονης πρώην καθαρίστριας Σβετλάνα Κριβόνογκιχ, που σήμερα δεν ξέρει τι έχει: είναι συνιδιοκτήτρια μεγάλης ρωσικής τράπεζας, μιας εκ των πλουσιότερων γυναικών στη Ρωσία με περιουσία ύψους 74 εκατομμυρίων λιρών. Ωστόσο, κάποιοι Ρώσοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι δεν στάθηκαν και τόσο τυχεροί καθώς δεν συμπεριλαμβάνονται στη λίστα, προσθέτει.

«Για παράδειγμα, ο Πούτιν διέταξε, σε περίπτωση πυρηνικής απειλής, να εκκενωθεί ο «απαραίτητος ελάχιστος» αριθμός των Ρώσων αξιωματούχων». Η λίστα θα περιλαμβάνει τον πρωθυπουργό της χώρας Μιχαήλ Μισούστιν , τον πρόεδρο του κοινοβουλίου Γιαβεσλάβ Βολοντίν, τον γενικό εισαγγελέα, την ηγεσία του Συμβουλίου Ασφαλείας .

Αλλά όχι τον πρώην πρόεδρο της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ – καθώς και βασικούς αξιωματούχους από την προεδρική του διοίκηση και τις τρεις υπηρεσίες ασφαλείας και κατασκοπείας, FSB, FSO και SVR με τις οικογένειές τους. Το υπουργείο Άμυνας του Πούτιν θα προστατευτεί σε διαφορετικά καταφύγια, έναν εκ των οποίων βρίσκεται στα Ουράλια Όρη. Οι Ρώσοι γερουσιαστές περιλαμβάνονται στη λίστα με τα προστατευόμενα πρόσωπα του Πούτιν.

Στην αρχή του πολέμου, άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες ότι ο Πούτιν έχει βρει καταφύγιο στη Σιβηρία. Ένα ειδικό καταφύγιο φέρεται να χωράει έως και 100.000 άτομα και έχει σχεδιαστεί για να κυβερνά τη Ρωσία σε περίπτωση ενός Αρμαγεδδώνα. Εκτός από μια τοποθεσία κοντά σε μια μεγάλη εγκατάσταση της Gazprom στο βόρειο τμήμα της Ρωσίας, φημολογείται ότι ο Ρώσος πρόεδρος διαθέτει κι άλλο καταφύγιο υψηλής τεχνολογίας στα βουνά Αλτάι.

Ο Πούτιν φέρεται να έχει βρει καταφύγιο τις τελευταίες ημέρες στη Σιβηρία μετά την παράνομη προσάρτηση περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας. Το γραφείο του πάντως υποστήριξε ότι χθες είχε συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού, Όλγα Λιουμπίμοβα στο Κρεμλίνο, μια συνάντηση που στην πραγματικότητα πραγματοποιήθηκε νωρίτερα, όπως υποστηρίζει το αντιρωσικό κανάλι στο Telegram.

Αντιθέτως, ο Ρώσος πρόεδρος είχε συνάντηση με σαμάνους που έκαναν «τελετουργικό» για τον ίδιο που περιλάμβανε ένα «φλεγόμενο πουλί» και θα μπορούσε να σημαίνει «νίκη και θάνατο», αφήνοντας την ερμηνεία «στην οδυνηρή φαντασίωση του προέδρου», υποστήριξε. Είναι γνωστό ότι ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σόιγκου έχει ενδιαφέρον για τους σαμάνους, οι οποίοι είναι δημοφιλείς στην γενέτειρά του Τούβα, όπως και σε άλλα μέλη της ρωσικής ελίτ.

«Ανεξάρτητα από τις σαμανικές φωνές που ο πρόεδρος παίρνει πολύ σοβαρά, ετοιμάζεται να λάβει βασικές αποφάσεις σχετικά με την έναρξη τακτικής πυρηνικής επίθεσης από ένα καταφύγιο μακριά από τη Μόσχα που πιστεύει ότι είναι ασφαλής».

Το αντιρωσικό κανάλι τόνισε επίσης αναφερόμενο στην υγεία του προέδρου: «Είναι καιρός ο Πούτιν να σταλεί σε ψυχιατρική κλινική για υποχρεωτική θεραπεία με αυστηρή επίβλεψη, αλλά προφανώς όλοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πείραμα «τι θα συμβεί αν δώσεις σε έναν ηλίθιο την ευκαιρία να καταστρέψει τον κόσμο».

Υπενθυμίζεται ότι το κανάλι «General SVR» ισχυρίζεται εδώ και καιρό ότι ο Πούτιν πάσχει από σοβαρές ασθένειες όπως καρκίνο, νόσο του Πάρκινσον και μια ψυχική διαταραχή. Οι ισχυρισμοί του δεν μπορούν να επαληθευτούν, αλλά ήταν από τους πρώτους που ανέφεραν εκ των προτέρων τη μορφή της πρόσφατης στρατηγικής κινητοποίησης του Πούτιν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πίσω από το αντιρωσικό κανάλι βρίσκεται ένας εξόριστος αντιστράτηγος του Κρεμλίνου, γνωστός με το ψευδώνυμο Βίκτορ Μιχαήλοβιτς. Το κανάλι έχει ισχυριστεί ότι το Κρεμλίνο επιδιώκει να το απαγορεύσει, αλλά μέχρι στιγμής έχει αποτύχει .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Το σύνολο των 1.115 αφίξεων κατά τις τελευταίες επτά ημέρες έφτασε η παράτυπη μετανάστευση από τα παράλια της Αγγλίας. Το νούμερο καταδεικνύει την πιο...

ΔΙΕΘΝΗ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών ο πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ Τζο Λίμπερμαν, ανακοίνωσε η οικογένειά του. Ο θάνατός του οφείλεται σε...

ΔΙΕΘΝΗ

Σε εκλογικούς ρυθμούς κινείται η Τουρκία, με τις κάλπες των δημοτικών εκλογών να στήνονται σε όλη τη χώρα την Κυριακή. «Άγιο δισκοπότηρο» για κυβέρνηση...

ΔΙΕΘΝΗ

Εικόνες που κόβουν την ανάσα από drone δείχνουν την καταστροφή στη Βαλτιμόρη. Το φορτηγό πλοίο που προσέκρουσε στον πυλώνα στήριξης της γέφυρας έχει καταπλακωθεί από τους...