Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Αντιδράσεις εκπαιδευτικών στη Θεσσαλονίκη για συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία

Νέα κινητοποίηση πραγματοποιεί την Τρίτη 22 Νοεμβρίου στη 1.30μμ με συγκέντρωση στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης και με διευκολυντική στάση εργασίας 13:00 μ.μ. με 15:00 μ.μ. η Δ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας να μην γίνουν συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της: «Η ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης εφαρμόζοντας το γράμμα του νόμου, ενώ διανύουμε τον τρίτο μήνα από την έναρξη των μαθημάτων, προχώρησε στη σύμπτυξη των τμημάτων στη Β΄ Τάξη του 27ου Λυκείου Θεσσαλονίκης και στη Γ΄ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, αδιαφορώντας για τα αρνητικά μαθησιακά αποτελέσματα που θα επιφέρει η διαταγή της, αφού στα νέα τμήματα που θα προκύψουν ο αριθμός των μαθητών φτάνει τους 27 μαθητές ανά τμήμα. Συστοιχίζεται πλήρως με την πολιτική του κόστους- οφέλους και αδιαφορεί πλήρως για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Στην ίδια ακριβώς λογική όλων των κυβερνήσεων που βλέπει το μορφωτικό δικαίωμα για όλα τα παιδιά σαν επιπλέον έξοδο, δεν εγκρίνει το σπάσιμο τμημάτων στο 28ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης στο οποίο ήδη φοιτούν 28 και 29 μαθητές, περισσότεροι, δηλαδή, από το ανώτερο προβλεπόμενο όριο . Επίσης, και ενώ ο ίδιος ο νόμος το επιτρέπει δεν εγκρίνει το σπάσιμο τμημάτων λόγω μικρών αιθουσών στο 2ο Γυμνάσιο Μαλακοπής βάσει των διατάξεων του κανονισμού πυροπροστασίας (“Για τις αίθουσες διδασκαλίας είναι ίσος με τον αριθμό των καθισμάτων χωρίς όμως να υπολείπεται την αναλογία 1 ατόμου/2 τετρ. μέτρα καθαρού εμβαδού δαπέδου της αίθουσας” άρθρο 7 Π.Δ. 71/1988) θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών. Μετά τη σύμπτυξη των τμημάτων στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης αλλά και την άρνηση του σπασίματος τμημάτων στο 28ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, οι διατάξεις του κανονισμού πυροπροστασίας παρανόμως δεν τηρούνται και σε αυτά τα σχολεία».

Το διεκδικητικό πλαίσιο της κινητοποίησης είναι: «Καμία συγχώνευση τμημάτων ή σχολείων. Να σπάσουν τα μεγάλα τμήματα, 15 μαθητές στο τμήμα. Να τηρηθεί ο κανονισμός πυροπροστασίας στα σχολεία.

Όλες οι τοποθετήσεις (μονίμων, αναπληρωτών)να γίνονται με κριτήρια διαφάνειας και αντικειμενικότητας (δημοσιοποίηση όλων των κενών – αίτηση – μόρια – δικαίωμα ενστάσεων).

Να μονιμοποιηθούν τώρα όλοι οι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής που διορίστηκαν το 2020.

Ίσα δικαιώματα στις τοποθετήσεις των αναπληρωτών που μετέτρεψαν τη σύμβασή τους σε ΕΣΠΑ. Να τοποθετηθούν με βάση την ειδικότητά τους και δικαίωμα επιλογής όλων των σχολείων.

Να δοθούν όλα τα κενά στην ειδική αγωγή που έχει αιτηθεί το κάθε σχολείο. Να καλυφθούν όλες οι ώρες όλων των μαθητών που δικαιούνται παράλληλη στήριξη.

Να εγκριθούν όλα τα νέα Τμήματα Ένταξης στα σχολεία που εκκρεμούν εδώ και χρόνια.

Να καλυφθούν όλα τα κενά σε όλες τις εκπαιδευτικές δομές.

Να λειτουργήσουν τώρα όλες οι εκπαιδευτικές δομές (πρόσφυγες, ενισχυτική, ΕΠΑΛ, κ.ά.).

Να καλυφθούν όλες οι ανάγκες με μαζικές προσλήψεις και μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.

Πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα για τους αναπληρωτές».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Από αστυνομικούς της Ομάδας Παραεμπορίου της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, χθες (27-3-2024) το πρωί στην περιοχή...

ΕΛΛΑΔΑ

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι όταν τέσσερα άτομα, δύο άνδρες και δύο γυναίκες μπήκαν μέσα και ακινητοποίησαν με...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ο πρωθυπουργός δεν θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον για τις εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο». Αυτό έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά...

ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία δεν έχει σκοπό να επιτεθεί στην Πολωνία, στις χώρες της Βαλτικής, στην Τσεχία και σε καμία χώρα του ΝΑΤΟ, όμως αν η...