Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση παρακολουθήσεων: Την Τρίτη στον εισαγγελέα ο Κ. Βαξεβάνης – Νέα Novartis «βλέπει» η κυβέρνηση

Την Τρίτη (22/11) καταθέτει, εκ νέου, στο εισαγγελικό γραφείο ο εκδότης του Documento, Κώστας Βαξεβάνης, για την υπόθεση των παρακολουθήσεων μετά την προθεσμία που ζήτησε και έλαβε την Παρασκευή.

Το θέμα συνεχίζει να πυροδοτεί ακραία πόλωση, με την αντιπολίτευση να μιλά για συγκάλυψη και την κυβέρνηση για πόλεμο λάσπης και μία νέα «Νοβάρτις».

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, ανέφερε: «Οι κύριοι Τσίπρας και Βαξεβάνης μιλούν ακατάσχετα μόνο με υπαινιγμούς και υπονοούμενα, χωρίς το παραμικρό στοιχείο. Ενώ η μαρτυρία του κ. Μαντζουράνη ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις, επιβεβαιώνει ότι επιχειρείται η Novartis 2. Δεν πρόκειται να κάνουμε τη χάρη στον κ. Τσίπρα να κυλιστούμε μαζί του στη λάσπη και στον βούρκο» (Πηγή: Πρώτο θέμα).

Από την μεριά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, είπε: «Η ίδια η κυβέρνηση αναγνώρισε ότι το σύστημα παράνομης παρακολούθησης Predator όχι μόνο είχε έρθει στην Ελλάδα, αλλά λειτουργούσε κιόλας (…) Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται δεν είναι αθώος, γι΄ αυτό κρύβεται». (Πηγή: Real News).

Η πολιτική σύγκρουση συνεχίζεται στη σκιά νεότερων δημοσιευμάτων από το Documento, που κάνει λόγο για ταυτόχρονη παγίδευση -όπως λέει- από ΕΥΠ και Predator, εκτός του Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη και των Κωστή Χατζηδάκη, Αλέξη Παπαχελά, Γιώργο Κύρτσο, Αλέξανδρο Διακόπουλο και Αριστείδη Αλεξόπουλο.

Και η Εφημερίδα των Συντακτών αναφέρεται στη δράση παρακρατικών -όπως τα χαρακτηρίζει- κέντρων και σε ενδείξεις χρήσης παράνομων λογισμικών στη χώρα μας, ακόμα και πριν από το 2019.

Η κυβέρνηση προτάσσει τις θεσμικές παρεμβάσεις που κατέθεσε ήδη για τα κακόβουλα λογισμικά και την ΕΥΠ, με τη διαβούλευση του σχετικού σχεδίου νόμου να ολοκληρώνεται την Τρίτη.

Μπροστά στο ευρωπαϊκό χαστούκι ο κ. Μητσοτάκης μιμείται τον κ. Τσίπρα και κάνει κωλοτούμπες, σημειώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης, προσθέτοντας ότι το σχέδιο νόμου έχει πολλά κενά.

Ενισχύει περαπέρα αυτό το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο, δηλαδή αυτό που τόσους μήνες τώρα ένα πράγμα επιβεβαιώνει ξανά και ξανά: ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων, σχολιάζει ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Κριτική και από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος σε άρθρο του χαρακτηρίζει «δυσλειτουργικό υβρίδιο» τις προτεινόμενες διατάξεις για τα πολιτικά πρόσωπα.

Ρεπορτάζ: Μαρίνα Παπαδάκη ΕΡΤ 

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Απόφαση για την διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας στον Βόλο χωρίς την παρουσία φιλάθλων πάρθηκε στην σημερινή σύσκεψη των εμπλεκόμενων φορέων. Αυτό αποκάλυψε ο...

ΔΙΕΘΝΗ

Ταξιδιωτικό χάος για τους Βρετανούς προκαλούν οι νέοι κανόνες της ΕΕ σε σχέση με τα διαβατήρια. Περισσότεροι από δυο εκατομμύρια Βρετανοί δεν μπορούν να...

ΔΙΕΘΝΗ

Η Λετονία αισθάνεται το βάρος της ρωσικής απειλής στα σύνορά της και για το λόγο αυτό, ο πρόεδρος της Λετονίας Έντγκαρς Ρίνκεβιτς, σε συνέντευξή...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την Παρασκευή, 5 Απριλίου 2024, λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης για το «πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 5.000 ανέργων, ηλικίας 18-66 ετών,...