Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Στην Ελλάδα η τραυματίας από την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης επικοινώνησε με τον δικηγόρο της οικογένειας της τραυματίας στην Κωνσταντινούπολη, Αποστόλη Λύτρα, και σε συνεννόηση με το Προξενείο η γυναίκα θα μεταφερθεί στην Ελλάδα.

Τι είπε ο πατέρας της στην ΕΡΤ

Η πατέρας της άτυχης γυναίκας μίλησε για την κατάσταση την κόρη της στην ΕΡΤ και τη Δήμητρα Σέκη.

«Η κόρη μου βρίσκεται στο νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης με ένα τραύμα στο πόδι της, της έβαλαν γύψο, σταμάτησαν την αιμορραγία και ήταν αύριο να τη χειρουργήσουν, να της βγάλουν το τραύμα», επισήμανε.

«Η Άννα χοντρικά τώρα ήταν 6-7 μέτρα από το σημείο της έκρηξης, σώθηκε γιατί μπροστά της ήταν κόσμος και συγκεκριμένα ένα ζευγάρι από νιόπαντρους ανθρώπους, οι οποίοι δέχτηκαν όλο το αστικό τμήμα, σκοτώθηκαν αυτοί και από πίσω ήταν η κόρη μου και γλίτωσε με το τραύμα μόνο στο πόδι της», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε: «Έκλαιγε η σύζυγος, μας πήρε αριθμός από το προξενείο της Τουρκίας και ήταν το παιδί μου, ακούσαμε το παιδί να κλαίει, να ωρύεται ότι είναι στο νοσοκομείο και πάθαμε σοκ».

Όσον αφορά την εξέλιξη της υγείας της κόρης του σημειώνει: «σημασία έχει ότι δεν διατρέχει κίνδυνο και έμεινε μόνο να γίνει μια εγχείρηση, να αφαιρεθεί αυτό το κομμάτι της βόμβας από το πόδι του παιδιού», ενώ για τραγικές εικόνες της έκρηξης ανέφερε «Λυπόμαστε που σκοτώθηκε ο κόσμος εκεί πέρα, 6 άτομα σκοτώθηκαν και ένα κοριτσάκι μικρό διαμελίστηκε».

Στη Θεσσαλονίκη η 26χρονη προκειμένου να νοσηλευτεί

Η νεαρή τουρίστρια αναμένεται να φτάσει αύριο οδικώς στη Θεσσαλονίκη, τη μεταφορά της οποίας έχει αναλάβει το ελληνικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο Παπανικολάου για να νοσηλευτεί.

Η νεαρή έχει θραύσμα στο πόδι αλλά η κατάσταση της υγείας της δεν εμπνέει ανησυχία.

Το χρονικό της επίθεσης

Η έκρηξη σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (13/11) στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης στην πολυσύχναστη οδό Ιστικλάλ, κοντά στο Σισμανόγλειο Μέγαρο του ελληνικού προξενείου. Επικράτησε πανικός και ο κόσμος που βρισκόταν στην περιοχή κατέφυγε στα καταστήματα της περιοχής για να σωθεί.
Στην περιοχή έσπευσαν πυροσβέστες, αστυνομία και ασθενοφόρα. Η αστυνομία έλαβε έκτακτα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή που σημειώθηκε η έκρηξη, ενώ η Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για την έκρηξη και ορίστηκαν πέντε εισαγγελείς.

Ανάμεσα στους τραυματίες ανήκει και μια 26χρονη ελληνίδα. Η άτυχη γυναίκα φέρεται να ζει στη Θεσσαλονίκη, ενώ κατάγεται από τη Χαλκιδική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Τα κρούσματα δάγκειου πυρετού έχουν δημιουργήσει μια «επείγουσα κατάσταση» στο Μεξικό, αν και τα κρούσματα στα επίκεντρα της νόσου Αργεντινή και Βραζιλία μοιάζουν να...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Να μαγειρέψουν σαν Έλληνες» παροτρύνει τους εκατομμύρια αναγνώστες του το βρετανικό National Geographic, προσθέτοντας πως η Σίφνος https://www.instagram.com/visitsifnosisland/ διαθέτει πλούσια γαστρονομική ιστορία και είναι...

ΔΙΕΘΝΗ

Επιβεβαίωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι, αλλά όχι ακόμη ο Λευκός Οίκος, ότι αυτό που συμβαίνει στο Ιράν αυτή την ώρα είναι πράγματι η αναμενόμενη ισραηλινή απάντηση....

ΔΙΕΘΝΗ

Το ισραηλινό Channel 12 ανέφερε ότι Ισραηλινοί αξιωματούχοι φοβούνται ότι το Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης θα εκδώσει εντάλματα σύλληψης κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν...