Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

«Κιβωτός του Κόσμου»: Στον εισαγγελέα ανηλίκων ο φάκελος της υπόθεσης

Οι εισαγγελικές αρχές ζήτησαν να τους επιστραφεί ο φάκελος που είχε διαβιβαστεί στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, σχετικά με την προκαταρκτική έρευνα που είχε διαταχθεί για τις συνθήκες διαβίωσης και σεξουαλικής κακοποίησης φιλοξενούμενων παιδιών στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου».

Η εισαγγελία θα αποφασίσει εάν θα παραπέμψει την υπόθεση σε κύρια ανάκριση ή θα επιστρέψει τον φάκελο και πάλι στο τμήμα Ανηλίκων ζητώντας την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

Η έρευνα από τον Συνήγορο του Πολίτη

Η καταγγελία έφτασε στο ειδικό τμήμα για τα δικαιώματα του παιδιού του Συνήγορου του πολίτη τον περασμένο Αύγουστο και εν συνεχεία ξεκίνησε η έρευνα σε δομές της εν λόγω ΜΚΟ τόσο στην Αθήνα αλλά και εκτός.

Εκεί τα ειδικά κλιμάκια ανέπτυξαν επαφές με άτομα στους χώρους της ΜΚΟ, οι οποίοι φέρονται να τους περιέγραψαν προβληματικές συμπεριφορές σε βάρος παιδιών.

Όταν συγκέντρωσαν τα στοιχεία ενημερώθηκε ο εισαγγελέας, όπου στις αρχές Νοεμβρίου διέταξε προκαταρκτική έρευνα την οποία και ανέθεσε στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων.

Οι καταθέσεις στο τμήμα ανηλίκων

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αστυνομικοί του ανηλίκων έλαβαν τέσσερις καταθέσεις τόσο, μεταξύ των οποίων από τον 19χρονο που φέρεται να δεχόταν τις ασελγείς πράξεις την τελευταία διετία, από όταν ήταν δηλαδή ανήλικος, όπως και από εργαζόμενους των δομών.

Ο 19χρονος φέρεται να ήταν ένα από τα αγαπημένα παιδιά του υψηλόβαθμου στελέχους της ΜΚΟ που αναφέρεται ότι προέβαινε σε αυτές τις πράξεις, τον οποίο φαίνεται ότι αναγκαζόταν να συνοδεύει στα ταξίδια του.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης ο 19χρονος δεν έχει υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση καθώς πλέον είναι ενήλικας και θα πρέπει να ζητηθεί από τον ίδιο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, αλλά και για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες όπως τα προβλήματα στο δημόσιο σύστημα υγείας, την...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ο απαράδεκτος ισχυρισμός της υποψήφιας ευρωβουλευτή της ΝΔ, κυρία Β. Φλέσσα, για το έγκλημα στα Τέμπη, ότι ”το κράτος όλο νοσεί. Τα παιδιά τα...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύριο 25 Απριλίου ξεκινάει το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, ενώ την Κυριακή 28 Απριλίου θα είναι ανοικτά τα μαγαζιά. Ο Εμπορικός Σύλλογος...

ΔΙΕΘΝΗ

Ένα πρωτοφανές περιστατικό συνέβη στην αεροπορική βάση MacDill των ΗΠΑ, στην Τάμπα της πολιτείας της Φλόριντα όταν ένας τεράστιος αλιγάτορας θέλησε να «ξαποστάσει» μπροστά...