Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Αυστρία: Τα οκτώ ευρώ αύξηση δεν σταμάτησαν την απεργία των σιδηροδρομικών

Ακριβώς τα μεσάνυχτα στην Αυστρία, όλα τα τρένα σταμάτησαν, καθώς το συνδικάτο των σιδηροδρομικών κάλεσε σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία.

Δεδομένου ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ συνδικάτων και εργοδοτών δεν οδήγησαν σε αποτελέσματα, λόγω της απεργίας, δεν κινούνται τοπικά, περιφερειακά, νυχτερινά και διεθνή τρένα.

Το σωματείο εργαζομένων σιδηροδρόμων επέκρινε τους εργοδότες, λέγοντας ότι τους θεωρεί υπεύθυνους για τις αποτυχημένες διαπραγματεύσεις.

Ισχυρίζονται ότι οι εργοδότες αύξησαν την προηγούμενη προσφορά τους για αύξηση μισθού κατά 200 ευρώ, με εφάπαξ πληρωμή 1.000 ευρώ, στον τελευταίο γύρο, μόλις κατά οκτώ ευρώ.

«Οκτώ ευρώ δεν θα αποτρέψουν μια απεργία», δήλωσε ο επικεφαλής διαπραγματευτής του συνδικάτου, Γκέρχαρντ Τάουνερ, σύμφωνα με το Tanjug.

Οι εργοδότες πάντως υποστηρίζουν ότι έχουν βελτιώσει την προσφορά τους από αύξηση 8% σε 8,44% και κατηγορούν το σωματείο για την απεργία.

Το σωματείο ζητά αύξηση μισθών 400 ευρώ το μήνα, υποδεικνύοντας ότι οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν πληθωρισμό ρεκόρ που έχει φτάσει το 11%.

Ο διευθυντής των Αυστριακών Σιδηροδρόμων (OeBB) Αντρέας Μάτε δήλωσε ότι δεν κατανοεί την απεργία.

Ο Mate ζήτησε συγγνώμη από τους επιβάτες και ανακοίνωσε ότι η OeBB θα κάνει τα πάντα για να αποκαταστήσει τη σιδηροδρομική κυκλοφορία το συντομότερο δυνατό μετά την απεργία.

Λόγω της απεργίας των σιδηροδρόμων, αρκετές επαρχίες της Αυστρίας ανακοίνωσαν ότι οι μαθητές και οι δάσκαλοι που δεν μπορούν να φοιτήσουν στο σχολείο δεν θα τιμωρηθούν, καθώς η απουσία τους είναι δικαιολογημένη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Το σύνολο των 1.115 αφίξεων κατά τις τελευταίες επτά ημέρες έφτασε η παράτυπη μετανάστευση από τα παράλια της Αγγλίας. Το νούμερο καταδεικνύει την πιο...

ΔΙΕΘΝΗ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών ο πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ Τζο Λίμπερμαν, ανακοίνωσε η οικογένειά του. Ο θάνατός του οφείλεται σε...

ΔΙΕΘΝΗ

Σε εκλογικούς ρυθμούς κινείται η Τουρκία, με τις κάλπες των δημοτικών εκλογών να στήνονται σε όλη τη χώρα την Κυριακή. «Άγιο δισκοπότηρο» για κυβέρνηση...

ΔΙΕΘΝΗ

Εικόνες που κόβουν την ανάσα από drone δείχνουν την καταστροφή στη Βαλτιμόρη. Το φορτηγό πλοίο που προσέκρουσε στον πυλώνα στήριξης της γέφυρας έχει καταπλακωθεί από τους...