Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Σε αναμονή απόφασης για τον 50χρονο ψευτογιατρό από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο

Μετά από έναν χρόνο διαδικασίας, ο 50χρονος κατηγορούμενος για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών αναμένεται ότι θα ακούσει την ετυμηγορία των δικαστών που θα ανακοινώσουν αν τον θεωρούν ή όχι υπεύθυνο για τις ζωές που χάθηκαν και την οδύνη των ανθρώπων που κατέθεσαν ότι εξαιτίας του έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα ή τα είδαν να εμφανίζουν επιδείνωση της υγείας τους.

Οι δικαστές πρόκειται να ανακοινώσουν σήμερα την απόφαση τους και για τους δεκαέξι συγκατηγορούμενους του 50χρονου, γιατροί, στελέχη συγκεκριμένης κλινικής, μία μοναχή και άλλοι που φέρονται να ενίσχυαν σε ασθενείς την πεποίθηση, ότι ο “ψευτογιατρός” ήταν υψηλού επιστημονικού κύρους. Με την απόφαση του το ΜΟΔ θα αποφανθεί αν οι 16 διέπραξαν ή όχι αυτά που τους αποδίδονται βοηθώντας τον 50χρονο να δρα και να επεκτείνεται διαρκώς.

Ανάμεσα στους 12 ασθενείς που, κατά την δικογραφία, πέθαναν ενόσω ο δήθεν διακεκριμένος επιστήμονας τους κούραρε, είναι και δύο ανήλικα παιδιά.

Η εισήγηση του εισαγγελέα

Αν το δικαστήριο κάνει δεκτή στο σύνολο της την πρόταση του εισαγγελέα Έδρας Νικόλαου Πασχάλη, τότε θα κηρύξει ένοχο τον κατηγορούμενο για έξι ανθρωποκτονίες και πέντε απόπειρες ανθρωποκτονιών. Θα τον απαλλάξει για άλλες έξι ανθρωποκτονίες και έξι απόπειρες ανθρωποκτονιών και θα μετατρέψει την κατηγορία σε πλημμέλημα για άλλες τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας για τις οποίες κατηγορείται.

Κατά τον εισαγγελέα ο κατηγορούμενος παραπλάνησε τα θύματα «ότι είναι γιατρός, προκάλεσε την απόφαση τους είτε να διακόψουν είτε να μην ακολουθήσουν την ενδεδειγμένη θεραπεία και στη συνέχεια τους παραπλανούσε για την πορεία της υγείας τους. Ακολούθησε ένα ιδιαίτερα μελετημένο modus operandi».

Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την απαλλαγή όλων των συγκατηγορουμένων του 50χρονου -μεταξύ των οποίων και γιατρός, που είχε διατελέσει υπουργός στο παρελθόν, ο οποίος εμπλέκεται με τον ψευτογιατρό και άλλους τέσσερις εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση ασθενούς που απέκτησε ποσοστό αναπηρίας 85% μετά από επέμβαση που διενέργησαν.

Πηγή: ΑΠΕ-Μπε

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Αποδομήθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Νέας Ιωνίας σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Ηρακλείου, συμμορία τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε βάρος ανηλίκων...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της διαβούλευσης για το ύψος του κατώτατου μισθού, οι κοινωνικοί φορείς κατέθεσαν τις προτάσεις τους στο υπουργείο Εργασίας, το οποίο...

ΔΙΕΘΝΗ

Η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική οδεύουν να ζήσουν φέτος τη χειρότερη περίοδο του δάγκειου πυρετού που έχει καταγραφεί ποτέ, καθώς την επιδημία ευνοούν...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο νέος κατώτατος μισθός τίθεται άμεσα σε ισχύ, και συγκεκριμένα από την ερχόμενη Δευτέρα 1η Απριλίου. Όσοι αμείβονται με αυτόν θα λαμβάνουν 830 ευρώ...