Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Πούτιν: Συναντήθηκε με «μητέρες στρατιωτών» που ήταν ηθοποιοί, βουλευτές του κόμματός του και υπάλληλοι υπουργείων

Την Παρασκευή, ο Ρώσος προέδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προσκάλεσε «μητέρες» Ρώσων στρατιωτών για να μιλήσουν, μετά τις έντονες διαμαρτυρίες για τα νέα παιδιά που σκοτώνονται σε έναν πόλεμο, που πολλοί καταγγέλλουν ως μάταιο. Οι «μητέρες» που συνομίλησαν, ωστόσο, με τον Πούτιν, δεν ήταν πραγματικές, αλλά…ηθοποιοί και βουλευτές, όπως αποκάλυψαν εκ των υστέρων ορισμένα δυτικά ΜΜΕ.

Πολλές γυναίκες διαμαρτύρονται τις τελευταίες εβδομάδες για τον θάνατο των γιων τους στο μέτωπο της Ουκρανίας και τις συνεχιζόμενες επιστρατεύσεις. Έτσι, ο Ρώσος πρόεδρος αποφάσισε να συναντηθεί με μερικές από αυτές για να μοιραστεί τον πόνο τους και να τους παράσχει την υποστήριξή του.

Οι…μητέρες που περιστοίχισαν, ωστόσο, τον Πούτιν στην συνάντηση που μεταδόθηκε από όλα τα ρωσικά δίκτυα αποδείχθηκε αργότερα ότι υποκρίνονταν τον ρόλο. Το γαλλικό κανάλι BFM TV εντόπισε ανάμεσα στις γυναίκες την πρόεδρο της φιλο-πουτινικής ένωσης, Nadezhda Uzunova, καθώς και τη βουλευτή του κόμματος Πούτιν «Ενωμένη Ρωσία», Olga Beltseva.

Επίσης, ο Γάλλος στρατιωτικός ιστορικός, πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανθεκτικότητας της Δράσης και δικηγόρος στον δικηγορικό σύλλογο της Μασσαλίας, Σέντρικ Μας, αναγνώρισε πολλές από τις γυναίκες που ήταν παρούσες με τον Βλαντίμιρ Πούτιν την Παρασκευή. Όπως λέει ο ίδιος, «οι περισσότερες ήταν υπάλληλοι υπουργείων, ηθοποιοί, ακόμη και βουλευτές του καθεστώτος Πούτιν».

Μάλιστα, η Όλγα Τσουκάνοβα, επικεφαλής του Συμβουλίου Μητέρων και Συζύγων, μιας μεγάλης οργάνωσης βάσης γονέων Ρώσων στρατιωτικών, δήλωσε σε δελτίο Τύπου την Παρασκευή ότι καμία από τις μητέρες της οργάνωσης δεν είχε προσκληθεί, αν και είχαν ζητήσει ακρόαση.

«Ποιος είναι ο πρόεδρός μας; Είναι σίγουρα άντρας ή κάτι άλλο, το σκάει από τις γυναίκες και κρύβεται πίσω από τις ειδικές υπηρεσίες;» είπε, ενώ υποστήριξε ότι η ίδια και άλλα μέλη της οργάνωσής της παρακολουθούνταν.

Ορισμένες από τις «μητέρες» που συμμετείχαν τελικά στο σόου του Πούτιν είναι πρόσωπα που επανέρχονται συνεχώς κατά τη διάρκεια των «διαφημιστικών κόλπων» του προέδρου. Για παράδειγμα, η Nadezhda Uzunova, που εντοπίστηκε από το BFM TV, βρισκόταν στο πλευρό του Πούτιν κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την προσάρτηση τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας από τη Ρωσία.

Ο Ian Garner, συγγραφέας ενός βιβλίου για τις ομάδες νέων φασιστών του Πούτιν, αποκάλυψε το προφίλ μιας «μητέρας» που συμμετείχε στο τσάι του Ρώσου προέδρου, και η οποία τον συναντά, όπως γράφει, πολύ συχνά. «Άλλη μια μαμά που τον συναντά συχνά και όλως τυχαίως είναι επικεφαλής του «Λαϊκού Μετώπου για τη Ρωσία», μια ομάδας ακτιβιστών που συνδέεται με το καθεστώς», έγραψε.

Πούτιν

Στην παρέα του Πούτιν συγκαταλέγονται δύο γυναίκες πολιτικοί: Η Όλγκα Μπελστέβα, μέλος του κόμματος του Πούτιν και η Γιούλια Μπελέχοβα, πρώην υποψήφια για τη Δούμα στο κόμμα του Ρώσου προέδρου. Στα δεξιά του Ρώσου προέδρου βλέπουμε επίσης έναν στενό φίλο του Τσετσένου ηγέτη Ραμζάν Καντίροφ, οικείο του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Πέρα από τις μητέρες, υπάρχουν ενδείξεις πως και οι…γιοι ήταν ψεύτικοι: Μια από τις γυναίκες απεικονίστηκε να δείχνει στον πρόεδρο μια φωτογραφία του γιου της, που όπως είπε «θυσιάστηκε ηρωικά» πολεμώντας τους «Ουκραναζί».

Όμως, όπως αποδεικνύει ο Σεντρίκ Μας, ο εν λόγω στρατιώτης είναι στην πραγματικότητα μέλος μιας αυτονομιστικής πολιτοφυλακής που πέθανε το 2019 σε νοσοκομείο του Λουχάνσκ και δεν έχει καμία σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το κόμμα των Σπαρτιατών «υποκαθιστά» τη Χρυσή Αυγή κι ο πραγματικός αρχηγός του είναι ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωση Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος παραμένει...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ τόνισε ακόμη μία φορά την ανάγκη αποκλιμάκωσης στην ομιλία του για τις επιθέσεις του Ιράν σε βάρος...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου, Αλμπίν Κούρτι, το απόγευμα της Τρίτης (23/4). Σύμφωνα με το...

ΕΛΛΑΔΑ

Η αφρικανική σκόνη υποχωρεί σταδιακά από τα δυτικά προς τα ανατολικά, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου. Όπως τονίζει σε ανάρτησή του ο ίδιος, το...