Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Twitter: Η αστρονόμος επανάκτησε την πρόσβαση στον λογαριασμό της μετά από απαγόρευση για «ευαίσθητο περιεχόμενο»

Επανέκτησε την πρόσβαση στον λογαριασμό της στο Twitter η αστρονόμος που είχε αποκλειστεί επειδή ανάρτησε ένα βίντεο ενός μετεωρίτη που θεωρήθηκε ότι παραβίαζε τους κανόνες της πλατφόρμας σχετικά με το «ευαίσθητο περιεχόμενο».

Η Μέρι Μάκινταϊρ αποκλείστηκε από τον λογαριασμό της στο Twitter πριν από τρεις μήνες, αφότου ανάρτησε ένα βίντεο με έναν μετεωρίτη να περνά από τον νυχτερινό ουρανό, πάνω από το σπίτι της στο Όξφορντσάϊρ στη Βρετανία. Αρχικά της επιβλήθηκε 12ωρη απαγόρευση αφού της είπαν ότι το βίντεο περιείχε «ευαίσθητο» περιεχόμενο που είχε κοινοποιηθεί χωρίς τη συγκατάθεση του συμμετέχοντα. Δηλαδή του μετεωρίτη!

«Δεν ήταν ούτε προσβλητικό ούτε πορνογραφικό», δήλωσε η αστρονόμος. «Ήταν απλώς ένας μετεωρίτης».

Η αστρονόμος απέκτησε και πάλι πρόσβαση στον λογαριασμό της μετά το σχετικό δημοσίευμα του BBC και τα μηνύματα που έστειλαν στην ομάδα υποστήριξης της πλατφόρμας άλλοι χρήστες.

Η Μάκινταϊρ δήλωσε ότι μετά τη λήξη της αρχικής απαγόρευσης, το Twitter προσφέρθηκε να αποκαταστήσει την πρόσβασή της εάν εκείνη διέγραφε την επίμαχη ανάρτηση και συμφωνούσε ότι είχε παραβιάσει τους κανόνες της πλατφόρμας. Η ίδια αρνήθηκε, αφού αυτό θα ισοδυναμούσε με παραδοχή ενοχής. Ο λογαριασμός της εξακολουθεί να περιέχει το βίντεο με τον μετεωρίτη, το οποίο υποθέτει ότι κακώς επισημάνθηκε από τον αλγόριθμο της πλατφόρμας.

«Δεν καταλαβαίνω πώς ένας συντονιστής θα μπορούσε να προσβληθεί από αυτό, οπότε υποθέτω ότι ευθύνεται η τεχνητή νοημοσύνη», είπε.

Πέρυσι, ο ιδιοκτήτης μιας ψηφιακής φωτογραφικής γκαλερί από το Γουίντσεστερ είχε αποκλειστεί προσωρινά από το Facebook λόγω «σεξουαλικών φωτογραφιών» που εικόνιζαν αγελάδες σε ένα χωράφι και ένα κτίριο γραφείων. Το Facebook ζήτησε συγγνώμη και επανέφερε τις φωτογραφίες, οι οποίες είχαν εντοπιστεί από τον αλγόριθμο της πλατφόρμας όταν ο ιδιοκτήτης της γκαλερί προσπάθησε να τις χρησιμοποιήσει σε διαφήμιση.

Η Μάκινταϊρ δήλωσε ότι δεν περίμενε να της επιστραφεί η πρόσβαση στον λογαριασμό μετά την εξαγορά του Twitter από τον Ίλον Μασκ τον περασμένο μήνα και τις χιλιάδες απολύσεις που ακολούθησαν. Περίπου το 50% του προσωπικού του Twitter έχει απολυθεί συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής εμπιστοσύνης και ασφάλειας της εταιρείας.

ΠΗΓΗ: Guardian

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Τα νοικοκυριά πέταξαν στα σκουπίδια το ισοδύναμο ενός δισεκατομμυρίου γευμάτων κάθε μέρα σε όλο τον κόσμο το 2022, σύμφωνα με υπολογισμούς του ΟΗΕ, που...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Να ζητήσει συγνώμη από τον πατέρα του νεκρού μηχανοδηγού της εμπορικής αμαξοστοιχίας, για τον οποίο είπε ότι ήταν προσωπικός γνωστός και εθελοντής στο γραφείο...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέχρι και τις 2 Απριλίου, παρατείνονται οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών στη Φορολογική Διοίκηση και των δόσεων ρυθμίσεων / διευκολύνσεων που λήγουν στις...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Οι πρωτοβουλίες αυτές δεν ωριμάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη. Είδα και την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ. Είναι ακριβές ότι έγιναν τηλεφωνήματα, δεν έγιναν...