Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Κίνα: Μυστήριο με πρόβατα που σχηματίζουν τέλειο κύκλο – Περπατούν ασταμάτητα από τις 4 Νοεμβρίου

Δεκάδες πρόβατα περπατούν απόκοσμα σε κύκλο για πάνω από 10 συνεχόμενες ημέρες στην περιοχή της Εσωτερικής Μογγολίας της βόρειας Κίνας, σύμφωνα με το κινεζικό μέσο People’s Daily.

Η παράξενη συμπεριφορά, που καταγράφηκε σε βίντεο, δείχνει το μεγάλο κοπάδι να βαδίζει συνεχώς δεξιόστροφα σε έναν σχεδόν τέλειο κύκλο σε μια φάρμα. Κάποια άλλα πρόβατα φαίνονται να παρακολουθούν, ενώ άλλα στέκονται ακίνητα στο κέντρο.

Το βίντεο της παράξενης σκηνής αναρτήθηκε στο Twitter την Τετάρτη από το People’s Daily, το οποίο ανέφερε ότι τα πρόβατα είναι απολύτως υγιή και η αιτία της συμπεριφοράς παραμένει μυστήριο.

Η ιδιοκτήτρια των προβάτων υποστήριξε ότι το θέαμα ξεκίνησε με μερικά πρόβατα πριν συμμετάσχει όλο το κοπάδι. Αν και υπάρχουν 34 στάνες προβάτων στη φάρμα, μόνο τα πρόβατα από τη στάνη με τον αριθμό 13 συμπεριφέρθηκαν με αυτόν τον τρόπο.

Τα ζώα κινούνταν ασταμάτητα από τις 4 έως τουλάχιστον τις 16 Νοεμβρίου, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό εάν έχουν σταματήσει αυτή την παράξενη συμπεριφορά. Ορισμένοι έχουν υποθέσει ότι η συμπεριφορά των προβάτων μπορεί να οφείλεται σε μια βακτηριακή ασθένεια που ονομάζεται λιστερίωση – γνωστή και ως “ασθένεια του κύκλου”.

“Αρχικά, τα προσβεβλημένα ζώα είναι ανορεκτικά, καταθλιπτικά και αποπροσανατολισμένα. Μπορεί να προωθηθούν σε γωνίες, να ακουμπήσουν σε ακίνητα αντικείμενα ή να κάνουν κύκλους προς την προσβεβλημένη πλευρά“, σύμφωνα με ειδικούς. Στα αιγοπρόβατα, ωστόσο, ο θάνατος επέρχεται συνήθως εντός 24 έως 48 ωρών από την ημέρα που εκδηλώνονται τα συμπτώματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα έθεσε σήμερα σε κόκκινο συναγερμό ένα μέρος του νότιου τμήματος της χώρας εξαιτίας φονικών καταρρακτωδών βροχοπτώσεων στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, πρωτεύουσα της οποίας...

ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των πλημμυρών που προκλήθηκαν από καταρρακτώδεις βροχές στη νότια Κίνα, αναγκάζοντας δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να απομακρυνθούν...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε θερμό κλίμα συνεργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη με τον Κινέζο ομόλογό του Tang Renjian στο...

ΔΙΕΘΝΗ

Μεγάλοι ποταμοί, κανάλια και ταμιευτήρες στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ στην νότια Κίνα κινδυνεύουν με υπερχείλιση, κάτι που ανάγκασε την κυβέρνηση σήμερα να εφαρμόσει σχέδια έκτακτης...