Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ν. Εύβοια: Σε επιφυλακή οι σεισμολόγοι για την εξέλιξη του φαινομένου – Ξεπέρασαν τους 100 οι μετασεισμοί (video)

Οι σεισμολόγοι στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών παρακολουθούν τη μετασεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Νότιας Εύβοιας μετά από το νέο σεισμό των 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ το βράδυ της Τρίτης 29/11, την ώρα που οι κάτοικοι στους Ζάρακες παραμένουν αναστατωμένοι από τους δεκάδες μετασεισμούς.

 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των σεισμολόγων ο σεισμός αυτός που αναστάτωσε τους κατοίκους στις 22.06 τη νύχτα της Τρίτης ήταν ο κύριος, αν και αρκετοί επιστήμονες παραμένουν επιφυλακτικτοί. Όλο το βράδυ χθες σημειώθηκαν περισσότεροι από ογδόντα μετασεισμοί κρατώντας τους κατοίκους της περιοχής «στο πόδι» ενώ μέχρι τις 11 το πρωί της Τετάρτης είχαν καταγραφεί σχεδόν 120 μικρές σεισμικές δονήσεις.

«Δείχνει να έχει εξαντληθεί το σεισμικό δυναμικό» ανέφερε η ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Μαίρη Σκανδάλη μεταφέροντας τις τελευταίες πληροφορίες από τους επιστήμονες στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Σε ετοιμότητα όλη τη νύχτα για να βγουν από τα σπίτια τους αν χρειαστεί βρίσκονταν οι κάτοικοι της περιοχής Ζάρακες. Ζημιές σημειώθηκαν σε σπίτια, στο νηπιαγωγείο και σε ένα καφενείο. Μηχανικοί του υπουργείου υποδομών αναμένεται να πάνε στην περιοχή για να επιθεωρήσουν τις μικρές υλικές ζημιές και να κρίνουν αν είναι κατοικήσιμα.

Η ανησυχία είναι μεγάλη και οι κάτοικοι περιμένουν από τους επιστήμονες να τους διαβεβαιώσουν για το τι πρέπει να αναμένουν τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Ο καθηγητής Γεωδυναμικής στο ΑΠΘ, Κωστας Παπαζάχος, μιλώντας στην ΕΡΤ δήλωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουμε αρκετούς μετασεισμούς αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για πιο ισχυρό σεισμό.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Μετά τον εντοπισμό ισχυρών συγκεντρώσεων του ιού H5N1 στο γάλα αγελάδων που είχαν μολυνθεί από τη γρίπη των πτηνών στις ΗΠΑ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός...

ΕΛΛΑΔΑ

Θύμα παράσυρσης από ηλεκτρικό πατίνι έπεσε το μεσημέρι του Σαββάτου, 20 Απριλίου, ένα 6χρονο παιδάκι, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το thestival.gr, το...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε αργά χθες ότι η Τεχεράνη ερευνά την επίθεση που έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Ιράν, προσθέτοντας ότι μέχρι...

ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω σήμερα τα ξημερώματα, μετά από καταδίωξη, ένα 20χρονο οδηγό ΙΧ αυτοκίνητου, που προχώρησε σε πολλαπλές παραβάσεις του Κώδικα...