Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4 με 280 ίππους, τετρακίνηση και μέση κατανάλωση 1,1 lt/100 km

Ο εξηλεκτρισμός της Alfa Romeo ξεκίνησε με την υβριδική Tonale και συνεχίζεται με τη νέα, επαναφορτιζόμενη έκδοση του premium SUV. Η Tonale Plug-in Hybrid Q4 είναι η πλέον αποδοτική έκδοση στην ιστορία της Alfa Romeo με μέση κατανάλωση μόλις 1,14 lt/100 km, εκπομπές CO2 26 gr/km, δυνατότητα να κινηθεί μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα για περισσότερα από 80 km και συνολική αυτονομία (βενζίνη και μπαταρία) που ξεπερνά τα 600 km.

Ταυτόχρονα, με συνολική απόδοση 280 ίππων και σύστημα τετρακίνησης Q4, η Tonale PHEV υπόσχεται ακόμη πιο σπορ χαρακτήρα και ανώτερα επίπεδα ασφάλειας, πρόσφυσης και άνεσης. Στο νέο υβριδικό SUV κάνει επίσημο ντεμπούτο και το νέο “εξηλεκτρισμένο” biscione, το χαρακτηριστικό φίδι στο σήμα της μιλανέζικης μάρκας, που βρίσκεται στο πίσω αριστερό τζάμι, λίγο πάνω από την υποδοχή του βύσματος φόρτισης του αυτοκινήτου.

Σύστημα Plug-in Hybrid

Πιο αναλυτικά, το plug-in hybrid σύστημα κίνησης της νέας Tonale αποτελείται από:

  • έναν 1.300άρη Turbo βενζινοκινητήρα απόδοσης 180 ίππων που κινεί τους εμπρός τροχούς,
  • έναν ηλεκτρικό κινητήρα μέγιστης απόδοσης 90 kW που κινεί τους πίσω τροχούς,
  • αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων,
  • μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 15,5kW που φορτίζει σε λιγότερο από 2,5 ώρες,
  • ενσωματωμένο φορτιστή που υποστηρίζει ισχύ έως και 7,4kW,
  • ηλεκτρικό κύκλωμα που λειτουργεί με τάση 306 Volt.

Η συνδυαστική απόδοση όπως είπαμε και πιο πάνω, φτάνει τους 280 ίππους, οι οποίοι επιταχύνουν την τετρακίνητη Tonale από στάση στα 100 km/h σε 6,2’’ και μέχρι την τελική ταχύτητα των 206 km/h (135 km/h στην αμιγώς ηλεκτρική κίνηση). Σε κάθε περίπτωση, η επιτάχυνση είναι άμεση χάρη στη ροπή του ηλεκτροκινητήρα.

Ο στρογγυλός επιλογέας Alfa D.N.A. από όπου ο οδηγός επιλέγει το επιθυμητό πρόγραμμα οδήγησης, έχει επαναπροσδιοριστεί έτσι ώστε να υποστηρίξει τη λειτουργία του συστήματος τετρακίνησης Q4, αλλά και συνολικότερα του νέου Plug-in Hybrid συστήματος:

  • Η επιλογή “Dynamic” στοχεύει στη μέγιστη απόδοση και των δύο κινητήρων, προσφέροντας παράλληλα ακόμα πιο άμεση απόκριση των χειριστηρίων.
  • Η επιλογή “Natural” βελτιστοποιεί τη λειτουργία για όσο το δυνατόν χαμηλότερη κατανάλωση, χωρίς συμβιβασμούς στο θέμα της απόδοσης.
  • Η επιλογή “Advance efficiency” ρυθμίζει το σύστημα με γνώμονα τη μέγιστη αποδοτικότητα και ανάκτηση ενέργειας και είναι ιδανικό για την κίνηση σε αστικές συνθήκες.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα αμιγούς ηλεκτρικής κίνησης, με τις σχετικές ρυθμίσεις να βρίσκονται στην οθόνη πολυμέσων. Ανάμεσά τους και η λειτουργία E-Save που επιτρέπει τη φόρτιση της μπαταρίας -εκτός από την ανάκτηση κατά την επιβράδυνση- και από τον κινητήρα.

Τετρακίνηση Q4 και σπορ πλαίσιο

Το σύστημα τετρακίνησης Q4 της Tonale Plug-in Hybrid διαχειρίζεται την κατανομή της ροπής που προσφέρει ο θερμικός κινητήρας των 180 ίππων στους εμπρός τροχούς και εκείνης του ηλεκτρικού κινητήρα των 90kW που κινεί τους πίσω. Η απουσία κεντρικού άξονα μετάδοσης κάνει πιο αποδοτική τη διαχείριση της κίνησης των τροχών και μειώνει το βάρος του οχήματος.

Παράλληλα, όπως και οι υπόλοιπες εκδόσεις τις Tonale, η Plug-in Hybrid Q4 έχει το πιο άμεσο σύστημα διεύθυνσης στην κατηγορία, το καινοτόμο σύστημα πέδησης brake-by-wire IBS, αμορτισέρ τεχνολογίας FSD (Frequency-Selective-Damping) της Koni, αλλά και ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση στην έκδοση Veloce.

Ευρύχωρο και premium εσωτερικό

Η καμπίνα της έκδοσης PHEV ελάχιστα διαφέρει από τις υπόλοιπες Tonale. Αυτό σημαίνει ότι χαρακτηρίζεται από μοντέρνα σχεδίαση, ποιοτικά υλικά και πλούσιο εξοπλισμό συνδεσιμότητας, άνεσης και ασφάλειας.

Αναβαθμισμένο στην Tonale Plug-in Hybrid Q4 είναι και το αδιάβλητο πιστοποιητικό NFT (Non-Fungible-Token), το οποίο αποτελεί μια παγκόσμια πρωτιά της Alfa Romeo στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, προσφέροντας ένα ψηφιακό αποδεικτικό που αυξάνει την αξία μεταπώλησης του αυτοκινήτου.

Εφόσον το επιθυμεί ο οδηγός, το NFT στην Tonale πιστοποιεί τα συνολικά χιλιόμετρα που έχει διανύσει το αυτοκίνητο, αλλά και πόσα από αυτά έχουν καλυφθεί σε αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία.

Στον τομέα της ασφάλειας, η πλήρης γκάμα συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης (ADAS) συνοδεύεται από τη μέγιστη διάκριση στις δοκιμές του EuroNCAP με 5 αστέρια, καθιστώντας την Tonale ως ένα από τα πλέον ασφαλή μοντέλα της κατηγορίας.

Η Tonale Plug-in Hybrid Q4 θα είναι σύντομα διαθέσιμη για παραγγελία, αρχικά στην έκδοση Veloce και στη συνέχεια και στην Ti, καθώς και στην έκδοση Edizione Speciale για περιορισμένο χρονικό διάστημα στο λανσάρισμα του μοντέλου.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το C40 αποτελεί ορόσημο για τη Volvo. Είναι το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Σουηδικής εταιρίας, μετά το XC40 Recharge, και το πρώτο που...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το νέο CV3, το πρώτο τρίτροχο Mega Scooter της Kymco είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα και αποτελεί, σύμφωνα με την εταιρία, τη ναυαρχίδα της κατηγορίας,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Την έκδοση Electric του νέου Astra αποκάλυψε η Opel. Πρόκειται για το τρίτο επιβατικό μοντέλο της Γερμανικής εταιρίας που κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το STOCK CENTER, το Πρότυπο Κέντρο Μεταχειρισμένων Αυτοκινήτων της Βελμάρ (AUTOTECHNICA HELLAS ΜΟΝ.A.T.E.E.), ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα απόκτησης μεταχειρισμένου αυτοκινήτου προσφέροντας επιδότηση ανταλλαγής έως...