Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Τηλεοπτικές άδειες: Πρεμιέρα του Ειδικού Δικαστηρίου με κατηγορούμενους τους Ν. Παππά και Χρ. Καλογρίτσα για τον διαγωνισμό το 2016

Το μεσημέρι αναμένεται να ξεκινήσει στο Ειδικό Δικαστήριο περί ευθύνης υπουργών, η δίκη του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα για την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών το έτος 2016.

Η δίκη θα διεξάγεται στον Άρειο Πάγο παράλληλα με την ήδη εκδικαζόμενη υπόθεση υπόθεση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη. Οι δίκες θα διεξαγονται εναλλάξ και με διαφορετικές συνθέσεις.

Ο κ. Παππάς παραπέμφθηκε για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, που είναι πλημμέλημα, με βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών, για τους χειρισμούς του στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών το 2016. 

Συγκατηγορούμενος του πρώην υπουργού ο επιχειρηματίας Χρ. Καλογρίτσας για το αδίκηα της ηθικής αυτουργίας στην παράβαση καθήκοντος του πρώην υπουργού.

Ο επιχειρηματίας έχει καταγγείλει ότι ήταν εικονική η σύμβαση με την Αραβικών συμφερόντων (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) κατασκευαστική εταιρεία Consolidated Contractors Company (CCC) των αδελφών Χούρι (Samer, Tawfic και Wael Khoury) και η σύμβαση καταρτίστηκε για να μπορέσει να εισέλθει η εταιρεία του στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Ο πρωην υπουργός υπεραμυνόμενος της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών  αρνείται τις κατηγορίες και τα όσα του αποδίδονται ενώ ό επιχειρηματίας κατέθεσε ότι γνώριζε πως θα βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου εξ αιτίας των αποκαλύψεων του στις οποίε προέβη για να αποκαταστήσει το όνομα και την υπόληψη του, όπως έχει δηλώσει.

Πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου θα είναι η αρεοπαγίτης Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα.

Η σύνθεση του δικαστηρίου, κατ΄ αρχαιότητα, έχει ως εξής:

Από τον Άρειο Πάγο

Τακτικά μέλη

Δήμητρα Ζώη,

Ελένη Κατσούλη,

Δημητρία Στρούζα-Ξένου ή Κοκολέτση,

Μαρουλιώ Απέργη,

Μαρία Βάρκα και

Γεωργία Καγτσιμαγκλή

Αναπληρωματικά μέλη

Ολγα Σχετάκη-Μπονάτου,

Χρήστος Κατσιάνης και

Μαρία Κουφούδη

Από το Συμβούλιο της Επικρατείας

Τακτικά μέλη

Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου (αντιπρόεδρος του ΣτΕ),

Μιχαήλ Πικραμένος (αντιπρόεδρος του ΣτΕ),

Ηλίας Μάζος,

Μαρία Σωτηροπούλου,

Σταυρούλα Κτιστάκη και

Κασσιανή Μαρίνου

Αναπληρωματικά μέλη

Γεώργιος Τσιμέκας (αντιπρόεδρος του ΣτΕ),

Αγορίτσα Σδράκα και

Ιφιγένεια Αργυράκη

Εισαγγελέας έδρας θα είναι η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Όλγα Σμυρλή, η οποία είναι παράλληλα και εισαγγελέας στη διεξαγόμενη δίκη του κ. Παπαγγελόπουλου. Αναπληρωματικός της κυρίας Σμυρλή, είναι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Ασπρογέρακας.

Τέλος, έχουν κληθεί ήδη 16 μάρτυρες, ενώ νομικοί παραστάτες του Ν.Παππά θα είναι οι δικηγόροι Γιάννης Μαντζουράνης, Βαγγελής Γεωργακόπουλος και Θεόδωρος Μαντάς.

Συνήγοροι του Χρ. Καλογρίτσα θα είναι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος και ο Άγγελος Καραχάλιος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε στην ομιλία του στην Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας...

ΔΙΕΘΝΗ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών ο πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ Τζο Λίμπερμαν, ανακοίνωσε η οικογένειά του. Ο θάνατός του οφείλεται σε...

ΕΛΛΑΔΑ

Σε απαγόρευση μετακίνησης οπαδών προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. ενόψει της τελικής φάσης του κυπέλλου Ελλάδας στο βόλεϊ. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι: «Από τη Γενική Περιφερειακή...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Σας επαναφέρω την πρότασή μου για αξιοπρεπή αποχώρηση, προτού το παρακράτος που στήσατε καταρρεύσει πάνω σας», αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτηση του στα...