Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Πτώματα και συντρίμμια στη θάλασσα δύο ημέρες μετά το ναυάγιο στα Κύθηρα – Τι λένε οι διασωθέντες (video)

Δύο ημέρες μετά το ναυάγιο του ιστιοπλοϊκού στα Κύθηρα η μανιασμένη από τους ισχυρούς ανέμους θάλασσα στην περιοχή της ναυτικής τραγωδίας εμποδίζει το έργο των λιμενικών να περισυλλέξουν τις σορούς επτά άτυχων μεταναστών, τα οποία επιπλέουν ανάμεσα σε συντρίμμια.

Στο σημείο της προσφυγικής τραγωδίας βρέθηκε ο απεσταλμένος της ΕΡΤ, Αλέξανδρος Καλαφάτης, μεταφέροντας τα όσα θλιβερά διαδραματίζονται εδώ και δύο εικοσιτετράτωρα στο νησί.

Η θάλασσα είναι φουρτουνιασμένη και οι άνεμοι πλησιάζουν τα εννέα μποφόρ καθιστώντας αδύνατες τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για να απομακρύνουν τα πτώματα από το νερό.

Συνολικά ογδόντα μετανάστες από το Αφγανιστάν διασώθηκαν χάρη στις ηρωικές προσπάθειες των εθελοντών και του λιμενικού. Στο σημείο της ναυτικής τραγωδίας βρίσκονται βατραχάνθρωποι προσπαθώντας να εντοπίσουν τους αγνοούμενους με τον αριθμό να εικάζεται ότι είναι μεταξύ οκτώ έως δεκαπέντε.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων «αυτό που έκαναν οι διακινητές ήταν εγκληματικό. Έβαλαν στο ιστιοφόρο 95 άτομα ενώ τους είχαν υποσχεθεί ότι ο αριθμός δεν θα ξεπερνούσε τα 15 άτομα». Όπως μετέδωσε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ οι περισσότεροι πλήρωσαν εννέα και δέκα χιλιάδες ευρώ για το ταξίδι έξι ημερών προς την Ιταλία.

Όπως είπε ένας από τους διασωθέντες ο χειριστής του σκάφους έπεσε στην θάλασσα καθιστώντας αδύνατη έπειτα την σωτηρία των επιβαινόντών στο ιστιοπλοϊκό που τσακίστηκε στα βράχια.

Νωρίτερα ο απεσταλμένος της ΕΡΤ είχε μεταβεί στο χωριό Αλοιζιάνικα και το δημοτικό σχολείο όπου έχουν βρει καταφύγιο οι ογδόντα διασωθέντες. Oι περισσότεροι έχουν κάποιο φίλο ή συγγενή μεταξύ των δέκα αγνοουμένων από το ναυάγιο στο ιστιοφόρο, με την αγωνία για την τύχη τους να μεγαλώνει όσο περνάνε οι ώρες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για την προσβασιμότητα και την συμπερίληψη μίλησε η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου στην 6η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της Περιφερειακής...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι οκτώ νέοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, που συμπληρώνουν το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής είναι: Αδάμου Κωνσταντίνα: Η Κωνσταντίνα Αδάμου είναι Ιστορικός-Διεθνολόγος. Εκλέχθηκε Βουλευτής του ελληνικού...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο πλαίσιο της συνέντευξης του στην εκπομπή Νewsroom της EΡΤnews, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας, σχολίασε ότι το ευρωψηφοδέλτιο του Κινήματος...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την καταβολή του δώρου Πάσχα στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα με την καταληκτική ημερομηνία να είναι έως και την...